Güney Kore Türkiye Voleybol Challenger Kupası Yarı Final maçı ne zaman?

Güney Kore Erkek Voleybol Takımı, Challenger Kupası'nda temsilcimiz Türkiye A Milli Erkek Voleybol Takımı'nı ağırlıyor. Tek maç üzerinden oynanan randevuda kazanan takım doğrudan finale yükselecek. Peki, Güney Kore Türkiye maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda yayınlanacak?

Güney Kore Türkiye Voleybol Challenger Kupası Yarı Final maçı ne zaman?
Güney Kore Türkiye Voleybol Challenger Kupası Yarı Final maçı ne zaman?
GİRİŞ 29.07.2022 16:31 GÜNCELLEME 29.07.2022 16:31

Voleybol Altın Ligi'ni 2'nci sırada tamamlayarak Challenger Kupası'na katılmaya hak kazanan Filenin Efeleri, yarı final etabında turnuvanın ev sahibi Güney Kore ile karşılaşıyor. Bilindiği üzere A Milli Erkek Voleybol Takımımız, Altın Ligi'nde finale kadar yükselmiş, son maçta Çek Cumhuriyeti'ne mağlup olarak ikinci sırada kalmıştı. Peki, Güney Kore Türkiye voleybol maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda yayınlanacak?

GÜNEY KORE TÜRKİYE MAÇI NE ZAMAN?

Asya Voleybol Konfederasyonu'ndan Güney Kore ile temsilcimiz Türkiye A Milli Erkek Voleybol Takımı arasındaki yarı final maçı 30 Temmuz Cumartesi sabahı saat 09.30'da oynanacak.

Başantrenör Nedim Özbey

Filenin Efeleri bu maçı kazanması halinde doğrudan 31 Temmuz'daki final maçına yükselecek. Kritik müsabaka Güney Kore'deki Jamsil Spor Salonu'nda organize edilecek.

HANGİ KANALDA?

A Milli Erkek Voleybol Takımımızın Challenger Kupası'nda oynadığı maçlar ülkemizde TRT Spor kanalında ve TRT Spor YILDIZ kanalında yayınlanmaktadır. Benzer şekilde Güney Kore ile oynanacak yarı final müsabakası da TRT Spor kanalında ekrana gelecek.

MİLLİLERİN CHALLENGER KUPASI YOLCULUĞU

CEV'in düzenlediği Voleybol Altın Ligi 2022 etabını 2'nci sırada tamamlayan Filenin Efeleri, Challenger Kupası bileti almıştı.

Türkiye x Katar maçı

Turnuvaya çeyrek finalden dahil olan Milliler, ilk maçta Kanada'yı 3-1'lik skorla geçerek yarı finale yükseldi. Bu etapta da Güney Kore ile salona inecekler. Final ve üçüncülük mücadeleleri de 31 Temmuz Pazar günü Jamsil'de düzenlenecek.

A MİLLİ ERKEK VOLEYBOL TAKIMININ KADROSU

Başantrenör Nedim Özbey'in öncülüğünde Güney Kore'ye seyahat eden Filenin Efeleri'nde şu isimler yer alıyor:

"Arslan Ekşi, Murat Yenipazar, Adis Lagumdzija, Metin Toy, Burutay Subaşı, Baturalp Burak Güngör, Yasin Aydın, Mirza Lagumdzija, Vahit Emre Savaş, Bedirhan Bülbül, Doğukan Ulu, Faik Samed Güneş, Volkan Döne, Berkay Bayraktar"

CHALLENGER KUPASI'NIN STATÜSÜ

Her yıl Dünya Voleybol Federasyonu'nun idaresinde düzenlenen Challenger Kupası'nda 8 takım yer almaktadır.

Filenin Efeleri

Turnuvaya kendi bölgelerinde başarılı olmuş ülke takımları katılım sağlar. Müsabakalar çeyrek finalden başlayıp yarı final ve final maçlarıyla devam eder. Finalde şampiyonluğa ulaşan ülke, Voleybol Milletler Ligi'nde yarışmaya hak kazanır.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz