Liverpool Manchester City FA Community Shield maçı ne zaman?

İngiltere'nin iki güçlü ekibi Liverpool ile Manchester City, FA Community Shield maçında sahaya iniyor. Ada'da yeni sezonun başlangıcı olarak da bilinen bu maç, her yıl Wembley Stadyumu'nda organize edilmektedir. Önceki sezonun Premier Lig şampiyonu ile FA Cup şampiyonları arasında oynanmaktadır. Peki, Liverpool Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda yayınlanacak?

Liverpool Manchester City FA Community Shield maçı ne zaman?
Liverpool Manchester City FA Community Shield maçı ne zaman?
GİRİŞ 29.07.2022 17:41 GÜNCELLEME 29.07.2022 17:41

İngiltere'de yeni sezon Liverpool Manchester City FA Community Shield maçıyla resmen başlıyor. Geçtiğimiz sezon FA Cup finalinde Chelsea'yi mağlup eden Liverpool ile Premier Ligi şampiyonlukla kapatan Manchester City sahaya inecek. Kazanan takım bir bakıma sezonun son kupasını da kazanmış olacak. Peki, Liverpool Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda yayınlanacak?

LİVERPOOL MANCHESTER CİTY MAÇI NE ZAMAN?

İngiltere'de ve dünya genelinde merakla beklenen Liverpool Manchester City maçı, 30 Temmuz Cumartesi günü saat 19.00'da başlayacak. Karşılaşma, İngiltere Milli Takımı'nın da maçlarına ev sahipliği yapan tarihi Wembley Stadyumu'nda oynanacak. Maç saatinde Londra'daki hava sıcaklığının 26 derece olması ve yağışsız geçmesi bekleniyor.

HANGİ KANALDA?

Liverpool ile Manchester City arasındaki FA Community Shield Kupası karşılaşması, Tivibu Spor 3 kanalında ekrana gelecek. Ayrıca Tivibu GO uygulamasında da maç yayını yapılacak. Bu adreslere ek olarak TÜMSPOR'u ziyaret ederek Liverpool Manchester City maçına dair son gelişmelerden tam zamanında haberdar olabilirsiniz.

SON ŞAMPİYON LEİCESTER CİTY'Dİ!

Premier Lig'e yükseldiği 2015-16 sezonunda şampiyonluk yaşayarak dikkatleri üzerine çeken Leicester City, bir önceki FA Community Shield Kupası maçında Manchester City'i 1-0'lık skorla mağlup etti.

Darwin Nunez, Liverpool

FA Cup'ta Chelsea'yi yenen Leicester, benzer bir başarıyı FA Community Shield'de de sergiledi. Bu yılın finalinde de yine Manchester City yer alıyor. Fakat bu yılki rakipleri, Premier Lig'de kıyasıya rekabet ettikleri Liverpool.

LİVERPOOL'UN TRANSFERLERİ

Geride bıraktığımız 2021-2022 sezonunda Manchester City'e son maçta şampiyonluğu kaptıran Liverpool, yaz transfer döneminde 3 futbolcuyu renklerine bağladı.

Bu dönemde en fazla harcamayı Darwin Nunez için Benfica'ya yapan (75 milyon Euro) Liverpool, Fabio Carvalho ve Calvin Ramsay ile de anlaşmaya vardı.

Erling Haaland, Manchester City

Kırmızılar bu üç transfer için 85,8 milyon Euro ödedi. Öte yandan takımın önemli isimlerinden Sadio Mane, 32 milyon Euro karşılığında Bayern Münih'in yolunu tuttu.

MANCHESTER CİTY'NİN TRANSFERLERİ

İngiltere Premier Lig'de iki sezon üst üste şampiyonluk yaşayan Manchester City, yaz transfer döneminde üç futbolcuyu transfer etti. Forvete Erling Haaland (60 milyon Euro), önliberoya Kalvin Phillips (48,75 milyon Euro) ve kaleye Stefan Ortega alındı.

Totalde 108,75 milyon Euro ödeme yapıldı. Ayrıca Raheem Sterling, Gabriel Jesus, Oleksandr Zinchenko dahil 9 futbolcuyla yollar ayrıldı. City futbolcu satışından 159,9 milyon Euro gelir elde etti.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz