Hakeme saldırı olayıyla ilgili anket! Futbolseverler ne düşünüyor?

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e yaptığı saldırı Türk futbolunda büyük ses getirdi. Futbolseverler menfur saldırı ile ilgili çeşitli görüşler belirterek sporda şiddete tepki gösterdi.

GİRİŞ 12.12.2023 17:20 GÜNCELLEME 12.12.2023 22:31
Bu Habere 151 Yorum Yapılmış

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında 1-1 berabere kaldıkları Çaykur Rizespor maçından sonra hakem Halil Umut Meler'e saldırdı.

Eryaman Stadı'nda maçın son düdüğü çalınca sahaya giren Faruk Koca, orta hakem Meler'e yumruk attı. Darbeyle yere düşen Meler'in etrafını güvenlik güçleri sardı.

Bu hareketten sonra bir süre yere çökerek fenalık geçiren Faruk Koca'yı yöneticiler sakinleştirmeye çalıştı.

Halil Umut Meler, tedavisi yapıldıktan 10 dakika sonra yoğun güvenlik önlemleri altında soyunma odasına götürüldü.

Bu sırada MKE Ankaragücü taraftarı başkanları Faruk Koca'ya destek vererek tezahürat yaptı. Tribünlerden de sahaya giren taraftarlar oldu. Bu taraftarlara güvenlik görevlileri müdahale etti.

Karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler maçın 50. dakikasında MKE Ankaragücü'nden Ali Sowe'u ikinci sarı kartla oyundan atmıştı. Bu karar tribünlerden büyük tepki topladı. Çaykur Rizespor da maçın son dakikasında gol bularak 1 puan aldı.



FUTBOLSEVERLERE GÖRE YAŞANILANLARIN SORUMLUSU "TFF"

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e saldırısı devlet kademesinden ve spor dünyasından büyük tepki alırken Haber7 okuyucularına olayın sorumlusunun kim olduğunu sorduk.

Sokak röportajında ve sosyal medya anketlerinde "Türk futboluna yaşatılan hakeme yumruklu saldırı rezaletinde en büyük pay sizce kimde?" diye sorduğumuz soruya çoğunluk "Türkiye Futbol Federasyonu" cevabını verdi.

Devam eden anketimizde çıkan sonuçlar şöyle: 

Futbol Federasyonu: %59,3
Hakemler: %16,8
Yönetici ve futbolcular: %21,7
Taraftarlar: %2,1

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 151
  • Serkan 4 ay önce Şikayet Et
    Tabiki suçlu TFF ve MHK dir..yıllardır oluşan sorunun patlaması bunun olacağı ortadaydı kabak Ankaragücü başkanına kesildi.yaptigi doğru değil ama adamın damarına öyle basmiski hakem dayağı yedi.ne demişler alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste..hakemler bu olaydan ders alması lazim
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    evet Medyadaki yorumcular suçlu. ve bunlar bir zamanlar hakemlik yapmış kişiler......
    Cevapla
  • Gurbet 4 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'de futbol yok . Kim güçlüyse o kazanır .
    Cevapla
  • Gerçekçi 4 ay önce Şikayet Et
    Bu hakemler biryerlere hizmet ediyor takımının sahada haksızlığa uğradığını gören başkan kimi kime şikayet edecen zaten kadı hırsız misali hakeme yaptığının cezasını kendi elleriyle veriyor bence bundan sonra hakemler her maçtan sonra saha dışındada güvende değil bunun sorumlusuda elbette her maçta ön yargılı bir şekilde maçları yöneten hakemler ve bu ortamı sağlayan idarecileri tff baş
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    teknoloji bu kadar gelişmişken hakemlere gerek yok artık....Göz gördüğüne inanır. War altyapısı geliştirilsin. bütün kararlar buradan verilsin. Karara konu görüntü hemen ekrana verilsin aynı ofsayt çizgisinde olduğu gibi. Hızlı ve seri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle