TSYD: Lanetleme, kınama devri geride kalmıştır

Türkiye Spor Yazarları Derneği Halil Umut Meler'e atılan yumrukla ilgili açıklama yaptı.

TSYD: Lanetleme, kınama devri geride kalmıştır
TSYD: Lanetleme, kınama devri geride kalmıştır
GİRİŞ 12.12.2023 10:34 GÜNCELLEME 12.12.2023 10:34
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye Spor Yazarları Derneği Halil Umut Meler'e atılan yumrukla ilgili açıklama yaptı.

Türkiye Spor Yazarları Derneği internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

''Her defasına lanetledik, kınadık. Ama bir arpa boyu yol gidemedik. Hiçbir önlem alınmadı, hiçbir şey değişmedi. Futboldaki kaos ve kavga sonunda hakem Halil Umut Meler’in yüzünde patladı. Bunda kimlerin mi payı var? Futbolu bir spor ve eğlence olarak görmeyen, sadece başarıya endekslenmiş ( Vur kır parçala, bu maçı kazan) diyen seyircinin. Her pozisyonda hakemin etrafını sarıp itiraz eden ve tribünleri galeyana getiren futbolcunun. Kendini geliştirmeyen hakemin. Her kötü sonuçta kendi başarısızlığını örtmek için hakemlere, rakip kulübe ve federasyona yüklenip taraftarının gözünü boyamaya çalışan yöneticinin. Hiçbir radikal karar almayan, sadece günü kurtarmaya çalışan Futbol Federasyonunun. Futbola siyaseti bulaştıran politikacıların. Raiting ve tiraj uğruna kulüp amigoluğuna soyunmuş spor medyasının.

Artık yeter! Türkiye Spor Yazarları Derneği olarak- kendimize de pay biçerek- bu bir milat olsun diyor ve düğmeye basılmasını talep ediyoruz. Artık Türk futbolunda yeni bir sayfa açılmasını istiyoruz. Hangi kesim olursa olsun, bunu yapmayanların artık peşinde olacağımızı kamuoyunun bilmesini istiyoruz.

Tekrar ediyoruz. Lanetleme, kınama devri geride kalmıştır. Devir hep birlikte eli taşın altına sokma devridir. Biz sonuna kadar varız. Ya siz?''

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • aps 4 ay önce Şikayet Et
    bu açıklamaya çok güldüm. bu yazarlar bu işte ilk sırada olmalı. çoğu bazı kuluplerin körü körüne destekçisi ve tetikçisi. şimdi kendimize de pay biçiyoruz diyorlar. ilk sırada sizler varsınız. ha inşallah akıllanırsınız.
    Cevapla
  • El aziz 4 ay önce Şikayet Et
    Bunların olacağı belliydi. Çünkü bütün uyarılara, itirazlara, feryatları rağmen federasyon, MHK, hakemler tarafından tutmaya; üç büyükleri korumaya, şampiyonu ta ligin başından belirlemeye devam etti. Bu işte ekmek yiyen, para harcayan insanlar bir gün patlayacaktı. Bence kabak Ankaragücü'nün bsşında patladı. Ankaragücü sadece kurban.
    Cevapla
  • budur 4 ay önce Şikayet Et
    Bunda kimlerin mi payı var? Futbolu bir spor olarak görmeyen, sadece başarıya endekslenmiş ( Vur kır parçala, bu maçı kazan) diyen seyircinin. Her pozisyonda hakemin etrafını sarıp itiraz eden, tribünleri galeyana getiren futbolcunun. Kendini geliştirmeyen hakemin. Her kötü sonuçta başarısızlığını örtmek için hakemlere, rakip kulübe ve federasyona yüklenip taraftarının gözünü boyamaya ça
    Cevapla