Bakan Bak'tan Halil Umut Meler açıklaması!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, hakem Halil Umut Meler'i ziyaret etmek için tedavi gördüğü hastaneye geldi.

GİRİŞ 12.12.2023 13:33 GÜNCELLEME 12.12.2023 16:27
Bu Habere 146 Yorum Yapılmış

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Süper Lig'de dün akşam oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından sahada, sarı lacivertli kulübün başkanı Faruk Koca ve bazı kişilerin saldırısına uğrayan hakem Halil Umut Meler'i tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

Hastane çıkışından açıklamaya yapan Bak, şiddetle kınadıkları olayın herkesi çok üzdüğünü ifade ederek, "Hakemler üzerindeki baskıyı azaltmak için herkesin üzerine görev düşüyor. Herkesi sağduyuya çağırıyoruz. Bu tip olaylara kesinlikle karşıyız ve prim vermeyeceğiz." diye konuştu.

Olaya sebebiyet verenlerle ilgili İçişleri ve Adalet Bakanlarının gerekli değerlendirmeleri yaptığını aktaran Aşkın Bak, şunları söyledi:

"Onlar gerekli değerlendirme ve işlemleri yaptı. Şu anda onlarla ilgili süreç mahkemeye intikal etti. Süreç adli olarak devam ediyor. Hakemler üzerindeki baskıyı azaltmak için herkesin üzerine görev düşüyor. Herkesi sağduyuya çağırıyoruz. Bu tip olaylara kesinlikle karşıyız ve prim vermeyeceğiz. Yöneticilerimiz, futbolun ve sporun bütün elemanları kendilerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli. Herkesi sağduyuya çağırıyoruz. Futbolda milli takımımızın Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılmasıyla halkımıza büyük bir mutluluk yaşattı. Almanya’da oynanacak Avrupa Futbol Şampiyonası öncesinde ligimizin daha kaliteli olmasını istiyoruz. O yüzden bu tür olaylara kesinlikle karşıyız ve prim vermeyeceğiz. Gerekli önlemleri alçağız."

Umut Meler'in ziyarette kendilerine duygularını dile getirdiğini anlatan bakan Bak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Olay hepimizi, bütün camiayı üzdü. Bunları spor sahalarında görmek istemiyoruz, bunların hiçbirine fırsat vermeyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız da olayı yakinen takip ediyor. Halil Umut Meler kardeşimizi de aradı, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Olayı milat noktası görerek herkes üzerine düşeni yapmalı. Türk sporunun değerini artırmak için çaba göstermemiz gerekiyor. 2032 Avrupa Şampiyonası’nı organize edeceğiz, bunlar önemli süreçler. Herkesi sağduyuya çağırıyoruz. Süreçte ne gerekiyorsa yapılacak. Biz de takipçisi olacağız."

"Liglere çok fazla ara verileceğini zannetmiyorum"

Liglere çok fazla ara verileceğini düşünmediğini ifade eden Bak, "6222 sayılı Kanun'daki düzenlemeler dışında UEFA kriterleri ve Türkiye Futbol Federasyonu kriterlerini de gözden geçiririz. Eleştirileri ve görüşleri ortaya koyarız. Şimdi de toplantıya gidiyoruz." şeklinde sözlerini tamamladı.

Halil Umut Meler hakemliği bırakacak mı?

Hakem Halil Umut Meler'in hakemliği bırakıp bırakmayacağıyla ilgili bilgisi olmadığını belirten Bakan Bak, "Bunu Meler'in kendisine sormanız lazım" dedi.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 146
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    sayın bakanım lütfen bu TFF yöneticilerini görevden alin herşey bunların yüzünden oluyor eğer gitmezlerse yakında turubunlerde de kimse kalmayacak daha kotu durumlar ortaya cikacak
    Cevapla
  • Taraftar 4 ay önce Şikayet Et
    Önce siz devlet olarak fener bahçe otobüsünü kurşunlayanları bir adalet önüne çıkarın bakan bir hakem için ülkeyi ayaga kaldırdınız fener bahçeye gelince kılınız bile kıpırdamadı ozaman hükümetde trapzonlu vekiller kabinede çokdudamı sesiniz solugunuz çıkmadı
    Cevapla
  • 1878 4 ay önce Şikayet Et
    klasik ağlama
    Cevapla
  • Adem 4 ay önce Şikayet Et
    Boyunluk ne abi Galatasaray deplasmandan dönüp dinlenene kadar ara verelim 20 sezonda bir Sivas kışı görecekti
    Cevapla
  • Serhat 4 ay önce Şikayet Et
    Şiddet gören herkes işi birakacaksa ne .. yiyecegiz. Yabancı hakemler gelsin bu arkadaşlar da başka işler yapsın
    Cevapla
  • başka bir ercişli 4 ay önce Şikayet Et
    bence hakemler talimatla görev yapıyor. hakemin görmediğini var sistemi onlarca kamerayla tespit ediyor. her şey ortadayken alenen belli olan bir kararı vermeyişleri talimat aldıklarının açık işaretidir. kesinlikle savcıların duruma el koyması lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle