Beşiktaş tur biletini farklı aldı

UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçında Beşiktaş sahasında Lugano'yu 5-1 mağlup ederek lig aşmasına yükseldi.

Beşiktaş tur biletini farklı aldı
Beşiktaş tur biletini farklı aldı
GİRİŞ 29.08.2024 22:54 GÜNCELLEME 29.08.2024 23:26
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçında temsilcimiz Beşiktaş sahaısnda İsviçre ekibi Lugano'yu konuk etti. Tüpraş Stadı'nda oynanan karşılaşmayı siyah-beyazlılar 5-1 kazandı.

Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 8 ve 71. dakikalarda Ciro Immobile, 66. dakikada Gedson Fernandes, 70. dakikada Rafa Silva ile 90+2. dakikada Salih Uçan kaydetti. Lugano'nun tek golünü 59. dakikada Vladi attı.

Bu sonucun ardından Beşiktaş toplamda 8-4'lük skorla adını UEFA Avrupa Ligi'nde lig aşamasına yazdırdı. Lugano ise yoluna UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde devam edecek.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı

Karşılaşma öncesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102’nci yılı kutlandı. İki takım oyuncuları seremoni için yeşil zemine çıktığı anda Kapalı Tribün’de dev Türk bayrağı açılırken, stadyum hoparlörlerinde İzmir Marşı çalındı.

Necip Uysal unutulmadı

Geçtiğimiz hafta antrenmanda ön çapraz bağ sakatlığı yaşayan takım kaptanı Necip Uysal’ı takım arkadaşları unutmadı. Immobile’nin 7’nci dakikada takımını öne geçiren golü kaydetmesinin ardından siyah-beyazlı futbolcular, gol sevincini Necip Uysal’ın formasıyla kutladı.

Immobile gollerine devam ediyor

Beşiktaş'ın sezon başında kadrosuna kattığı Ciro Immobile, yeni takımında gollerini sürdürüyor.

Siyah-beyazlı takımla çıktığı 5 resmi maçta 6 kez fileleri havalandıran İtalyan oyuncu, Lugano karşısında 7. dakikada kaydettiği golle takımının UEFA Avrupa Ligi'ne yükselmesinde katkı sahibi oldu.

Gol atmayı başardığı her maçta 2'şer kez rakip fileleri havalandıran Immobile, Galatasaray ve Antalyaspor maçlarının ardından Lugano karşılaşmasında da 2 gol sevinci yaşadı.

Tecrübeli golcü Samsunspor ve deplasmandaki Lugano müsabakasında gol atamamıştı.

Gedson Fernandes rövanşı da boş geçmedi

İsviçre'de 3-3 sona eren ilk maçta attığı 2 golle yıldızlaşan Gedson Fernandes, rövanşta da Lugano filelerini havalandırdı.

65. dakikada Rafa Silva'nın şık pasını gole çeviren Portekizli oyuncu, siyah-beyazlı takımı 2-1 öne geçirdi.

Profesyonel kariyeri boyunca en fazla 3 gol kaydeden orta saha oyuncusu, 5. resmi maçında aynı gol sayısına ulaştı.

Rafa Silva, Avrupa'da da golünü attı

Beşiktaş'ın yıldız ismi Rafa Silva, farklı galibiyette başrol oynadı.

Siyah-beyazlıların ligde oynadığı 2 maçta da rakiplerine gol atmayı başaran Portekizli oyuncu, Gedson Fernandes'e yaptığı şık servisten kısa bir süre sonra sahneye çıkarak golünü attı ve 5 dakikada 1 gol, 1 asistlik performans sergiledi. Attığı aşırtma golüyle siyah-beyazlı forma altında Avrupa kupalarındaki ilk golünü kaydeden Rafa Silva, bu golle birlikte 5. resmi maçında 4. golünü kaydetti.

Geçen senin rövanşını aldı

Geçen sezon UEFA Konferans Ligi'nde Lugano'ya 2-0 öne geçtikten sonra 3-2 yenilen Beşiktaş, rakibini farklı geçerek rövanşı aldı.

Beşiktaş'ın mağlubiyetiyle sona eren karşılaşma aynı zamanda siyah-beyazlı kulübün tarihinde önemli gelişmelere sebep oldu. Taraftarlar, maçın sona ermesinin ardından tribünleri terk etmeyerek dönemin yönetimini istifaya davet etti. Maçın ardından yapılan olağanüstü yönetim kurulu toplantısı sonrasında Ahmet Nur Çebi yönetimi kongre kararı aldı ve aralık ayında yapılan seçimle Hasan Arat, kulübün başkanı oldu.



Beşiktaş: 5 - Lugano: 1

Stat: Tüpraş

Hakemler: Radu Petrescu, Radu Ghinguleac, Mircea Mihail Grigoriu (Romanya)

Beşiktaş: Mert Günok, Svensson, Paulista, Emirhan Topçu, Masuaku, Al Musrati, Gedson Fernandes (Dk. 87 Salih Uçan), Rashica (Dk. 78 Ndour), Rafa Silva (Dk. 87 Can Keleş), Semih Kılıçsoy (Dk. 66 Muçi), Immobile (Dk. 78 Mustafa Hekimoğlu)

Lugano: Saipi, Zanotti (Dk. 77 Brault), Papadopoulos, El Wafi (Dk. 46 Mai), Valenzuela, Grgic (Dk. 71 Bottani), Mahmoud (Dk. 46 Doumbia), Bislimi, Steffen, Aliseda, Vladi (Dk. 77 Cimignani)

Goller: Dk. 7 ve 71 Immobile, Dk. 65 Gedson Fernandes, Dk. 70 Rafa Silva, Dk. 90+2 Salih Uçan (Beşiktaş), Dk. 59 Vladi (Lugano)

Sarı kartlar: Dk. 5 Valenzuela, Dk. 90+2 Bislimi (Lugano), Dk. 28 Gedson Fernandes, Dk. 42 Semih Kılıçsoy, Dk. 61 Emirhan Topçu (Beşiktaş)

Osman Kocaer Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 63
  • Cevat Prekazi 2 hafta önce Şikayet Et
    Bir teknik adam dokunuşu nasıl olur,nasıl oyun planı olur bizim cok bilmiş teknik adamlara ithaf olunur.Okan Buruk diyorsun ya M.City'i yada R.Madrid'i tutsunlar diye.Ben bu sene BJK'li olmasamda bu takımı zevkle seyrediyorum ve seyredecegim.Bence sende biraz seyret de G.Saray nasıl top oynar ders alırsın.Tabi kibirin yoksa.
    Cevapla
  • Maraşlı 2 hafta önce Şikayet Et
    Fenerbahçeliyim ama şimdiden Beşiktaşın lig şampiyonluğu hayırlı uğurlu olsun. Çünkü şu anda avrupa'ya da lige de hazır görüntüsü veren tek takım. Başarılar beşiktaş
    Cevapla
  • Abdullah64 2 hafta önce Şikayet Et
    Bjk çok iyi oynadı ama klasik Türk takımlarının hatasını da yaptı. Hücum ederken savunmayı boş bıraktı, golü yedi,üstelik öndeyken.
    Cevapla
  • Abdullah64 2 hafta önce Şikayet Et
    FB vurdu UEFA'ya gönderdi. Bjk vurfu, konferansa gönderdi. Başakşehir de vurup evine gönderir inşallah.
    Cevapla
  • BERK 2 hafta önce Şikayet Et
    %100 katılıyorum. Futbolu da siyaseti de medya bozuyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle