İsmail Kartal kimdir ve kaç yaşındadır? Yıllar sonra yine Fenerbahçe’de! İşte, Kartal’ın istatistikleri…

Fenerbahçe’nin eski futbolcusu ve yeni teknik direktörü İsmail Kartal kimdir ve kaç yaşındadır? 2014-15 sezonunda takımı idare eden futbol insanı, beklentileri karşılayamayınca takımdan gönderilmişti. Vitor Pereira’nın ardından teknik direktör arayışlarını sürdüren ekip, İsmail Kartal’la anlaşmaya vardı. İşte, İsmail Kartal’ın çalıştırdığı takımlar ve kariyer istatistikleri…

İsmail Kartal kimdir ve kaç yaşındadır? Yıllar sonra yine Fenerbahçe’de! İşte, Kartal’ın istatistikleri…
İsmail Kartal kimdir ve kaç yaşındadır? Yıllar sonra yine Fenerbahçe’de! İşte, Kartal’ın istatistikleri…
GİRİŞ 19.01.2022 16:20 GÜNCELLEME 19.01.2022 16:20

Haftalardır teknik direktörlük görevi için yoğun mesai harcayan Fenerbahçe, İsmail Kartal’la anlaşmaya vardı. Daha önce de Sarı Lacivertli ekibi çalıştıran İsmail Kartal kimdir ve kaç yaşındadır? 2014-15 sezonunda takımı idare eden, 1983 yılından 93’e kadar 10 yıl boyunca formasını terleten antrenör, yeniden Kadıköy’e gelecek. Takımdan ayrıldığı dönemde Fenerbahçe’ye aidiyetini vurgulayan çalıştırıcı, 7 yıllık aradan sonra 2. dönem heyecanı yaşıyor. Sezonu Vitor Pereira ile açan Kanarya, Avrupa Ligi’nde ve Süper Lig’de isteneni vermekten uzak olunca köklü değişime gitmişti. Portekizli hoca ve ekibi, takımla anlaşarak ayrılık kararında uzlaşma sağlarken, takımı geçici süreliğine yardımcı antrenör Zeki Murat Göle idare ediyordu. Göle’nin spor basınında sık sık eleştirilmesi yönetimi harekete geçirdi. Başkan Ali Koç ve ekibi, İsmail Kartal’ı takımın başına getirtti. İşte, İsmail Kartal’ın şimdiye dek çalıştırdığı takımlar ve kariyer istatistikleri…

İsmail Kartal Kimdir ve Kaç Yaşındadır?

İsmail Kartal, 15 Haziran 1961’de İstanbul’da dünyaya geldi. 60 yaşındadır. Profesyonel futbol yaşantısına Avrupa Yakası’nın köklü kulüplerinden Sarıyer’de başlamıştır. Orjini defans olan Kartal, zamanla orta saha ve sağ kanatta da rol aldı. 1981 yılında Güneydoğu Anadolu ekiplerinden Gaziantepspor’a transfer oldu ve Fenerbahçe’ye geçene kadar 2 yıl süreyle burada forma giydi.

İsmail Kartal kimdir?

10 Yıl Boyunca Fenerbahçe’de Oynadı

1983 yılında bedelsiz olarak geldiği Fenerbahçe’de 10 yıl boyunca Sarı Lacivertli forma için mücadele etti. 1993 yılında önce Denizlispor’a daha sonra da Adanaspor’a geçti ve 1995’de emekliye ayrıldı. 34 yaşında emekli olan antrenör, 1996 yılında 10 yıl süreyle formasını terlettiği Fenerbahçe’ye Gençlik Gelişim Koordinatörü olarak geri döndü.

İsmail Kartal hangi takımlarda oynadı?

1 yıl sonra A Takımın yardımcı antrenörlüğünü üstlenen Kartal, 2000’de Karabükspor ile teknik direktörlük macerasına atıldı. 1.5 yıllık teknik direktörlük serüveninde başarılı olamayınca yeniden Fenerbahçe Gençlik Gelişim Koordinatörü görevini üstlendi.

İsmail Kartal’ın Fenerbahçe’deki İlk Dönemi

2004 yılında bir daha teknik direktörlüğe adım atan futbol insanı, bu tarihten sonra çeşitli Anadolu kulüplerinde görevlendirildi. Asıl popülaritesini ise, 2014-15 sezonundaki Fenerbahçe teknik direktörlüğü deneyimiyle kazandı. Fenerbahçe’de 46 maça çıkan antrenör, o yıl 2,16 maç başı puan ortalamasına ulaşmasına karşın yönetim, Kartal’la olan ilişiği kesti.

İsmail Kartal hangi takımları çalıştırdı?

Kartal’da aradan geçen 7 yılın akabinde bu kez Ali Koç yönetiminde Fenerbahçe’ye teknik direktör olarak döndü. Sarı Lacivertli kulübün resmi internet adresinde de açıklama yapılırken, yönetim; İsmail Kartal’a “Hoş geldin” dedi. Deneyimli çalıştırıcı, içinde bulunduğumuz futbol sezonunun geri kalanında Fenerbahçe’nin başında olacak.

İsmail Kartal’ın Çalıştırdığı Takımlar

İlk kez 2000 yılında henüz 38 yaşındayken teknik direktörlüğe adım atan İsmail Kartal, 22 yıllık süreç içerisinde çeşitli takımlarda görevlendirildi. Son olarak, taraftarı olduğu Fenerbahçe’nin başına getirilen Hoca, şimdiye dek 15 takımda görev aldı. İşte, İsmail Kartal’ın teknik direktörlük kariyeri boyunca çalıştırdığı takımlar:

  • Karabükspor

  • Sivasspor

  • Mardinspor

  • Altay SK

  • Mardinspor

  • Malatyaspor

  • Orduspor

  • Konya Şekerspor

  • Fenerbahçe

  • Eskişehirspor

  • Gaziantepspor

  • Ankaragücü

  • Çaykur Rizespor

  • Konyaspor

  • BB Erzurumspor

  • Fenerbahçe (Ocak 2022’de göreve başladı)

İsmail Kartal, 2021-22 futbol sezonunun geri kalan bölümünde Fenerbahçe’yi yönetecek. Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, Kartal’a görevi kabul ettiği için teşekkür edildi.

Deneyimli futbol insanı İsmail Kartal, Fenerbahçe'deki ikinci döneminde çıktığı ilk maçta Antalyaspor'la berabere kaldı. Sarı Lacivertlilerin golünü Serdar Dursun atarken, Akdeniz ekibinden Doğukan Sinik skoru tayin eden golü kaydetti. Kartal, bugün takımın başında ikinci maçına çıkacak.

İsmail Kartal Evli mi?

İsmail Kartal, Semra Kartal ile evlidir. Bu evlilikten Emre Kartal adında bir oğlu vardır.