Cem Bölükbaşı kimdir? E-Spor’dan gerçek piste! Formula 2’deki…

Gün içerisinde Formula 2’de yarışacağını açıklayan Cem Bölükbaşı kimdir? Kariyerine e-Spor’da başlayıp gerçek pistte yarışmaya hak kazanan genç sporcu, Türkiye Motor Sporları tarihinde bir ilke imza attı. İstanbul’da basın mensuplarının karşısına çıkan Bölükbaşı’nın Charouz takımına katılışı resmiyete döküldü. İşte, Cem Bölükbaşı’nın kariyeri…

Cem Bölükbaşı kimdir? E-Spor’dan gerçek piste! Formula 2’deki…
Cem Bölükbaşı kimdir? E-Spor’dan gerçek piste! Formula 2’deki…
GİRİŞ 12.01.2022 13:40 GÜNCELLEME 12.01.2022 13:40

Formula 1 E-Spor’daki başarısını gerçek pistte de sürdüren Cem Bölükbaşı kimdir? Motor sporları tarihinde ilk kez sanal dünyadan gelip gerçek dünyada kariyer yapan genç pilot, hedeflerini bir adım daha ileri taşıma niyetinde. Gün içerisinde TOSFED ile ortaklaşa basın toplantısı düzenleyen sporcu, Charouz takımı ile Formula 2 kategorisinde yarışacağını duyurdu. Bölükbaşı, F2’de yarışıp yarışmayacağına dair iddialara ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla 12 Ocak Çarşamba gününü işaret etmişti. Bugün, basın toplantısında F2’de yarışacağını ilk ağızdan gazetecilerle paylaştı. İşte, Cem Bölükbaşı’nın yaşı; kariyeri ve istatistikleri…

Cem Bölükbaşı Kimdir?

Cem Bölükbaşı 9 Şubat 1998 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. 23 yaşındadır. Küçük yaşlarda motor sporlarına olan ilgisini keşfeden babası, onu motokros yarışlarına götürmüştür. 5 yaşında motokros yarışlarına katılmış; 6 yaşında Türkiye şampiyonluğuna ulaşmıştır. Onun bu sıra dışı başarısı, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun dikkatini çekti. O da, motor sporlarından bir an olsun ayrı kalmadı. Formula 1’e giriş için gerekli sponsorları bulmaktan uzak olduğunu anlayınca e-Spor’a adım atan genç pilot, kısa sürede e-Spor camiasının en çok konuşulan ismi oldu.

Cem Bölükbaşı kimdir?

E-Spor’da Fırtına Gibi Esti

I-Racing’deki 80 bin kişinin katıldığı yarışta ilk 30 pilotun arasına girince tüm okları üzerine çekti. Devam eden süreçte World’s Fastest Gamer oyununda 70 bin kişi arasından ilk 20’ye kaldı. Formula 1 efsanesi Fernando Alonso, Cem Bölükbaşı’nın bu azmini fark edince e-Spor takımında ona da yer verdi. Formula 1 e-Spor arenasına Fernando Alonso gibi bir marka ile adım atan Bölükbaşı, 2017’den itibaren çeşitli takımlarda oynadı. 2017’de Abu Dabi’deki şampiyonada beşinci, 2018’de Red Bull Toro Rosso takımı ile dünya ikinciliğine yükseldi. Yerli otomotiv firmalarından Borusan, Cem Bölükbaşı’nın sanal alemdeki başarılarını referans alarak genç sporcuya sponsor oldu.

Cem Bölükbaşı'nın Formula e-Spor kariyeri

F3’te Adından Söz Ettirdi

4 Haziran 2019’da gerçek pistte yarışmaya başlarken, ilk yarışını 5. sırada tamamlayınca bu kez Formula 1’in dikkatini iyiden iyiye çekmeyi başardı. 2021 yılında Hong Kong merkezli BlackArts Racing ile 15 yarışa çıkarken, sezonu 9. sırada tamamladı. Çaylaklar klasmanını da 2. sırada bitirdi. Motor sporu tutkunları, Cem Bölükbaşı’nın F3’teki kariyerine devam edip etmeyeceğini merak ederken, o içinde bulunduğumuz 2022 sezonu için Formula 2’ye geçti.

Cem Bölükbaşı F2 Charouz

Cem Bölükbaşı Charouz’da!

F2’den Charouz, 23 yaşındaki Türk pilotla anlaşmaya vardı. Basın toplantısında yıllık anlaşma sağlandığını belirten Bölükbaşı, asıl hedefinin Formula 1 olduğunu ve bu yöndeki çalışmalarına devam ettiğini belirtti. Formula 2’de yarışacak ilk Türk olmayı başaran sporcu, bu başarısını Formula 1 ile sürdürme niyetinde. Ayrıca, Formula 1’e yükseldiği takdirde; sanal dünyadan gerçek dünyaya geçişi daha da öne çıkacak ve dünya tarihinde bunu başarmış ilk isim olacak.