Domenec Torrent kimdir? Galatasaray'ın teknik direktörü Torrent kaç yaşındadır? İşte çalıştırdığı takımlar...

Galatasaray’ın yeni teknik direktörü Domenec Torrent kimdir? Fatih Terim’in beklenmedik vedasından sonra yönetim adaylar üzerinde yoğunlaşıyor. Mevcut adaylar arasında Domenec Torrent’le anlaşma sağladı. Pep Guardiola’nın yardımcılığıyla öne çıkan antrenör, 2020’den bu yana devam eden takım arayışını Galatasaray ile sonuçlandırdı. İşte, Domenec Torrent’in çalıştırdığı takımlar ve kariyer istatistikleri…

Domenec Torrent kimdir? Galatasaray'ın teknik direktörü Torrent kaç yaşındadır? İşte çalıştırdığı takımlar...
Domenec Torrent kimdir? Galatasaray'ın teknik direktörü Torrent kaç yaşındadır? İşte çalıştırdığı takımlar...
GİRİŞ 13.01.2022 16:17 GÜNCELLEME 13.01.2022 16:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Galatasaray’da Fatih Terim’in yerine getirilen Domenec Torrent kimdir? Sarı kırmızılı ekip, yeni haftanın ilk gününde takımın tecrübeli antrenörü Fatih Terim’le yol ayrımına gitti. Giresunspor mağlubiyetinden sonra cezayı Terim’e kesen yönetim, NEF Stadyumu’ndaki 15 dakikalık toplantının akabinde ayrılık kararını iletti. Taraflar arasında anlaşma sağlanınca ayrılık kararı kamuoyu ile de paylaşıldı. Vedanın ardından teknik direktörlük koltuğu için Domenec Torrent’in ismi öne çıktı. Uzun yıllar boyunca Pep Guardiola’nın yardımcılığını üstlenen İspanyol futbol insanı, bir süredir takım arayışındaydı. En son Flamengo’yu çalıştıran Torrent, Florya ile temasa geçti. Peki, Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Domenec Torrent kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Torrent’in kariyeri ve istatistikleri…

Domenec Torrent Kimdir ve Kaç Yaşındadır?

Domenec Torrent, 14 Temmuz 1962’de İspanya’nın Santa Coloma de Farners kentinde dünyaya geldi. 59 yaşındadır. Futbola teknik direktör olarak başlayan Torrent, 1994 yılından 2000’e kadar alt lig ekibi CF Palafrugell’i çalıştırdı. 2000’den 2003’e kadar takım bulamayan antrenör, 2003-2004 sezonunda Palamos CF’yi idare etti. Burada da beklentileri karşılayamayınca 1 yıl daha işsiz kaldı.

Domenec Torrent, Galatasaray teknik direktörü olacak mı?

2005’te Girona FC’yle anlaşan hoca, 2006 yılına kadar 1 sezon boyunca Katalan ekibini çalıştırdı. 1 yıl daha işsiz kaldıktan sonra bu kez, Katalonya’nın en güçlü ekibi Barcelona ile masaya oturdu. 2007 yılından 2008’e kadar Barcelona B takımında yardımcı antrenörlük yaptı. O dönem Barcelona’yı çalıştıran Pep Guardiola, yardımcılık görevini Domenec Torrent’e bıraktı. Guardiola ile Torrent’in serüveni 2008’de başlamış oldu.

Domenec Torrent’in Çalıştırdığı Takımlar

Galatasaray’la anılan Domenec Torrent’in şimdiye dek çalıştırdığı takımların listesi şu şekilde:

  • CF Palafrugell: Teknik direktör (1994-2000)

  • Palamos CF: Teknik direktör (2003-04)

  • Girona FC: Teknik direktör (2004-05)

  • Barcelona B: Yardımcı antrenör (2007-08)

  • Barcelona: Yardımcı antrenör (2008-12)

  • Bayern Münih: Yardımcı antrenör (2013-16)

  • Manchester City: Yardımcı antrenör (2016-18)

  • New York City: Teknik direktör (2018-19)

  • Flamengo: Teknik direktör (2020 Temmuz-2020 Kasım)

  • Galatasaray: Teknik direktör (2022)

Guardiola nereye, Torrent oraya!

CF Palafrugell’den ayrıldıktan sonra oldukça sallantılı bir teknik direktörlük kariyeri yaşayan Domenec Torrent, Pep Guardiola ile tanıştıktan sonra futbolun en üst düzey takımlarında görev aldı. İspanya ve dünya futbolunun en ünlü simalarından Guardiola, gittiği her takıma Torrent’i de götürdü. Torrent de Guardiola sayesinde Barcelona A Takımı, Bayern Münih ve Manchester City deneyimlerini yaşadı.

Domenec Torrent ile Pep Guardiola

3 takımda da başarıdan başarıya koşan antrenör, bir yerden sonra Guardiola’nın arkasındaki güç olarak gösterildi. 2018’de, Guardiola ile sürdürdüğü 10 yıllık yolculuğu sona erdiren Torrent, tekrar teknik direktörlük görevine döndü. Hem de bu kez, daha üst düzey ekipler de.

İlk Tercihi Son Derece Radikaldi!

“Pep Guardiola’nın 10 yıllık yardımcısı” unvanı ile futbol dünyasında yer edinen Domenec Torrent, teknik direktörlüğe Amerika MLS ekibi New York City ile başladı. Manchester City tandanslı bu ekip, Torrent’e kucak açtı ve 2018’den 2019’a kadar takımın başında 60 maça çıktı. 1,68 maç başı puan ortalamasını da yakalamasına karşın beklentilerin altında kalınca Amerika’ya veda etti. Amerika deneyiminden sonra yine 1 yıl süreyle işsiz kalan antrenör, 2020’de bu kez Brezilya Serie A ekibi Flamengo ile anlaştı. Temmuz 2020’den Kasım 2020’ye kadar takımın başında kalan hoca, 26 maça çıkarken 1,92 maç başı puan ortalamasında kaldı. Torrent’in üzerindeki baskı artınca, Brezilya deneyimi de 5 ayda sona ermiş oldu. Kasım 2020’den bu yana hiçbir takım çalıştırmayan hoca Galatasaray’la anlaştı.

Domenec Torrent Galatasaray

İstanbul’a Geldi...

Spor basınında çıkan haberlere göre, Galatasaray yönetiminin Domenec Torrent’i İstanbul’a getireceği öğrenildi. Torrent, Fatih Terim’in vedasından sonra ilk uçakla şehre inip, Florya'da ilk idmanına çıktı.

Burak Elmas Resmen Açıkladı!

Fatih Terim'in vedasından sonra kulübün televizyon kanalında açıklamalarda bulunan Burak Elmas, teknik direktörlük koltuğu için Domenec Torrent'le anlaşma sağlandığını duyurdu. Torrent, 5 yıllık Fatih Terim döneminden sonra takımın başına geçti.

Önceki gün Galatasaray'la ilk idmanına çıkan Domenec Torrent, 5 kişilik ekibiyle birlikte kulüpten yıllık 1.5 milyon Euro ödeme alacak. 

YORUMLAR 1
  • ismail 2 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten isabetli karar, Türkiye'de ispanyol hocaların geçmişte çok büyük başarıları var.
    Cevapla