Mert Çetin kimdir ve kaç yaşındadır? Galatasaray’da bir devir sona erdi! Terim’in ayrılığına dayanamadı…

Galatasaray’ın deneyimli tercümanlarından Mert Çetin kimdir? 10 yılı aşkın süredir Sarı Kırmızılı ekibe hizmet eden Çetin’in takımdaki görevinden istifa edildiği iddiaları yankılanıyor. Fatih Terim’le son 10 yılda iki kez çalışma fırsatına erişen tercüman, takımdaki diğer antrenörler gibi sözleşmesinden feragat etti. Galatasaray ise bu noktaya Marc Gonzalez’i getirdi.

Mert Çetin kimdir ve kaç yaşındadır? Galatasaray’da bir devir sona erdi! Terim’in ayrılığına dayanamadı…
Mert Çetin kimdir ve kaç yaşındadır? Galatasaray’da bir devir sona erdi! Terim’in ayrılığına dayanamadı…
GİRİŞ 13.01.2022 13:16 GÜNCELLEME 13.01.2022 13:16

Galatasaray’da ayrılıkların ardı arkası gelmiyor. Fatih Terim’in 5 yıllık görevini bırakmasıyla birlikte başlayan süreç, bugün tercüman Mert Çetin’in ayrılığıyla devam etti. Son bir hafta içerisinde Selçuk İnan, Necati Ateş ve Fahri Yılmaz gibi isimler başta olmak üzere 10’dan fazla isim takımdan ayrıldı. 2009 yılından bu yana Galatasaray’da tercümanlık yapan Mert Çetin’de ayrılanlar kafilesine katıldı. Ayrılık kararı sonrası sık sık Fatih Terim’in evine giden ve tecrübeli antrenöre yardımcılığını eksik etmeyen Çetin, 13 yıldır takımda çalışıyordu. İyi derecede Portekizce, İspanyolca ve İngilizce bilen tercümanın yerine İspanyol Marc Gonzalez getirildi. Önümüzdeki dönemde, Domenec Torrent’in açıklamalarını Gonzalez Türkçeye çevirecek. Peki, Galatasaray’da bilfiil 13 yıl görev alan Mert Çetin kimdir ve kaç yaşındadır?

Mert Çetin kimdir?

Mert Çetin Kimdir ve Kaç Yaşındadır?

Musa Mert Çetin, 17 Ekim 1983’de İstanbul’da dünyaya gelmiştir. 38 yaşındadır. İyi derecede İngilizce, İspanyolca ve Portekizce bilmektedir. Ayrıca, Almanca ve Fransızca bilgisi de bulunmaktadır. İlk olarak 2009 yılında Galatasaray tesislerinden içeri giren Mert Çetin, 2022 yılına kadar görevini sürdürdü. Zaman içerisinde Harry Kewell, Milan Baros; Didier Drogba, Wesley Sneijder gibi süper starların da çevirmenliğini üstlendi. Ayrıca, takımda görev alan yabancı teknik direktörlerin de (Roberto Mancini, Igor Tudor ve Cesare Prandelli) çevirmenliğini yürütmüştü.

Mert Çetin kaç yaşındadır?

2010’lu yıllardan itibaren 2 kez Fatih Terim’le çalışma fırsatına erişen Çetin, son 5 yıldır Fatih Terim’in yabancı oyuncularla ilişkilerini sürdürüyordu. Örneğin, Marcao ile Kerem Aktürkoğlu kavgasının akabinde, Marcao’nun açıklamalarını Türkçeye çeviren ve Brezilyalı oyuncunun duygularını aktaran isim yine Mert Çetin’di. Fatih Terim’in vedasından sonra soluğu Terim’in evinde alan Çetin, sosyal medya hesaplarından da sık sık Terim’le çektiği fotoğrafları paylaşıyordu. Galatasaray Yönetimi, Mert Çetin’in yerine Marc Gonzalez’i getirdi.

Fatih Terim’in Vedasına Dayanamadı!

Fatih Terim’le yakınlığı sık sık gündeme gelen Mert Çetin, Terim’in ayrılığından sonra özel aracıyla tesislerden çıktı. Akşama doğru deneyimli teknik direktörün evine giden Çetin, Terim’in evinin önünde nöbet tutan taraftara da sık sık açıklamalarda bulundu.

Musa Mert Çetin ile Fernando Muslera

Bu süreçte, sosyal medya hesabından paylaşım yapmayı da ihmal etmeyen tercüman, görevinin başında olduğunu da aktarmıştı. Ancak, yeni teknik direktör Domenec Torrent, Marc Gonzalez’i getirdi. Yönetim de onay verince, Gonzalez Mert Çetin’in yerine göreve başladı. Son 13 yıldır Galatasaray’da onlarca futbolcuya yardımcı olan tercüman, takımdan ayrıldı.