U-20 Buz Hokeyi Erkek Milli Takımı'nda hedef altın madalya

U-20 Buz Hokeyi Erkek Milli Takımı, Dünya Şampiyonası Grup Eleme Maçları için Erzurum'daki ikinci etap kamp çalışmalarını sürdürüyor

U-20 Buz Hokeyi Erkek Milli Takımı'nda hedef altın madalya
U-20 Buz Hokeyi Erkek Milli Takımı'nda hedef altın madalya
GİRİŞ 13.01.2015 14:22 GÜNCELLEME 13.01.2015 14:22

U-20 Buz Hokeyi Erkek Milli Takımı, Yeni Zelanda'da yapılacak Dünya Şampiyonası Grup Eleme Maçları için Erzurum'daki ikinci etap kamp çalışmalarına devam ediyor.

Erzurum Buz Arena'da, başantrenör Mc. Adams Keath gözetimindeki 18+2 kişilik sporcu kafilesi, günde 5 saat süren iki antrenman yapıyor. Kentte 15 Ocak'a kadar sürecek ikinci etap kampın ardından milli takım, 19-25 Ocak'ta Yeni Zelanda'da yapılacak Dünya Şampiyonası Grup Eleme Maçları'na katılacak.

Yardımcı antrenör Yücel Çıtak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonaya çok az bir süre kaldığını, çalışmaların da yoğun bir şekilde sürdüğünü söyledi.

Şampiyonadan madalyayla dönmeyi amaçladıklarını ifade eden Çıtak, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 2 gün sonra uzun bir yolculuğa çıkacağız. Rakiplerimizin durumunu da takip ediyoruz. Eğer herhangi bir sürprizle karşılaşmaz, sakatlanma veya benzeri bir aksilik yaşanmazsa şampiyonaya iyi bir şekilde gidip madalya ile dönmeyi amaçlıyoruz. Bizim asıl hedefimiz önümüzdeki birkaç yıl içinde milli takımlar düzeyinde altyapıya ağırlık vermek. Altyapıdan gelen sporcuları, A milli takım seviyesine taşıyacak antrenmanlarla hedefimizi uzun yıllar boyunca genişletmek istiyoruz. Önceden konuşmak kolay değil, zorlu bir turnuvaya katılacağız. Rakiplerimiz güçlü ve hepsi bir üst tura çıkmanın gayretini gösterecek. Madalyayla döneceğimize inanıyoruz ve inşallah bunun altın madalya olmasını diliyoruz."

Çıtak, Bulgaristan milli takımının turnuvadan çekildiğini belirterek, 3. Grup'ta Güney Afrika, Çin, Meksika ve Yeni Zelanda ile karşılaşacaklarını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA