İsrail'e fark attık! Milli Takımımız, Paris'te şampiyon oldu

Golbol Kadın Milli Takımı, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nın finalinde İsrail'i 8-3 yenerek üst üste üçüncü kez altın madalya kazandı.

GİRİŞ 05.09.2024 19:43 GÜNCELLEME 05.09.2024 20:57
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Golbol Kadın Milli Takımı, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nın finalinde İsrail'i 8-3 yenerek üst üste üçüncü kez altın madalya kazandı.

South Paris Arena'da oynanan yarı final müsabakasında, son iki paralimpik oyunlar şampiyonu Türkiye, ünvanını korumak için İsrail karşısına çıktı.

İlk yarıyı 7-2 önde tamamlayan Türkiye, maçı da 8-3 alarak altın madalyanın sahibi oldı.

Rio 2016, Tokyo 2020'den sonra Paris 2024'te de altın madalya kazanan görme engelli milli sporcular, Türk spor tarihine geçti. Golbol Kadın Milli Takımı, Türkiye adına paralimpik oyunlarda en fazla altın madalya kazanan ekip oldu.

Milli takıma altın madalyayı getiren başantrenör Gültekin Karasu yönetimindeki kadroda Sevda Altunoluk, Fatma Gül Güler, Reyhan Yılmaz, Şeydanur Kaplan, Sevtap Altunoluk ve Berfin Altın yer aldı.

Karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da izledi.

Türkiye'nin oyunlardaki madalya sayısı ise 19'a yükseldi. Tarihinin en iyi paralimpik oyunlarını geçiren Türkiye'nin, 8 Eylül'de sona erecek oyunlarda şu ana kadar 3 altın, 9 gümüş, 7 bronz madalyası bulunuyor.

Seyfullah KAYGUSUZ Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Seyfullah KAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir. Mesleki hayatına Haber7.com’da devam etmektedir.
YORUMLAR 70
  • Akrep kral 1 hafta önce Şikayet Et
    Dün akşam müsabakanın tamamını izledim çok iyiydik helal olsun takımımıza hele itraili yenmek daha da gururlu oldu tebrikler
    Cevapla
  • Orhan 1 hafta önce Şikayet Et
    PKK iş birliği yapın ist büyük şehir belediye başkanı olun ondan SONRA ahkam kesin sizler bu ülke için her zaman tehlikelisiniz
    Cevapla
  • Yalanmi 1 hafta önce Şikayet Et
    Tamam israilin zulmü bitti olimpiyatlarla muslumanlari dünyayı oyaliyorlar siz de buna alet oluyorsunuz
    Cevapla
  • Denizci 1 hafta önce Şikayet Et
    Bir de fransa da, bir de itraili yendi ve üst üste 3. olimpiyat şampiyonu daha diyecek bir şey yok. Helal olsun. Bu bir Başarının zirvesidir. Oyuncu ve teknik ekip Hepsi ayrı bir ödülü hak ediyor.
    Cevapla
  • Şener ER 1 hafta önce Şikayet Et
    Adam müslüman kardeşinin kafasına bomba yağdırdın sen de dize getirdiğini san! Gafiller!
    Cevapla
  • can 1 hafta önce Şikayet Et
    Armutla elmayı birbirine karıştirma bu milli maç sportif karşilasma
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle