Büyük sürpriz! Gürcistan son 16 turuna yükseldi!

A Milli Takım’ın yer aldığı F Grubu’nda mücadele eden Gürcistan, Portekiz'i 2-0 yenerek en iyi üçüncüler arasında son 16 turuna yükseldi.

Büyük sürpriz! Gürcistan son 16 turuna yükseldi!
Büyük sürpriz! Gürcistan son 16 turuna yükseldi!
GİRİŞ 26.06.2024 23:18 GÜNCELLEME 27.06.2024 01:43
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu üçüncü maçında Gürcistan, lider çıkmayı daha önce garantileyen Portekiz'i 2-0 yenerek en iyi üçüncüler arasına girdi ve son 16 turuna adını yazdırdı.

Arena AufSchalke Stadı'nda oynanan karşılaşmaya etkili başlayan Gürcistan, 2. dakikada yıldız oyuncusu Khvicha Kvaratskhelia'nın golüyle öne geçti.

Golden sonra ilk yarı boyunca Gürcistan hızlı atak ararken, Portekiz oyunun büyük bölümünü rakip sahada oynadı. Portekiz, uzaktan şutlarla birkaç tehlike oluştursa da soyunma odasına 1-0 Gürcistan üstünlüğüyle gidildi.

İkinci yarıya da iyi başlayan Gürcistan, 57. dakikada Georges Mikautadze'nin penaltı golüyle farkı ikiye çıkardı. Kalan bölümde rakibine gol izni vermeyen Gürcistan, sahadan 2-0 galip ayrıldı ve son 16 turuna yükseldi.

Penaltı VAR'dan geldi

Gürcistan'ın maçın 56. dakikasında kazandığı penaltı, VAR kararı sonucunda geldi.

Maçın 55. dakikasında Lochoshvili, ceza sahası içinde Silva'nın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem oyunu oynatırken VAR'dan gelen uyarı sonucunda pozisyonu inceledi ve 56. dakikada penaltı kararına hükmetti.

Müsabakanın 57. dakikasında kullanılan penaltıda Georges Mikautadze, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu.

Ronaldo, 66 dakika sahada kaldı

Portekiz'in dünyaca ünlü süper starı Cristiano Ronaldo, 66 dakika sahada kaldı.

Oyunda kaldığı sürede oldukça hırslı görünen 39 yaşındaki yıldız, bir pozisyondan da yararlanamadı.

Maçın 28. dakikasında penaltı beklediği bir poziyonda hakeme uzun süreli itirazı nedeniyle sarı kart gören Ronaldo, 66. dakikada yerini Gonçalo Ramos'a bıraktı.

Maçın adamı Kvaratskhelia

Gürcistan'ın yıldız oyuncusu Khvicha Kvaratskhelia, maçın en iyi oyuncusu seçildi.

Karşılaşmada takımının ilk golüne imza atan 23 yaşındaki oyuncu, hücumda etkili performansıyla göz doldurdu.

RAKİPLER BELLİ OLDU

Daha önce grubu lider tamamlamayı garantileyen Portekiz, Slovenya ile eşleşti. Gürcistan ise son 16 turunda İspanya ile karşılaşacak. 

EURO 2024 Puan Durumu ve FikstürEURO 2024 Puan Durumu ve Fikstür

GÜRCİSTAN 2-0 PORTEKİZ 

Stat: Arena AufSchalke

Hakemler: Sandro Scharer (İsviçre), Stefan Lupp (Almanya), Bekim Zogaj (İsviçre)

Gürcistan: Mamardhasvili, Kakabadze, Gvelesiani (Dk. 76 Kverkvelia), Kashia, Lochoshvili (Dk. 63 Tsitaishvili), Dvali, Kochorashvili, Chakvetadze (Dk. 81 Mekvabishvili), Kiteishvili, Mikautadze, Kvaratskhelia (Dk. 81 Davitashvili)

Portekiz: Diogo Costa, Silva (Dk. 66 Semedo), Danilo, Inacio, Dalot, Joao Neves (Dk. 75 Nunes), Conceiçao, Palhinha (Dk. 46 Ruben Neves), Neto (Dk. 75 Jota), Joao Felix, Ronaldo (Dk. 66 Gonçalo Ramos)

Goller: Dk. 2 Kvaratskhelia, Dk. 57 Mikautadze (Penaltıdan) (Gürcistan)

Sarı kartlar: Dk. 28 Ronaldo, Dk. 44 Neto, Dk. 53 Ruben Neves (Portekiz), Dk. 85 Mekvabishvili (Gürcistan)
 

EURO 2024 Puan Durumu ve FikstürEURO 2024 Puan Durumu ve Fikstür

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 63
  • gerçekler 2 gün önce Şikayet Et
    şaşılacak bir durum yok maç satma durumu da yok. Portekiz bir şey oynamıyor. bize karşı futbol mu oynadı sanıyorsunuz portekiz? kendi kendimize golleri yedik yediğimiz gollerin tümü hediye ettiğimiz hatta asistini yaptığımız hatta direk kendi kalemize attığımız goller portekiz bizi gürcistan kadar zorlamadı. İsimlere aldanmamak lazım sahadaki futbola bakmak lazım.
    Cevapla
  • Birisi 2 gün önce Şikayet Et
    Bizans oyunları gönderdiler ama ellerinde patladı. Sürpriz değil oyundu bu, çekler Türkiye'yi yener bizde maçı verelim Türkiye dışarda kalsın. Amaçlarına ulaşamadılar ne yazıık ki
    Cevapla
  • Trtt 2 gün önce Şikayet Et
    Büyük satış
    Cevapla
  • Oflu 2 gün önce Şikayet Et
    Arkadaşlar buraya şifreli diye şikayet edene kadar arama motoruna bir zahmet yazıp öğrenemedinizmi biraz emek sarfedin herşey önünüze gelsin diye bekliyorsunuz ayrıca trt1 günlerce tam ekran HD kanalın frekanslarını yayınlayıp durdu,birşey bilmeden cahilce eleştiriyorsumuz
    Cevapla
  • Rebelboy1903 2 gün önce Şikayet Et
    Abi Herkes Futbol İzleyip Yorum Yapmasın. Bakın Bakalım Portekiz Sana Hangi Kadro ile Gürcistana Hangi Kadro İle Çıkmış. Tank Gibi Pepe Nerede ? Mendes, Dias, Cansel Nerede ? Bizdeki Defansın Hiçbiri Yok Vittinha, Fernandes Nerede ? Leao Cezalı Hadi 7 AS Adam 7, Kadroda Değil Ne Yaşıyorsunuz Siz ? Bıktım Sizin Aşağılık Kompleksinizden
    Cevapla
  • Kapadokyalı 2 gün önce Şikayet Et
    Birisi adlı arkadaş belirtmiş zaten oyun var diye ben bile şok oldum sonuca.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle