Milli Takım'ın kasası dolacak! İşte UEFA'dan alınacak para

Çekya'yı 2-1'lik skor ile geçerek son 16'ya kalan A Milli Takım, UEFA'nın para ödül dağıtım sisteminden toplam 12 milyon 750 bin euro para alacak.

GİRİŞ 27.06.2024 16:26 GÜNCELLEME 27.06.2024 16:26
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

  HABER7

EURO 2024 F Grubu 3. ve son maçında Çekya ile karşı karşıya gelen A Milli Takım, kaptan Hakan Çalhanoğlu ve Cenk Tosun'un golleriyle galibiyet kazandı. Milli Takım bu galibiyetle birlikte grupta ikincilik elde ederek son 16 turuna kalırken, bu zafer milli takıma büyük bir maddi kaynak sağladı. 

KASA DOLACAK

UEFA İcra Komitesi'nin açıkladığı rakamlara göre Almanya'da oynanan 2024 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası final turnuvasına katılacak takımlara para ödülü dağıtım sistemi ile son 16'ya kalan A Milli Takım'a büyük bir para akışı gerçekleşecek.

UEFA'nın açıkladığı rakamlara göre Milli Takım; katılım ücreti olarak "9 milyon 250 bin euro", galibiyet primi olarak "2 milyon euro" ve son 16 ödülü olarak ise "1,5 milyon euro" alacak.

2008 sonrası ilk kez Avrupa Şampiyonası'nda gruptan çıkmayı başaran Milli Takım toplamda 12 milyon 750 bin euro para kasasına koyacak. 

AVUSTURYA ELENİRSE MİKTAR ARTACAK

2024 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası'nda gruptan çıkan Milli Takım, 2 Temmuz Salı günü Avusturya ile karşılaşacak. Milli Takım'ın Avusturya'yı geçmesi durumunda ise maddi gelirleri maç başına artış gösterecek.

Açıklanan rakamlara göre çeyrek finale çıkılması durumunda "2.5 milyon euro", yarı finale çıkılması durumunda "4 milyon euro", ikinci olunması durumunda "5 milyon euro ek ödeme", 2024 Avrupa şampiyonu olunması durumunda ise "8 milyon euro" ekstra ödeme yapılacak.

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 59
  • Boşnak 20 saat önce Şikayet Et
    Bu para alt yapıya yatırım olarak kullanılmalı
    Cevapla
  • Kasım 2 gün önce Şikayet Et
    TFF de halkın parası ne arar?
    Cevapla
  • Yorumcunun biri 2 gün önce Şikayet Et
    devlet payını almalıdır
    Cevapla
  • ASIL KAHRAMAN 2 gün önce Şikayet Et
    Milli takım diye bu vatan için çanını kırpmadan veren şehitlerimize derim kahraman onlar. 90 dk maç yap milyonları cebe koy kahraman ol. Bu paylaşımı aslan yapmaz.
    Cevapla
  • Ali Keskin 1 gün önce Şikayet Et
    Ne alaka
    Cevapla
  • Misafir 2 gün önce Şikayet Et
    verin montelloya saat aldınız ya halkın parasıyla ucuza gelmiştir pahalisini alır tff
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle