Almanya'dan tepki çeken karar! Türkiye hazımsızlığı baş gösterdi

F Grubu'nda son olarak Çekya'yı 2-1 mağlup eden A Milli Takım, EURO 2024'te son 16 turuna yükseldi. Turnuvanın ev sahibi Almanya, Türkiye'nin maçları ile ilgili tepki çeken bir karara imza attı.

GİRİŞ 29.06.2024 00:10 GÜNCELLEME 29.06.2024 16:09
Bu Habere 415 Yorum Yapılmış

EURO 2024'te heyecan tam gaz sürerken ev sahibi Almanya, son 16 turu maçları öncesi aldığı kararla Türk taraftarların tepkisini çekti.

Turnuvada son olarak F Grubu'nda Çekya ile karşılaşan ve rakibini 2-1 mağlup edip son 16 turuna yükselen Türkiye, 2 Temmuz Salı günü Avusturya ile kozlarını paylaşacak.

Bu maç öncesi Alman devlet televizyonları ARD ile ZDF, Leipzig şehrinde oynanacak müsabakayı canlı yayınlamama kararı aldı.



YAKLAŞIK 4 MİLYON TÜRK VERGİ ÖDÜYOR


Yaklaşık 4 milyon gurbetçi vatandaşımızın bulunduğu Almanya’da, üç ayda bir kez olmak üzere devlet kanalları ARD ve ZDF’e yaklaşık 55.08 Euro Radyo Televizyon vergisi ödeniyor.

Bu durumda Almanya'daki Türkler, televizyon vergisi de ödedikleri halde maçı devlet kanallarında izleyemeyecekler.

Devlet televizyonlarının kararı ülkede özellikle Türkler tarafından büyük tepki ile karşılanırken Almanya'daki vatandaşlar da kamu televizyonlarının bu kararını protestoya hazırlanıyorlar.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 415
  • Sabri 9 saat önce Şikayet Et
    Ya arkadaş bizde TRT'de izliyoruz bu maçları bizde şifre yokda size özel mi Şifre koyuyorlar
    Cevapla
  • D g 12 saat önce Şikayet Et
    Ben Türkiye de yaşıyorum TRT şifreli veriyor maçı izleyemiyorum cepden izliyorum burasıda Türkiye büyük devletizya çagatladık utanıyrum cepden izlerken
    Cevapla
  • Netitrebet 7 saat önce Şikayet Et
    Biraz daha derine göm kafanı kuma. Biraz daha kötüle devletini haksız yere. Herkes açıklanan frekanstan çatır çatır izliyor.
    Cevapla
  • Ağası 8 saat önce Şikayet Et
    Gerçekten haberin yok ya da Almanya 'ya yalakalık için provakatörlük yapıyorsun Trt yayın frekanslarını yayınladı kimse cepten ödemiyor trt 'den bedava izliyoruz çok şükür
    Cevapla
  • Kadirizm 9 saat önce Şikayet Et
    TRT mecburiyetten öyle veriyor.ayrıca verdiği yeni frekansları girerek izleyebilirsiniz.Bilmiyorsunuzdur belki
    Cevapla
  • Mbolukbas 9 saat önce Şikayet Et
    Boş safsata yapma
    Cevapla
  • Serdar 9 saat önce Şikayet Et
    TRT Sana şifresini vermiş, Tv ni frekanslara göre ayarla izle.. Ben nasıl izliyorum. Bu TRT ile ilgili değil, yayıncı kuruluşun aldığı bir karar ve tüm ülkeleri kapsıyor.
    Cevapla
  • Zafer 10 saat önce Şikayet Et
    Arkadaş TRT açıklama yaptı ya okur yazar değilsin yada art niyetli. UEFA bu tarz maçlar için farklı bif frekans dan yayın için zorunlu tutuyor ve o frekans dağıtıldı. Uydu içinde arama yap şifresiz izle. Her okta muhalefet e gerek yok. Bıktık bu kutuplaşma dan
    Cevapla
  • Kürşat 13 saat önce Şikayet Et
    Bu maç aynı zamanda Avusturya’nın maçı değil mi? Avusturya Almanya aynı millet değil mi? Adamlar kendi milletine gıcıklık mı yapıyorlar? Buçırakın şu eziklik psikolojisini, vardır bir nedeni. Ayrıca Avrupa’daki Türklerin çoğu kaçak yayın seyrediyor, trtden izlerler. Avusturyalılar düşünsün.
    Cevapla
  • Operatör 13 saat önce Şikayet Et
    Peking trt ye ne demek gerek hic olmassa milli maclari sifresiz Verse o zaman biz gurbecileri hakikaten düsünüyorlsr derdim
    Cevapla
  • Kadirizm 9 saat önce Şikayet Et
    TRT mecburiyetten oyle veriyor.ayrıca verdiği yeni frekansları girerek izleyebilirsiniz.
    Cevapla
  • Fırtına 50 14 saat önce Şikayet Et
    Normal alışveriş yerlerine gidiyorsun tüm ülke Bayraklarını asmışlar sadece bizim Türk Bayrağı yol. Başka bir yerde tüm Bayraklar asıl Türk bayrağını katlamışlar göstermiyorlar bunlar kadar Türkiye düşmanı bir millet yok çok kıskanıyorlar adiler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle