Valbuena Fenerbahçe'ye geliyor! - Valbuena KİMDİR?

Geçen sezon tüm kulvarda umduğu başarıları yakalayamayan Fenerbahçe yeni sezon için transfer atağına geçti diyebiliriz. Öyle ki birkaç gün önce Roman Petrovich Neustadter ve Gregory van der Wiel'i kadrosuna katmayı başaran Sarı Lacivert'li ekip şimdi Fransa'nın Olimpique Lyon takımının orta saha oyuncusu Mathieu Valbuena'ı anlaşmak üzere.. Hatta transfer bitmiş bile olabilir çünkü Valbuena Fenerbahçe'yi sosyal medya hesabından takip etmeye bile başladı. Peki Mathieu Valbuena kimdir?, Mathieu Valbuena futbol kariyeri ve Mathieu Valbuena ile ilgili bilinmeyenler haber7.com'da..

Valbuena Fenerbahçe'ye geliyor! - Valbuena  KİMDİR?
Valbuena Fenerbahçe'ye geliyor! - Valbuena KİMDİR?
GİRİŞ 05.07.2016 11:47 GÜNCELLEME 05.07.2016 11:53

Geçen sezon tüm kulvarda umduğu başarıları yakalayamayan Fenerbahçe yeni sezon için transfer atağına geçti diyebiliriz. Öyle ki birkaç gün önce Roman Petrovich Neustadter ve Gregory van der Wiel'i kadrosuna katmayı başaran Sarı Lacivert'li ekip şimdi Fransa'nın Olympique Lyon takımının orta saha oyuncusu Mathieu Valbuena'ı anlaşmak üzere.. Hatta transfer bitmiş bile olabilir çünkü Valbuena Fenerbahçe'yi sosyal medya hesabından takip etmeye bile başladı. Peki Mathieu Valbuena kimdir?, Mathieu Valbuena kariyeri yani Mathieu Valbuena futbol geçmişi ve Mathieu Valbuena ile ilgili bilinmeyenler haber7.com'da..

Transferin flaş takımı Fenerbahçe, Olympique Lyon forması giyen Mathieu Valbuena transferini de bitirmek üzere. Kulislerde dolaşan iddialara göre; David Beckham'ın sahibi olduğu Miami takımından gelen teklife sıcak bakan Diego Ribas'ın takımdan ayrılması halinde Fransız yıldız Sarı-Lacivertli takıma kazandırılacak.

VALBUENA TWİTTER'DAN FENERBAHÇE'Yİ TAKİP ETTİ

Fenerbahçe'nin transfer gündeminde yer alan Mathieu Valbuena, Instagram'da sarı-lacivertli kulübü takip etmeye başladı

Orta sahasına ofansif güç katacak bir oyuncu transfer etmek isteyen Fenerbahçe'nin Valbuena ile ilgilendiği ortaya çıkmıştı. Lyon Başkanı Jean Michel Aulas, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Fenerbahçe'den teklif aldıklarını duyurmuştu.

Valbuena ile ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. 32 yaşındaki Fransız yıldız, Instagram'da Fenerbahçe'nin hesabını takip etmeye başladı. Bu gelişme Fenerbahçe'nin transferi sonlandırmak üzere olduğu söylentilerini başlattı.

VALBUENA KİMDİR?

Mathieu Valbuena  (doğum. 28 Eylül 1984, Bruges), Fransız millî futbolcu. Şu anda Olympique Lyonnais forması giymektedir.

Bordeaux'nun alt yapısında oynayan Valbuena, boyu çok küçük olduğu için kulübünden ayrılmaya mecbur kaldı. 19 yaşında Lagon (5. lig) külübüne gitti ve bir yıl sonra, Libourne-Saint-Seurin (3. lig) takımına katıldı. 2005-06 sezonunda, 29 maçta 19 gol atarak üçüncü ligin en iyi oyuncusu seçildi.

9 Haziran 2006 tarihinde, Marsilya takımı ile 3 yıllık kontrat imzaladı ve böylece profesyonel bir oyuncu oldu. 2006 senesinde sakat olan Valbuena, sadece 15 maç yapabildi.

19 Mayıs 2007 tarihinde, Saint-Étienne karşısında, takımını şampiyonlar ligine yükselten golü attı.

Performansıyla dikkat çeken Valbuena, Ekim 2007'de Marsilya ile 3 yıllık kontrat imzaladı.

3 Ağustos 2014 tarihinde, €7 milyon karşılığında Dinamo Moskova takımına transfer olmuştur.

İSTATİSTİKLERLE VALBUENA

MİLLİ TAKIM KULÜP İSTATİSTİKLERİ