Süleyman Seba'ya hüzünlü veda

Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba son yolculuğuna uğurlandı.

GİRİŞ 15.08.2014 14:01 GÜNCELLEME 15.08.2014 16:45

Efsane Başkan Süleyman Seba için Bezmialem Valide Sultan Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yanı sıra spor ve siyaset dünyasının önemli isimleri katıldı. Seba'nın cenazesi Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.



SON KEZ EVİNE GÖTÜRÜLDÜ

Siyah-beyazlı camianın efsane ismi, cenaze aracıyla evinin bulunduğu Beşiktaş semtine götürüldü. 

Seba'nın evinin yer aldığı sokakta polis ekipleri sabahın ilk saatlerinden itibaren güvenlik önlemleri aldı. Bu arada evlerin camlarına asılan Beşiktaş bayrakları dikkat çekti.



Beşiktaş Onursal Başkanı Süleyman Seba'nın naaşı 10:15 sularında evinin önüne getirildi. Burada Seba'nın komşularından ve sevenlerinden helallik alındı. 

Daha sonra cenaze aracı Beşiktaş kulüp binasına doğru yola çıktı. Yol boyunca Seba'yı sevenler alkışlarla efsane başkana veda etti. 

İKİNCİ DURAK AKARETLER

Süleyman Seba'nın naaşı 10:30'da Akaretler'deki kulüp binasına getirildi. Burada da Seba için helallik alındı. Seba'nın naaşını taşıyan cenaze aracı daha sorna Vodafone Arena'ya hareket etti.

12:00'de inşaatı devam eden Vodafone Arena'da düzenlenecek tören öncesinde Beşiktaş taraftarları, Beşiktaş semtindeki kartal heykelinin önünde toplanmaya başladı. Fenerbahçe ve Galatasaraylı taraftarlar da formalarıyla kartal heykelinin önüne gelerek ezeli rakiplerinin acılarına ortak oldu.



Beşiktaşlı taraftarlar, heykelin önünden Vodafone Arena'ya yürüdüğü sırada "Bu gece gözyaşımı kimse silmesin, babalara ölüm yakışmaz Seba, unutursak kalbimiz kurusun bizim, Beşiktaş'ın babası Süleyman Seba" şeklinde tezahüratta bulundu. 

CENAZE VODAFONE ARENA'DA

Saat 11:25'te Süleyman Seba'nın cenazesi Vodafone Arena'ya getirildi. Bu sırada taraftarlar da statta yerini aldı ve tezahüratlarda bulundu.



Beşiktaş Futbol Takımı, teknik heyet, siyah-beyazlı kulüp çalışanları, basketbol ve voleybol takımı sporcuları Vodafone Arena'da yerini aldı. Ayrıca Süleyman Seba ile birlikte çalışan İngiliz teknik adam Gordo Milne de tören için statta yerini aldı. 

DOLMABAHÇE'DE NAMAZ KILINDI

Vodafone Arena'daki törenin ardından Süleyman Seba'nın cenazesi Dolmabahçe Camii'ne getirildi. Süleyman Seba için Dolmabahçe Camii'nde Cuma namazını müteakip cenaze namazı kılındı.



TÖRENE KİMLER KATILDI?

Beşiktaş'ın eski futbolcu ve teknik direktörü Tayfur Havutçu da törene katıldı. Törende spor, siyaset, iş ve magazin dünyasından birçok ünlü isim de yer aldı. Seba'yı son yolculuğunda Vodafone Arena'daki törende UEFA 1. Başkan Vekili Şenes Erzik, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun da aralarında yer aldığı kulüp başkanları ve temsilcileri, Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen, eski Galatasaray Kulübü Başkanı Faruk Süren, eski ve faal teknik direktörler, CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal da yalnız bırakmadı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de cenaze törenine katıldı.