Süper Lig'den 6 kulüp PFDK'ye sevk edildi

Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

Süper Lig'den 6 kulüp PFDK'ye sevk edildi
Süper Lig'den 6 kulüp PFDK'ye sevk edildi
GİRİŞ 05.04.2024 17:54 GÜNCELLEME 05.04.2024 17:54
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği’nce 05.04.2024 tarihinde Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na yapılan sevkler belli oldu. Fenerbahçe 'çirkin ve kötü tezahürat' ve 'sportmenliğe aykırı hareket' sebebiyle PFDK'ya sevk edildi. Beşiktaş'ın 'çirkin ve kötü tezahürat' nedeniyle; Trabzonspor'un ise 'saha olayları' ve 'çirkin ve kötü tezahürat' sebebiyle kurula sevk edildiği açıklandı.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na yapılan sevkler şu şekilde:

"1- GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. Kulübü’nün 02.04.2024 tarihinde oynanan GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş.-CORENDON ALANYASPOR Trendyol Süper Lig müsabakasındaki “çirkin ve kötü tezahüratı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

2- BITEXEN ANTALYASPOR Kulübü’nün 02.04.2024 tarihinde oynanan BITEXEN ANTALYASPOR-MKE ANKARAGÜCÜ Trendyol Süper Lig müsabakasındaki “saha olayları” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

3- TÜMOSAN KONYASPOR Kulübü’nün 03.04.2024 tarihinde oynanan TÜMOSAN KONYASPOR-TRABZONSPOR A.Ş. Trendyol Süper Lig müsabakasındaki “çirkin ve kötü tezahüratı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca, “saha olayları” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca ve “talimatlara aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ve Süper Lig ve TFF 1. Lig Yayın Talimatı’nın 7/8 maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

4- TRABZONSPOR A.Ş. Kulübü’nün 03.04.2024 tarihinde oynanan TÜMOSAN KONYASPOR-TRABZONSPOR A.Ş. Trendyol Süper Lig müsabakasındaki “çirkin ve kötü tezahüratı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca ve “saha olayları” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

5- FENERBAHÇE A.Ş. Kulübü’nün 03.04.2024 tarihinde oynanan FENERBAHÇE A.Ş.-YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. Trendyol Süper Lig müsabakasındaki “çirkin ve kötü tezahüratı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca ve “ sportmenliğe aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 36. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

6- BEŞİKTAŞ A.Ş. Kulübü’nün 04.04.2024 tarihinde oynanan RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ-BEŞİKTAŞ A.Ş. Trendyol Süper Lig müsabakasındaki “çirkin ve kötü tezahüratı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir."

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 5
  • Hakan 3 hafta önce Şikayet Et
    Her hafta ceza açıklanıyor,caydırıcı değil 2. De 3.de seyircisiz oynama cezası verilsin.
    Cevapla
  • Erciyesin kurtları 3 hafta önce Şikayet Et
    Nasıl olur kayserispor yok
    Cevapla
  • Düşünür 3 hafta önce Şikayet Et
    GS her maçta hakeme küfür ediyor. Listede o niye yok. Gerçekten GS nin kollandigina inanıyorum.
    Cevapla
  • Tff istifa 3 hafta önce Şikayet Et
    Bu tff neden kankası olan gs yı sevk etmez tirübün sus pus oturdular mı çirkin ve köyü tezahürat yapmadılar burda bile kolluyorlar tff istifa et artık Türk futbolu senden kurtulsun sülük gibi yapıştın
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    en az beşiktaşın bu kötü oyununa rağmen hakemler tarafından 8 maçı algılarla gasp edip yarış dışına ittiler çünkü bjk sahipsiz.
    Cevapla