Colybaly Türk İşadamlarını kurtardı

Türkiye'ye gelen yabancı futbolcular içinde en renkli kişilik olan Colybaly, Bamako'da darbe girişimi sırasında mahsur kalan işadamlarını kurşunların ortasından kurtardı.

Colybaly Türk İşadamlarını kurtardı
Colybaly Türk İşadamlarını kurtardı
GİRİŞ 02.05.2012 11:48 GÜNCELLEME 02.05.2012 11:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bir dizi görüşmeler yapmak üzere Mali'nin başkenti Bamako'da bulunan Mali-Türk İşadamları Başkanı Nihat Uzman, derneğin Türkiye Temsilcisi Engin Şenol, işadamı Ahmet Rasim Durak ve İ.Uygur Acuner eski devrik başkan Amadou Toumani Toure'ye bağlı kırmızı berelilerin televizyon binasını ele geçirme girişiminin ortasında kaldılar. Kolibali, patlayan silahlar arasından işadamlarını aracına bindirerek bölgeden uzaklaştırdı. Îşadamlarını hemen uçağa yetîştirmeye çalışan ve havaalanının askerlerce kapatılmış olması karşısında bırakmayan Kolibali,Türk işadamlarını ara sokaklardan otele ulaştırdı.

Colybaly kimdir?

Adanademir,Gaziantep,Ankaragücü, Vanspor,Siirt Jetpaspor, Denizlispor,Diyarbakırspor takımlarında oynadı. "Ağzı olan konuşuyor..." reklamı ve attığı goller sonrasında sevinç gösterileri ile hatırlamak mümkün. Türkiye'de oynadığı başarılı futbol yanında çok renkli 9 yıl geçirdi. Onu en çok şaşırtan ise Türk medyasında yayınlanan ölüm haberi. Kolibali " Türkiye'de öldüğümü duyurmuşlar.. Hayır ölmedim,yaşıyorum. Üzülen dostlarım olmuş. Türkiye'yi unutmam mümkün değil. Hatta ben 'nerelisin' diyenlere Urfa'lıyım. Şimdi Afrika'da Türkiye'nin gönüllü elçisiyim"diyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • suat trabzon 12 yıl önce Şikayet Et
    Yediği ekmek. Yediği ekmeğe ihanet etmeyen colybaly e teşekkürler. İnşaallah Afrika güzel günlere kavuşur..
    Cevapla