Okan Buruk 2000 yılını hatırlattı

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Bu bir kaza, 2000 yılında da Fenerbahçe'ye iç sahada kaybettik. Bu bize ders oldu." dedi.

Okan Buruk 2000 yılını hatırlattı
Okan Buruk 2000 yılını hatırlattı
GİRİŞ 19.05.2024 22:25 GÜNCELLEME 19.05.2024 23:23
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Trendyol Süper Lig'in 37. haftasında Galatasaray sahasında Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup oldu. 

Karşılaşmanın ardından sarı-kırmızılıların teknik direktörü Okan Buruk açıklamalarda bulundu. 

Okan Buruk'un açıklamaları şu şekilde: 

"Daha iyisini yapmalıydık"

"11'e 11'de çok iyi oynamadık. 11'e 10'da daha çok üretmeliydik. Rakibimiz orada iyi kapandı. İkinci yarının başında daha iyiydik. Biraz daha sakin olmamız gerekirdi. Genel olarak iyi işler yapmadık. Çok üretemedik, bireysel yetenekleri doğru kullanamadık. Maçtan önce de oyuncu 'Bu iş bitti' gibi düşünebiliyor. Bazen bu baskı, bazen rahatlık oluyor. Hiçbirimizin performansı iyi değildi. Daha iyisini yapmalıydık."

"Bu bize ders oldu"

"Şampiyonluğu son haftaya bıraktık. Konya deplasmanında inşallah şampiyonluğumuzu ilan etmek için bekleyeceğiz. Konya'nın da durumu belli. Ben oyuncularıma güveniyorum. Bu bir kaza, 2000 yılında da Fenerbahçe'ye iç sahada kaybettik. Bu bize ders oldu. Kaybettiğimiz için üzüntülüyüz, özür dileriz."

"Haftaya inşallah buraya şampiyon döneceğiz"

"Haftaya inşallah buraya şampiyon döneceğiz. Bunun için elimizden gelenin fazlasını yapacağız."

"İki takımın da emeğine saygı duymamız gerekiyor"

"İsmail Hoca soyunma odasına geldi, bana farklı konuştu. Burada ne konuştu bilmiyorum. Bana daha farklı bir şekilde, iki takımın da başarılı olduğunu söyledi. Ben de söylüyorum, iki takım da çok başarılı bir sezon geçiriyor. Puan rekoru kırarak geçiyor. Geçen sene de buna benzer bir şey yaşamıştık. Eğer biz Fenerbahçe’yi sahamızda 3-0 yenmesek o maçtan sonra da buna benzer şeyler konuşulacak. Tam olarak ne dediğini bilmediğim için sorunuz üzerinden gidiyorum. İki taraf için önemli bir sezon geçiyor. Puan ve galibiyet rekorları kırılıyor. Çok emek verdik, 25 Haziran’da antrenmanlara başladık. Emek verdiğimiz için, çok başarılı olduğumuz için de rakibimizin 6 puan önündeydik. Bugün de yine 3 puan önündeyiz. Bu sene kim şampiyon olmazsa zaten kimseyi başarısız sayamasınız. Geçen 88 puanla bitirmişti. Fenerbahçe ve Beşiktaş da şampiyonluğa yakın puan bitirmişti. Çok emek var. Bu emeğin karşılığında başarılı bir Galatasaray var. Bunu da ligdeki kazandığımız maçlarda gösterdik. Hedefimiz bir sonraki maçı kazanarak şampiyonluğumuzu ilan etmek istiyoruz. Futbol bu, futbol içerisinde her şey var. İki takım için denet pozisyonlar çıkmadı. Barış ile kafa vuruşumuz var. Rakibimizin ilk yarı Fred ile ve kornerden yediğimiz gol var. Onun dışında net pozisyon çıkmadı. İki takımın da emeğine saygı duymamız gerekiyor"

"Kendi performansımızın çok altında kaldık"

"Rakibimiz iyi savundu, topun arkasına iyi geçti. 10 kişi kaldıktan sonra iyi savunma yaptılar. Çok özel ve kaliteli oyuncularımız var. Daha net bir şekilde rakibimiz kapandıktan sonra kırabilirdik. Taktiksel maç çok fazla bir şey söyleyemeyeceğim. Biz kendi performansımızın çok altında kaldık"

"Üretme sonu çekerken Kerem’i düşündük. Kerem Demirbay’ın iki hafta önce kasık sakatlığı geçirdi. Ondan sonra performans olarak da tam olarak bulamadı. Orada iki hamle yaptı. Oyuna girerek gol yedik. Devamında değişiklikler yaptık. Değişiklikler olumlu şeyler getirmedi. Risk aldık, iki forvete döndük. Bu riskler de bize sonuç getirmedi"

"Önümüzdeki hafta daha iyisini yapacağız"

"Bu hafta içi iyi geçti. Dünkü antrenman çok iyi geçti. Oyuncuların çok istekli olduklarını gördük. Biz aynı motivasyonla her maça hazırlanıyoruz. Bu maça da böyle hazırlandık. Belki şampiyonluk baskısı iç sahada oyununuzun üstüne çıkabiliyor. Rakibimizin de bu anlamda daha rahat olduğunu gördük. Çok istediklerini biliyorum ama bazen olmuyor. Önümüzdeki hafta daha iyisini yapacağız. Bu oyuncuların, ben de dahil olmak üzere hata yapma hakkımız var. Önemli olan bir maç sonra daha yukarıya çekmek”

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 34
  • Orhan Kaptan 2 ay önce Şikayet Et
    Bir hoca takimi 3 kisi eksik oynuyor ve sen bunu göremiyorsun Icardi, zyec,Mertens sahada gören varmiydi bunlari?
    Cevapla
  • Anahtar 2 ay önce Şikayet Et
    Şampiyon olursunuz veya olamassınız onu bilemem şu bir gerçekki şampiyon olsan bile kurtlanmış tatsız tuzsuz büyükekşi peynir gibi olur
    Cevapla
  • Yorumcu 2 ay önce Şikayet Et
    Senden teknik direktör falan olmaz. 70 dk oyuna müdahale edemedin. Oyuncular organize değil ve kopuk oynadılar, sen hala işin gırgırındasın. Haftaya Konya da takılırsan kendine clup ara ya değilse bir daha floryadan içeri almazlar beceriksiz herif seni.
    Cevapla
  • isimsz 2 ay önce Şikayet Et
    merak etme alırlar fenerin aykut kocamanı, ismail hocayı gs nin fatih terimi beşiktaşın şenol güneşi trabzonun abdullah avcıyı gönderip gönderip aldıkları gibi :)
    Cevapla
  • sagduyı 2 ay önce Şikayet Et
    Okan bey bu yenilginin tek sorumlusu sensin.Yapman gereken en dogru sey sene sonunada sapmpiyon yapsan bile istifa etmendir.Bir takım düsünün 52 bin seyircisi önünde 6 puan önde iken bu kadar korkakca futbol oynuyorsa bu kabul edilemez.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Behlül haftaya şampiyonuz canım (FB)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle