Galibiyetin ardından İsmail Kartal ateş püskürdü

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, "Seçimlerle ilgili hocalar konuşuldu, oyuncularımın morali bozuldu. Bunu yapanları Allah'a havale ediyorum. Derbi öncesi bir hocayla ilgili açıklamalar Fenerbahçe'ye yakışmaz" dedi.

Galibiyetin ardından İsmail Kartal ateş püskürdü
Galibiyetin ardından İsmail Kartal ateş püskürdü
GİRİŞ 19.05.2024 22:19 GÜNCELLEME 19.05.2024 23:22
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Trendyol Süper Lig'in 37. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Galatasaray'ı 1-0 mağlup etti. 

Karşılaşmanın ardından sarı-lacivertlilerin teknik direktörü İsmail Kartal açıklamalarda bulundu. 

"Tüm Türkiye bunu gördü"

"Biz bugün buraya kazanmak için gelmiştik. Çok iyi hazırlanmıştık. Bütün planlarımız, sahada oyuncularım 10 kişi kalsa bile plana sadık kaldılar. Harfi harfine her şeyi yerine getirdiler. 11 kişiyken ilk 22 dakikada oyun üstünlüğü bizdeydi. 10 kişi kaldıktan sonra mahkum oynamadık, oyun ortada geçti. Devrede şunu söyledim, arkadaşınız için oynayacaksınız, 10 kişi olsak bile kendi futbolumuzu oynayacağız dedim. Biz karakterli, kaliteli oyunculardan kurulu bir takımız. Bize karşı yaratılan olumsuzluklara rağmen bunu herkese göstermeliyiz, bu takımı 10 kişi de yeneceksiniz dedim. Çocuklara bunu söyledim. Bu inançla çıktık. Gayet akıllı oynadık. İyi pozisyonlar yakaladık. Rakibin 1 tane isabetli şutu yok. Attığımız gol, tamamen organizasyon golüdür. Oyuncularım 10 kişiyle Türkiye'nin en iyi takımı kim herkese gösterdi. Oyuncularımı yürekten tebrik ediyorum. Camiamıza uzun yıllar unutulmayacak bir gece, bir tarih yazıldı. 21 maçtan sonra Galatasaray'ı mağlup eden takım biz olduk. Baştan sona herkes elinden geleni yaptı. Karakter koyduk. Sezon başından beri maalesef sosyal medya trollerinin saldırılarıyla bizi dağıtmaya çalışanlara karşı dik durduk, sessiz kaldık. Buraya gelene kadar kendi işimizi yaptık. Herkesin gözü önünde olanlara herkes şahit oldu. Oyuncularımla cevap verdik. Tüm Türkiye bunu gördü. Oyuncularımı alınlarından öpüyorum."

"Beni düşürmeye çok çalıştılar"

"Hafta sonu İstanbulspor maçına tüm Fenerbahçeliler'i davet ediyorum. Şampiyonluk maçına gelsinler. Şampiyon olacağımıza inandığım için konuştum. Başından sonuna kadar inanıyorum. Şampiyon olacağız. Ben düşmedim. Oyuncularım bana bakıyor. Beni düşürmeye çok çalıştılar. Seçimlerle ilgili hocalar konuşuldu, oyuncularımın morali bozuldu. Oyuncularımın moralini düzeltmek için antrenmanı iptal edip farklı organizasyon yaptık. Bunu yapanları Allah'a havale ediyorum. Derbi öncesi bir hocayla ilgili açıklamalar Fenerbahçe'ye yakışmaz. Bir tarih yazıldı. Bu tarih Fenerbahçeliler'e armağan olsun. Başka diyecek bir şeyim yok. Soru da istemiyorum!"

“Bu ülkenin en iyi futbol oynayan takımı kim, herkese gösterdik"

"Seçim bahanesiyle bir teknik direktör ile anlaşıldı haberleri çıktı. Oyuncularımın motivasyonu düştü. Bunu gördüğüm için cuma günü antrenmanı iptal ettim. Ben bu takımın babası gibiyim. Ben düşseydim takımım da düşecekti. Beni düşürmek için çok çalıştılar. Ben İsmail Kartal'ım. Fenerbahçe'nin evladıyım. Hep dik durdum. Dik durmaya da devam ediyorum. Bu ülkenin en iyi futbol oynayan takımı kim, herkese bunu gösterdik. Oyuncularımızın alnından öpüyorum. İstanbulspor maçına bütün taraftarlarımızı davet ediyorum. Fenerbahçe şampiyonluk maçına çıkacak. Bu takım bunu hak ediyor. Bugün gönüllerin şampiyonu olduk. Bize inanan ve güvenen bütün Fenerbahçe taraftarına armağan olsun"

"Allah'ın izniyle şampiyon olacağız' dedim"

"Oyuncularla yat gezisi düzenledik. Moral motivasyon olsun diye. Ben de tüm sezon yaptığım gibi Samandıra'ya kapanarak Galatasaray'ın 13 maçını izledim ekibimizle beraber. Sadece 3 antrenman yaptık. Galatasaray'ın ne yapacağını oyuncularıma anlattım. Oyuncularımı motive ettik. Başkanımızın yanında da söyledim. Allah'ın izniyle şampiyon olacağız dedim. Buraya bununla geldik"

"Bu maç sezonun özetiydi"

"Samandıra'daki toplantıda 11 kişi başlayıp 11 kişi bitirmeliyiz dedim. Ama maalesef bugün atılan taraf olduk. Nasıl olduğunu herkes gördü. Buna rağmen dağılmadık. Oyuncularım akıllı isimler. Oyuncularla aramda problem olduğuna dair haberler çıktı, yazıklar olsun. Bunları hak etmiyoruz. Bir antrenörle oyuncular arasında problem olsa takım plana bu kadar sadık kalır mı? Bu maç sezonun özetiydi. Puan kaybettiğimiz maçlarda neler olmuş buna bir bakın; Samsunspor ve Sivasspor maçı. Normal bitse bugün şampiyon olacaktık."

"Maçlarımızdaki kararlara rağmen inancımızı kaybetmedik"

"Adam doğru söylemiş canı yandı. Bu sezon daha fazla oldu. Dalga daha da büyüdü. Bu sezon 21’de 21 yaptık. Sonra Trabzon maçında mağlup olduk. Bu nasıl oldu. Maçtaki kararlar konuşulmadı. Buna rağmen hala inancımızı kaybetmedik. 1 yıldır verdiğimiz emeklerin karşılığını Rabbim bize verecek diye inanıyorum"

"Bana saldırıyorlar ama ben işimi yapıyorum"

"Zaman zaman yalnız kaldım. Çok fazla yakın insanlarla ilişki içerisinde olan bir insan değilim. Avrupa’daki teknik adamlar gibi yapıyorum. Kimseye sataşmıyorum. Disiplinli kendisine güvenen teknik adamlar bunu yapıyor. Bana saldırıyorlar ama ben işimi yapıyorum"

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 47
  • TARIK 2 ay önce Şikayet Et
    demekki TRABZON haklıymış demekki TRABZON haklıymış demekki TRABZON haklıymış
    Cevapla
  • Vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    Sayın İsmail kartal bir Galatasaraylı olarak yazıyorum HACI İsmail kardeşim seni yürekten tebrik ediyorum Allah ne muradın varsa verir İmşallah lakin şundan emin ol seni istemeyen başta şimdiki yönetim ve gelecek yönetim ve Kadıköy heykel kafası nedenmi sen hacı olduğun ve namaz kıldığın için.
    Cevapla
  • Hakan 2 ay önce Şikayet Et
    Bu zurna da kendisini hoca olarak sayıyor ya,ona yanarım.
    Cevapla
  • Moy yok 2 ay önce Şikayet Et
    Kendi halinde bir Müslüman.Ama adamlar kimi destekliyor?Fetöcüleri.
    Cevapla
  • vatansever58 2 ay önce Şikayet Et
    batsuai yerine dzekoyu oynatsaydın rüyanda görürdün galibiyeti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle