Süper Lig transfer sezonu ne zaman kapanıyor? Birinci tescil dönemi tarihleri!

Süper Lig 2022-2023 sezonu büyük bir heyecanla devam ederken 19 kulüp, yaptıkları transferlerle kadrolarını güçlendirmeye devam ediyor. Takvimin 5'inci haftası geride kalırken kulüpler 6'ncı haftanın hazırlıklarına başladı. Peki, Süper Lig transfer sezonu ne zaman sona erecek? İşte, TFF'nin yayınladığı birinci tescil dönemi tarihleri!

Süper Lig transfer sezonu ne zaman kapanıyor? Birinci tescil dönemi tarihleri!
Süper Lig transfer sezonu ne zaman kapanıyor? Birinci tescil dönemi tarihleri!
GİRİŞ 08.09.2022 14:44 GÜNCELLEME 08.09.2022 14:44

Türkiye'nin en üst futbol ligi olarak da bilinen Süper Lig'de 19 takım, sezonu en iyi yerde noktalayabilmek için kadro inşasına devam ediyor. Her hafta bir kulübün BAY geçtiği, 9 karşılaşmanın düzenlendiği maratonda transferlerin ardı arkası kesilmiyor. Teknik direktörler ekiplerine verimli olacağını düşündüğü oyuncuları isterken, tescil döneminin bitimine de az bir süre kaldı. Peki, yaz transfer sezonu ne zaman bitecek? İşte, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yayınladığı tarihler!

YAZ TRANSFER SEZONU TAKVİMİ

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) resmi internet sitesi üzerinden yapılan yazılı açıklamaya göre, yaz transfer sezonu 8 Eylül Perşembe günü noktalanacak.

Trabzonspor'un Lille'den kiralık olarak kadrosuna kattığı Yusuf Yazıcı

Tescil işlemleri TFF'nin büroları aracılığıyla 23:59'a kadar devam edecek. 23:59'dan sonra teslim edilen belgeler kayıt altına alınmayacak. Bilindiği üzere birinci tescil dönemi 17 Haziran Cuma günü itibariyle başlamıştı.

Galatasaray'ın yeni transferi Dries Mertens

Türk takımlarını yakından ilgilendiren UEFA oyuncu listesi gönderimi de 3 Eylül Cumartesi günü saat 01:00 itibariyle noktalandı. Türkiye'yi Avrupa'da temsil eden Fenerbahçe, Trabzonspor; Medipol Başakşehir ve Sivasspor belirlenen tarihlerde kadrolarını bildirdi.

ARA TRANSFER DÖNEMİ

Türkiye'de ve dünyanın her yerinde futbol kulüplerine ikinci bir transfer süreci veriliyor. Ülkemizdeki uygulama yaygın olarak kullanıldığı şekliyle ara transfer dönemi veya TFF metinlerinde geçtiği üzere ikinci transfer ve tescil dönemi diye biliniyor. Bu etap da 12 Ocak Perşembe günü başlayıp 8 Şubat Çarşamba günü sona erecek.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz