Eşi terk etti, depresyona girdi: Josip Ilicic'in son halini görenler tanıyamadı

İtalya Serie A ekibi Atalanta'nın Sloven maestrosu Josip Ilicic, eşinden ayrıldıktan sonra psikolojik rahatsızlıklarla yüzleşti. Futbolu bırakma noktasına gelen yıldız isim, aylar sonra taraftara veda etmek için Gewiss Stadyumu'na geldi. Fakat Ilicic'in son halini gören seyirciler bir hayli şaşırdı!

Eşi terk etti, depresyona girdi: Josip Ilicic'in son halini görenler tanıyamadı
Eşi terk etti, depresyona girdi: Josip Ilicic'in son halini görenler tanıyamadı
GİRİŞ 06.09.2022 14:20 GÜNCELLEME 06.09.2022 14:20

İtalya'nın güçlü ekiplerinden Atalanta Bergamo'nun yıldız ismi Josip Ilicic, Perşembe günü veda etmek için Gewiss Stadyumu'na geldi. Son beş yıldır formasını terlettiği ekibe ve taraftara selam veren Slovenyalı futbolcunun aylar içerisindeki değişimi dikkatlerden kaçmadı.

Josip Ilicic

Uzak mesafeden çektiği şutlarla, attığı estetik gollerle ve oyuna renk katan paslarıyla bilinen Ilicic, 34 yaşında futbolu bırakma noktasına geldi. Bir süredir psikolojik destek aldığı bilinen tecrübeli orta saha, kullandığı ilaçlardan ötürü form kaybı yaşadı. Mavi-Siyahlıları çalıştıran Gian Piero Gasperini, Ilicic'i takım için yetersiz bulunca yeni sözleşme de önerilmedi.

FUTBOLU BIRAKMA RADDESİNE GELDİ

31 Ağustos 2022'de sözleşmesi feshedilip kulüpten gönderilen Josip Ilicic, yıllardır formasını giydiği Atalanta'ya duygusal bir şekilde veda etti. Geçtiğimiz Perşembe günü oynanan Torino maçında yeşil çime çıkıp taraftarı selamlayan Slovenyalı, dikkat çeken değişimiyle objektiflere yansıdı. O anlar sosyal medyada günün en çok konuşulan başlıklarından biri haline geldi.

Josip Ilicic'in son hali

11 Ocak 2022'de takımdan izin alıp psikolojik tedaviye başlayan Josip Ilicic, 21 Mayıs'a kadar antrenman sahalarından uzak kalmıştı. Bu süreçte 26 maç kaçıran on numara, zamanla istenmeyen kişi haline geldi. Mart 2020'de 22 milyon Euro piyasa değerini gören Ilicic, sadece 2 yıl içindeki form kaybıyla 1 milyon Euro'ya kadar geriledi.

YILLARDIR SERİE A'DA!

Futbola Slovenya'nın Britof takımında başlayıp son 12 yılını İtalya Serie A'da geçiren Josip Ilicic, Palermo; Fiorentina ve Atalanta gibi kulüplerin formasını giydi. 12 yılda 339 kez Serie A maçına çıkarken 96 gol atıp 66 asist yaptı. Profesyonel kariyerine de 494 müsabaka, 140 gol; 86 asist sığdırdı.

Josip Ilicic Torino maçında

Aynı zamanda Slovenya Milli Takımı'nda da oynayan Ilicic, 86 maçta ülkesini temsil ederken 16 kez gol sevinci yaşadı. Milli takımdaki ilk golünü de Güney Kıbrıs karşısında buldu. Şimdilerde 34 yaşında olan deneyimli futbolcunun kariyerini noktalaması bekleniyor.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz