Victor Wanyama kimdir ve kaç yaşındadır? Galatasaray’la anlaşmak üzere! 30 milyon Euro…

Son dönemde adı Galatasaray’la anılan Kenyalı futbolcu Victor Wanyama kimdir ve kaç yaşındadır? Kariyerini Amerika MLS ekiplerinden Montreal’de sürdüren önlibero, buradan önce Tottenham Hotspur’da oynuyordu. Oldukça radikal bir kararla Amerika Birleşik Devletleri’ne geçen oyuncunun Avrupa’ya dönmesi düşünülüyor. Bir süredir 6 numara arayışında olan Galatasaray’da da hedef Wanyama’dan başkası değil. İşte, Victor Wanyama’nın kariyeri boyunca oynadığı takımlar ve istatistikleri…

Victor Wanyama kimdir ve kaç yaşındadır? Galatasaray’la anlaşmak üzere! 30 milyon Euro…
Victor Wanyama kimdir ve kaç yaşındadır? Galatasaray’la anlaşmak üzere! 30 milyon Euro…
GİRİŞ 26.01.2022 13:25 GÜNCELLEME 26.01.2022 13:37

Türkiye’de ara transfer dönemi tüm hızıyla devam ediyor. Henüz bir isimle anlaşma sağlayamayan Galatasaray'da gündem Victor Wanyama. Amerika Birleşik Devletleri takımlarından Montreal Impact için mücadele eden Victor Wanyama kimdir ve kaç yaşındadır? Taylan Antalyalı’nın formsuzluğu, Aytaç Kara’nın yetersizliği ve Berkan Kutlu’nun orjini olmayışı nedeniyle Sarı Kırmızılılar 6 numara arayışlarına başladı. Takıma yeni gelen İspanyol antrenör Domenec Torrent, önlibero hattındaki eksikliği kısa sürede fark etti. Yönetimden deneyimli bir isim isteyen Torrent, Victor Wanyama’nın 6 aylığına getirilmesini talep etti. Galatasaray’da, Montreal’de istediği süreyi bulamayan oyuncuya 1,7 milyon Euro teklif etti. Victor Wanyama’nın Kenya’da başlayan hayatı ve kariyeri boyunca oynadığı takımlar…

Victor Wanyama’nın Hayatı: Kenya’da Başlayan Yolculuk

Victor Mugubi Wanyama, 25 Haziran 1991 tarihinde Kenya’nın başkenti Nairobi’de dünyaya geldi. 30 yaşındadır. Babası eski futbolcu Noah Wanyama’ydı. Fakat futbolda Kenya’nın dışına çıkamamış, diğer bir deyişle “başarılı” olamamıştı. Victor Wanyama da oldukça zor çocukluk döneminden geçti. Çoğu kez parasızlıktan ötürü okuldan eve geri gönderildi. Futbola başlamasında da babasından ziyade o dönem fırtına gibi esen Patrick Viera etkili oldu. Viera’yı büyük bir heyecanla takip eden Wanyama, o günlerde futbolculuk yapmaya karar verdi.

Victor Wanyama kimdir ve kaç yaşındadır?

Abisi Ona Yol Gösterdi!

Önünde de futbolcu abileri vardı. Büyük abisi McDonald Mariga, o dönem İsveç takımlarından Helsinborg’da oynuyordu. Genç Mugubi için oldukça iyi bir örnekti. Kardeşinin futbolcu olup hayatını kurtarmasını istiyordu. Wanyama da aile büyüklerine niyetini açıkladı. Onlar da liseyi bitirmesi durumunda futbola başlayabileceğini söyledi. Wanyama ailesine okulu bırakmayacağına dair verdiği sözü yerine getirdi. Önce, Kamukunji Lisesi’ne gitti ve burada okul takımında mücadele etti. Daha sonra JMJ Gençlik Akademisinde uzunca bir süre oynadı.

Victor Wanyama hangi takımlarda oynadı?

“Bu İş Kenya’da Olmaz! İsveç’e Gel”

Fiziğiyle Patrick Evra’ya benzetilen Wanyama, ülkenin en iyi takımlarından Nairobi City Stars ve AFC Leopards’da bir süre oynadı. 2007 yılında Helsinborg’da oynayan abisi McDonald Mariga, kardeşinin Kenya’da hiçbir zaman keşfedilemeyeceğini ve Helsinborg’dan Avrupa’ya açılması gerektiği öğüdünü verdi. Ailesi de aynı şeyi düşünüyordu.

Wanyama, İsveç’te Abisiz Kalınca Kenya’ya Döndü

Wanyama, abisiyle birlikte 2007 yılında Helsinborg’un yolunu tuttu. Ancak, sadece 1 yıl sonra abisi McDonald İtalya’nın köklü takımlarından Parma’ya transfer olmuştu. Wanyama, abisi gittikten sonra İsveç’i kafasından çıkarttı. O olmadan, bir gün dahi Helsinborg’da kalmak istemiyordu. Hemen Kenya’ya döndü ve futbola bir süre ara verdi. Kısa bir aradan sonra yeniden Avrupa’ya döndü. Bu kez, Belçika ekiplerinden Beerschot’la anlaşmaya vardı.

Victor Wanyama kariyeri

Avrupa’da Yeni Bir Yıldız Doğuyor

Beerschot’la unutulmaz 3 yıl geçiren Victor Wanyama, Avrupa’nın çoğu takımının radarına girmeyi başardı. O dönem piyasa değeri de 1,5 milyon Euro bandına yükselmişti. İskoçya Premiership ekibi Celtic, 1,1 milyon Euro ödeme yaparak Wanyama’nın bonservisini aldı. Wanyama da bu transferden sonra kariyerinde yeni bir başlangıç yaptı. Artık o, Premier Lig’in arka bahçesinde; yani İskoçya’daydı.

Premier Lig’in Avcı Takımı Southampton Wanyama’ya Servet Ödedi

Celtic’le iki sezonda 61 maça çıkıp 10 gol, 7 asist yapan Victor Wanyama; önlibero olmasına karşın skora katkısıyla ve yüksek fizik gücüyle dikkat çekiyordu. İngiltere Premier Lig’inde “fırsatçı” olmasıyla bilinen Southampton, o dönem 22 yaşındaki Victor Wanyama’yı 14,5 milyon Euro’ya transfer etti. Wanyama, o tarihten sonra Avrupa futbolunun en zirvesinde oynamaya başladı. Premier Lig’de de fizik gücüyle takımların dikkatini çekmeyi başaran Victor Wanyama, 3 yıl içinde bu kez Ada’nın en güçlü takımı Tottenham’a geçti.

Totalde 30 Milyon Euro’luk Transfer Yaptı!

Tottenham Hotspur da, Wanyama’yı 14,4 milyon Euro’ya aldı. Yani, 100 bin Euro eksik ödeme yaptı. Bu transferle birlikte Kenyalı futbolcu kariyerinde 30 milyon Euro transfer ücretine ulaştı. Celtic’le başlayan bonservis ödemeleri de Londra ekibiyle sona erdi. 2020 yılında İngiltere’den radikal bir kararla ayrılan Wanyama, Montreal Impact’a geçti. Burada da istenileni veremeyen oyuncu, erken emekliye ayrılmamak için tekrar Avrupa’ya dönmek istiyor.

Galatasaray Victor Wanyama’yı İstiyor

Orta alanda ciddi sıkıntılar yaşayan Galatasaray’da Victor Wanyama takımın bir numaralı hedefi. Avrupa’ya dönmek isteyen oyuncu için 1,7 milyon Euro önerildi. Ancak, Amerika ekibinin ve Wanyama’nın bu teklife nasıl cevap vereceği henüz bilinmiyor.