Eray Cömert kimdir ve kaç yaşındadır? Galatasaray ve Beşiktaş onu istiyordu! O takıma gitti…

İsviçre Milli Takımı’nda oynayan Eray Cömert kimdir ve kaç yaşındadır? Uzun süredir Süper Lig ekiplerinin gündeminde yer alan savunmacı, son kararını İspanya’dan yana kullandı. Önceki dönemlerde Galatasaray’ın, ara transfer döneminde de Beşiktaş’ın transfer etmek istediği Eray, La Liga ekibi Valencia ile anlaşmaya vardı. Peki, Eray Cömert kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Türk asıllı savunmacının şimdiye dek oynadığı takımlar ve kariyer istatistikleri…

Eray Cömert kimdir ve kaç yaşındadır? Galatasaray ve Beşiktaş onu istiyordu! O takıma gitti…
Eray Cömert kimdir ve kaç yaşındadır? Galatasaray ve Beşiktaş onu istiyordu! O takıma gitti…
GİRİŞ 26.01.2022 15:07 GÜNCELLEME 26.01.2022 15:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Uzun yıllardır İsviçre’nin köklü takımlarından FC Basel’de oynayan Eray Cömert kimdir ve kaç yaşındadır? Hemen hemen her transfer döneminde Türk takımlarıyla anılan Cömert, futbol otoritelerini şaşırtan bir hamlede bulundu. İspanya’nın güçlü ekibi Valencia’ya geçen oyuncu, kariyerini İber Yarımadasında sürdürecek. Basel’de gösterdiği performansla İsviçre Milli Takımı’nın da dikkatini çeken savunmacı, Avrupa Kupası Elemeleri’nde Manuel Akanji’nin alternatifi olmuştu. FIFA kuralları gereğince, 7 maçta oynadığı için Türkiye’de oynama fırsatını da tepti. Son dönemde Beşiktaş’la anılan, Önder Karaveli’nin de kadroda görmek istediği Eray Cömert’in kariyeri ve istatistikleri…

Eray Cömert Kimdir ve Kaç Yaşındadır?

Eray Cömert, 4 Şubat 1998 tarihinde İsviçre’nin Rheinfelden kentinde dünyaya geldi. 23 yaşındadır. Aile büyükleri Tunceli asıllıdır. İşçi bir ailenin çocuğudur. Futbola FC Concordia Basel takımında başlamış, zaman içerisinde FC Basel’in dikkatini çekmeyi başarmıştır. 2014 yılında, henüz 16 yaşındayken Basel’in U-16 takımından U-18’e yükseltildi. Cömert, kariyerindeki dönüm noktasını bu transferle yaşadı.

Eray Cömert kimdir ve kaç yaşındadır?

İsviçre Ekiplerine Kiralandı, Form Tuttu

Altyapı hocalarının gözüne girmeyi başaran savunmacı, 2017’de İsviçre’nin en üst liginde oynayan Lugano’ya kiralandı. 19 yaşındaki Lugano deneyimi onu profesyonel futbolla tanıştırdı. Ertesi yıl, Basel; Eray Cömert’i yine ligin köklü takımlarından FC Sion’a gönderdi. 20 yaşındaki bu deneyim, genç savunmacıyı daha da öne çıkardı. FC Basel, Cömert’teki kayda değer değişimi fark edince 2018’den itibaren kadroda yer ayırdı.

Manuel Akanji’nin Yedeği!

4 yıldır Basel için mücadele eden genç savunmacı, son olarak İsviçre Milli Takımı’ndan da teklif aldı. 7 maçta da oynayan Eray, Borussia Dortmund’un yıldızı Manuel Akanji’nin alternatifi oldu. Her transfer döneminde Türk takımlarıyla anılan stoper, sezona kötü bir başlangıç yapınca hızla değer kaybetti.

Eray Cömert transfer

Eray Cömert Valencia’da!

Kariyeri boyunca İsviçre’den dışarı çıkamayınca yönetime ayrılık talebini iletti. FC Basel yönetimi de, Eray’a gelen tüm teklifleri değerlendirdi ve Valencia ile mutabık oldu. 23 yaşındaki savunmacı, önümüzdeki 4 sezon boyunca kendisini Valencia’ya bağlayan kontratı imzaladı. İspanyol ekip, Eray için Basel’e 800 bin Euro ödeme yapmayı kabul etti.

Eray Cömert’in Kariyeri ve İstatistikleri

Türk asıllı Eray Cömert, kariyeri boyunca FC Basel, Lugano, FC Sion ve Valencia gibi ekiplerde yer aldı. Henüz 23 yaşındaki oyuncu, genç olmasına karşın şimdiye dek 223 resmi maçta forma giydi. Bu süreçte 16 gol atarken 5 asist yapma başarısı da gösterdi. Stoper, sağ bek ve önliberoda oynayabilen Cömert, 5 yıllık profesyonel kariyerinde 4 kez kırmızı kart; 34 kez sarı kart cezası aldı.

YORUMLAR 1
  • s.e. 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ye 3-5 milyon euro dan aşağıya gelmez. valencia 800 bin euro bonservis vermiş. aradaki parayı kimler alıyor.
    Cevapla