Ferdi Kadıoğlu için kritik saatler! Takımdan ayrılacak mı? Yönetim harekete geçti…

Fenerbahçe Yönetimi, takımın gelecek vadeden oyuncularından Ferdi Kadıoğlu için kolları sıvadı. Yurt dışındaki ekiplerle ön sözleşme imzalama yetkisine sahip olan futbolcu, İstanbul’a bir hayli alıştı. Kısa süre önce Türkiye A Milli Futbol Takımı’nı tercih etmesi de kamuoyunda takdir toplamıştı. Başkan Ali Koç, Kadıoğlu’nu Sarı Lacivertli ekipte tutabilmek adına tüm ihtimalleri hesaplıyor.

Ferdi Kadıoğlu için kritik saatler! Takımdan ayrılacak mı? Yönetim harekete geçti…
Ferdi Kadıoğlu için kritik saatler! Takımdan ayrılacak mı? Yönetim harekete geçti…
GİRİŞ 27.01.2022 13:36 GÜNCELLEME 27.01.2022 13:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ara transfer döneminde sona yaklaşılırken kulüpler sadece dış transferde değil iç transferde de yoğun mesai harcıyor. Fenerbahçe’nin yıldızlarından Ferdi Kadıoğlu da henüz belirsizliğini koruyan isimlerden biri. Yaz transfer döneminde ve ara transfer döneminde sıklıkla Avrupa ekipleriyle anılan oyuncu için kritik saatler başladı. FIFA kuralları gereğince, kontratının son 6 ayına gelen futbolcu diğer takımlarla ön mukavele yapabilir. Ancak, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç; takımın gelecek vadeden ismini kolay kolay bırakma taraftarı değil.

Fenerbahçe Gençlerini Takımda Tutmak İstiyor

Gerek Vitor Pereira gerekse İsmail Kartal döneminde oynadığı oyunla taraftarın gönlüne yerleşen Ferdi Kadıoğlu, kontratının son 4 ayına girdi. FIFA kurallarına göre, sözleşmesinin son 6 ayına giren oyuncular diğer takımlarla mukavele imzalayıp sezon sonu bedelsiz olarak takımdan ayrılabilir.

Ferdi Kadıoğlu Fenerbahçe'den ayrılacak mı?

Avrupa’dan ciddi teklifler alan Ferdi de uzun süredir kariyerini şekillendirecek kararlar üzerinde yoğunlaşıyor. Ancak, Fenerbahçe Yönetimi, Ferdi başta olmak üzere diğer gençleri bedelsiz olarak bırakmak istemiyor.

Ömer Faruk Beyaz Örneği Hala Taze!

Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz yaz transfer sezonunda takımın yıldız adaylarından Ömer Faruk Beyaz, kontratının sonuna gelince Almanya’ya geçmişti. Almanya Bundesliga’nın lokomotif kulüplerinden Stuttgart’la kontrat yapan oyuncu, Türkiye’de büyük yankı uyandırdı.

Ömer Faruk Beyaz Stuttgart

Taraftar, yönetimi eleştiri tahtasına koyarken; o dönem Fenerbahçe’yi çalıştıran Emre Belözoğlu konu hakkında açıklama yapmıştı. Belözoğlu, Yönetimin tüm çabalarına rağmen Beyaz’ın Avrupa hayali olduğunu ve bu sebeple takıma bonservis ücreti kazandırmadan Stuttgart’a geçtiğini belirtmişti. Aradan geçen süreçte Fenerbahçe, bir oyuncusunu daha bedelsiz olarak Avrupa’ya göndermek istemiyor.

Türk Kulüplerinin Kanayan Yarası: Genç Oyuncuların Bedelsiz Transferi

Sadece Fenerbahçe değil, Galatasaray ve Bursaspor’da da benzer senaryolar meydana gelmişti. Sarı Kırmızılıların gelecek vadeden oyuncusu Mustafa Kapı, Fransa’dan Lille’e transfer olmuştu. Bu transfer, rahmetli Mustafa Cengiz yönetimini eleştiri yağmuruna tutmuştu. Aradan geçen süreçte, Bursaspor da takımın yıldızlarından Ali Akman’ı bedelsiz olarak Eintracht Frankfurt’a kaptırdı. Sözleşmesi devam ederken Frankfurt ekibiyle görüşmelere başlayan Akman, kadro dışı bırakılmıştı. Frankfurt temsilcisi de, Akman’ı Almanya’ya davet etmiş ve çalışmalarına burada devam etmesine ön ayak olmuştu. Mustafa Kapı, Lille’de başarısız olup Adana Demirspor’a transfer olurken, Ali Akman da tecrübe kazanması için NEC Nijmegen’e kiralandı.

Fenerbahçe Ferdi ve Berke’yi Bırakmıyor

Sarı Lacivertli ekip, geçmişte yaşadıkları tecrübeleri göz önünde bulundurarak Ferdi Kadıoğlu ile Berke Özer’e 4 yıllık yeni kontrat teklif etti. İki oyuncu da Fenerbahçe’de kalmaya sıcak bakıyor.

Ferdi Kadıoğlu ile Berke Özer

Bilindiği üzere, Berke Özer de La Liga ekiplerinden Atletico Madrid’in radarındaydı. Bir süredir formsuz olan Jan Oblak, takımı kaleci arayışına sürüklemişti. Ancak, Fenerbahçe Yönetimi; iki oyuncuya 2026’da sona erecek kontrat önermeyi planlıyor.

YORUMLAR 2
  • Ansonsten 2 yıl önce Şikayet Et
    Teneke misali.
    Cevapla
  • sariyerli 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence gitsin kendini geliştirir Fener'de hiçbir şey olmaz adam milli futbolcu oynaması lazım
    Cevapla