Doğuhan Aral Şimşir kimdir? Anlaşma çok yakın: İşte Trabzonspor’un yeni yıldız adayı! FC Midtjylland...

Transferde hareketli saatler yaşayan Bordo Mavililer, son olarak Doğuhan Aral Şimşir’i gündemine aldı. Trabzonspor’un transferinde sona yaklaştığı Doğuhan Aral Şimşir kimdir ve kaç yaşındadır? FC Midtjylland formasıyla UEFA Gençlik Ligi’nde Trabzon’a karşı oynadığı oyunla hatırda kalan genç oyuncu yerli statüde oynayabiliyor. A Takım’ın teknik direktörü Abdullah Avcı da, “Gençlik” harekatına Doğuhan’ı da dahil etti. İşte, 19’luk yıldız adayının kariyeri ve istatistikleri…

Doğuhan Aral Şimşir kimdir? Anlaşma çok yakın: İşte Trabzonspor’un yeni yıldız adayı! FC Midtjylland...
Doğuhan Aral Şimşir kimdir? Anlaşma çok yakın: İşte Trabzonspor’un yeni yıldız adayı! FC Midtjylland...
GİRİŞ 30.01.2022 18:36 GÜNCELLEME 30.01.2022 18:36

Trabzonspor, yaz transfer sezonunda olduğu gibi ara transfer döneminde de rakiplerine fark attı. Süper Lig’de oldukça başarılı bir grafik çizen Bordo Mavililer, son olarak Doğuhan Aral Şimşir’i mercek altına aldı. Danimarka’da kariyerini sürdüren 19’luk yıldız adayı, UEFA Gençlik Ligi’nde Trabzon’a karşı oynadığı oyunla taraftarın albenisini kazanmıştı. Aynı şekilde, o maça scout ekibini gönderen Abdullah Avcı da, genç oyuncu hakkında rapor edinmişti. Sürati, tekniği ve hırsıyla taraftarın takımdan istediği Şimşir, Trabzonspor’a hiç olmadığı kadar yakın. Peki, Doğuhan Aral Şimşir kimdir ve kaç yaşındadır? Genç oyuncunun aslen nereli olduğu başta olmak üzere, kariyer istatistikleri ve oynadığı takımlar…

Doğuhan Aral Şimşir Kimdir? Trabzonspor Teyakkuzda!

Doğuhan Aral Şimşir, 19 Haziran 2002 tarihinde Danimarka’da dünyaya gelmiştir. Aslen Sivas asıllı göçmen bir ailenin çocuğudur. Küçük yaşlarda futbola olan ilgisini keşfeden ailesi, onu küçük yaşından itibaren bu yönde eğitmiştir.

Doğuhan Aral Şimşir kimdir?

Küçük yaşta, ülkenin köklü takımlarından HB Kobe’de oynamış, oldukça erken bir tarihte FC Midtjylland’ın ilgisini çekmeyi başarmıştır. 1 Ocak 2017’de henüz 14 yaşındayken ülkenin en güçlü takımı olarak görülen FC Midtjylland’ın kapısından içeri girdi.

Bedelsiz Gitmesin Diye Profesyonel Sözleşme Yapıldı

2 yıl süreyle alt yaş kategorilerinde oynadıktan sonra, 2019 yılında 17 yaşındayken U-19 kategorisine yükseltildi. Sürati, çevikliği ve sahada yarattığı etkiyle hocalarının takdirini toplayan genç, UEFA Gençlik Ligi’ndeki performansıyla ününü ülke dışına taşıdı. Midtjylland da, Şimşir’i bedelsiz olarak göndermemek adına sezon ortasında 19’luk futbolcuya profesyonel sözleşme önerdi.

Abdullah Avcı Talimat Verdi

Sol kanat, sağa kanat ve forvet mevkilerinde performans gösteren Şimşir, takımın 4 yıllık kontrat teklifini kabul edip profesyonel arenaya ayak bastı. Ancak, onun Gençlik Ligi’nde Trabzonspor’a karşı oynadığı oyun taraftarın aklından çıkmadı.

Doğuhan Aral Şimşir Trabzonspor

Scout ekibi de bu karşılaşmayı takip ederken 2002 doğumlu oyuncu hakkında Abdullah Avcı’ya kapsamlı bir rapor sunuldu. Avcı da, gençleştirme hareketi kapsamında yönetimden bu oyuncunun takıma kazandırılmasını istedi. Şimşir’in yerli statüde oynayabiliyor olması da kayda değer bir başka nokta.

Trabzon Maçlarında Fırtına Gibi Esti

A Takımda süre bulamadığı zaman, formunu kaybetmemesi için U-19 ekibiyle maçlara çıkan Doğuhan Aral Şimşir, 2 Trabzonspor maçında da forma giydi. İçerde oynanıp 5-2 kazanılan karşılaşmada 1 gol kaydeden oyuncu, Trabzon’daki 5-0’lık galibiyetin mimarlarındandı. O karşılaşmayı seyredenler arasında Abdullah Avcı’nın özel olarak görevlendirdiği scout ekipleri de yer alıyordu. Avcı’nın ekibi, karşılaşma sonunda tıpkı taraftarla aynı şeyleri düşünüyordu. Doğuhan Aral Şimşir hakkında kapsamlı bir rapor hazırlanıp hocaya sunuldu. Avcı da, raporu yönetime iletip bu oyuncunun takıma bir an önce kazandırılmasını istedi.

Pazarlıklar Kızıştı! Her An Trabzon’a İnebilir…

Trabzonspor Yönetimi, Abdullah Avcı’nın talebi doğrultusunda FC Midtjylland ekibiyle temasa geçti. Danimarka ekibi kapıyı 5 milyon Euro’dan açarken Bordo Mavililer ilk etapta 2 milyon Euro önerdi. Midtjylland, ilk teklifte diretince bu kez Ahmet Ağaoğlu’nun talimatıyla rakam 2,5 milyon Euro’ya çıkarıldı. Taksit konusunda anlaşamayınca masadan kalkılmıştı. Bu kez Danimarka ekibi devreye girip Trabzon'la bağlantı kurmaya çalıştı. Alınan son duyumlara göre taraflar arasında pazarlıkların kızıştığı, Doğuhan’ın Trabzon’a gelmek için gün saydığı öğrenildi.

Sivas’ı Sırtında Taşıyor

Sivas asıllı bir ailede dünyaya gelen Doğuhan Aral Şimşir, altyapı döneminden bu yana 58 numaralı formayı giyiyor.

Doğuhan Aral Şimşir transfer

Bir dönem, 10 numaralı formayı giyse de A Takım’da 10 numara pozisyonunda farklı bir oyuncu bulunduğu için yeniden 58 numaraya döndü. Sivas’a olan sempatisini formasıyla belli eden oyuncunun memleketine özlem duyduğu biliniyor.

Doğuhan Aral Şimşir’in Kariyeri

Profesyonel futbol kariyerinde ilk kez FC Midtjylland ile resmi maçlara çıkan Doğuhan Aral Şimşir, şimdiye dek sadece 2 maçta oynadı. 1 Lig maçında, 1 de Kupa maçında forma giyen Şimşir, kariyerinin ilk profesyonel maçını da yine Kupa müsabakasında kaydetti. Oyuncunun güncel piyasa değeri ise 300 bin Euro bandında.