Jed Wallace kimdir? Beşiktaş transferde atağa kalktı! Türkiye’ye sıcak bakıyor…

Beşiktaş’ın transfer gündemine aldığı Jed Wallace kimdir? İngiltere Championship ekiplerinden Millwall’ın formasını terleten kanat oyuncusunun kontratı sezon sonu sona eriyor. Wallace da, kariyerinde farklı bir deneyim yaşamak için Ada dışındaki kulüplerin tekliflerini değerlendirmeye aldı. İşte, Beşiktaş’ın ilgilendiği Jed Wallace’ın kariyer istatistikleri ve oynadığı takımlar…

Jed Wallace kimdir? Beşiktaş transferde atağa kalktı! Türkiye’ye sıcak bakıyor…
Jed Wallace kimdir? Beşiktaş transferde atağa kalktı! Türkiye’ye sıcak bakıyor…
GİRİŞ 06.01.2022 16:55 GÜNCELLEME 06.01.2022 16:55

Süper Lig’de ve Şampiyonlar Ligi’nde beklentilerin altında kalan Beşiktaş, transfer listesine Jed Wallace’ı aldı. Teknik direktör Sergen Yalçın’ın ardından yola Önder Karaveli ile devam eden Kara Kartal, transfer çalışmalarını hızlandırdı. Bu doğrultuda hedef isimler arasında yer verilen Wallace, sezon sonu Millwall’daki kontratını tamamlıyor. Oyuncunun mevcut takımıyla hala kontrat yenilemiyor oluşu transfer iddialarını da güçlendirdi. Kariyeri boyunca 6 farklı İngiliz ekibinde forma giyen Jed Wallace, sağ kanat; on numara ve sol kanat pozisyonlarında oynayabiliyor. Siyah beyazlılarda, Kenan Karaman’ın ve Kevin N’Koudou’nun beklentileri karşılayamaması nedeniyle kanat oyuncu açığı ortaya çıkmıştı. Peki, Beşiktaş’ın ilgilendiği Jed Wallace kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Jed Wallace’ın kariyeri boyunca oynadığı takımlar ve kariyer istatistikleri…

Jed Wallace Millwall formasıyla

Jed Wallace kimdir?

Jed Wallace, 26 Mart 1994’te İngiltere’nin Reading kentinde dünyaya geldi. 27 yaşındadır. Orjini sağ kanat olmasına karşın, sol kanat ve on numara pozisyonlarında da oynayabilmektedir. Futbola, amatör takımlardan Darby Green’de başladı. Daha sonra ülkenin köklü kulüplerinden Charlton Athletic’de profesyonelliğe adım attı. 16 yaşında profesyonel olan Wallace, zaman içerisinde 6 farklı camiadan içeri girdi.

Jed Wallace takımıyla antrenman kampında

En son, 2017’de eski takımlarından FC Millwall ile anlaşan oyuncu, 4 yıldır aynı takımda forma giyiyor. Üstelik, kontratı 30 Haziran 2022’de sona erecek. Kontratının sona ermesine aylar kala takımıyla yeni mukavele yapmayan oyuncunun takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Wallace da, yeni deneyimler yaşamak için İngiltere dışına çıkma fikrinde kararlı. Bu sezon 11 gole doğrudan katkı sağlayan yıldız adayı, Beşiktaş’ın ön protokol teklifine sıcak bakıyor.

Jed Wallace’ın Oynadığı Takımlar

11 yıllık kariyeri boyunca 6 farklı kulüpte forma giyen Jed Wallace, son 4 sezondur FC Millwall’de mücadele ediyor. 27 yaşındaki sağ kanat oyuncusunun şimdiye dek oynadığı takımların listesi şu şekilde:

  • Charlton Athletic

  • Farnborough

  • Lewes

  • FC Portsmouth

  • Wolverhampton

  • Millwall

Jed Wallace Championship maçında

Temmuz 2017’de Wolverhampton’dan bedelsiz olarak FC Millwall’e geçen Jed Wallace, 4 yıldır aynı ekipte ter döküyor.

Jed Wallace’ın Kariyer İstatistikleri

İngiltere Championship, Lig 2 ve Lig 1 gibi kategorilerde mücadele eden Jed Wallace, 11 yıl içinde 390 maçta forma giyerken 73 gol atıp, 62 asist yaptı.

Jed Wallace şut çekerken

Gördüğü kart cezalarıyla sık sık gündeme gelen 27 yaşındaki futbolcu, 53 kez sarı kart; 2 kez kırmızı kart cezası aldı. Sağ kanat, sol kanat; forvet, on numara ve forvet arkasında rol alan oyuncunun orjini sağ kanattır.

Beşiktaş’la Görüşüyor

FC Millwall’deki kontratı sona eren Jed Wallace, sözleşmesinin bitimine 6 ay kala kulüplerle ön protokol görüşmelerine başladı. Ada’daki haberlerde, Wallace’ın Beşiktaş’la dirsek temasında olduğu belirtildi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Önder Karaveli

Ayrıca, İngiltere Championship ekibi Nottingham Forest da, 27 yaşındaki futbolcu için devreye girdi. Ancak, Wallace kariyeri boyunca sadece İngiltere’de oynamasından ötürü yeni bir deneyim yaşamak istiyor. Haberlerde, Beşiktaş’ın ön protokol teklifine sıcak baktığı ileri sürüldü.

Jed Wallace’ın Güncel Piyasa Değeri

Transfermarkt de yer alan verilere göre, Jed Wallace’ın güncel piyasa değeri 7 milyon Euro civarında.

Jed Wallace duran top kullanırken

4 yıl önce 350 bin Euro piyasa değerine sahip olan oyuncu, Millwall’daki başarısıyla değerini 7 milyon Euro’ya çıkarttı.