Ola Solbakken kimdir ve kaç yaşında? Galatasaray onu istiyor! Solbakken'in kariyeri ve istatistikleri

Norveç ekiplerinden Bodo/Glimt’in formasını giyen Ola Solbakken’in Avrupa’nın aranan oyuncusu oldu. Roma maçındaki performansıyla hatırda kalan genç hücumcuyu isteyen ekipler arasında Galatasaray da var. Peki, Ola Solbakken kimdir ve kaç yaşındadır? Almanya Bundesliga ve İtalya Serie A ekiplerinin takip ettiği genç oyuncuyu son derece kritik bir karar aşaması bekliyor. İşte, Ola Solbakken’in kariyeri ve istatistikleri…

Ola Solbakken kimdir ve kaç yaşında? Galatasaray onu istiyor! Solbakken'in kariyeri ve istatistikleri
Ola Solbakken kimdir ve kaç yaşında? Galatasaray onu istiyor! Solbakken'in kariyeri ve istatistikleri
GİRİŞ 06.01.2022 19:09 GÜNCELLEME 06.01.2022 19:09

Norveç Ligi’nde Bodo/Glimt formasıyla şampiyonluk yaşayan Ola Solbakken, Avrupa’nın çeşitli ekipleri tarafından izleniyor. Norveç’te liglerin sona ermesine karşın ekibin UEFA Avrupa Konferans Ligi’ndeki mücadelesi sürüyor. İtalya’nın köklü kulüplerinden Roma’yı 6-1 mağlup eden takımın 23’lük yıldızı ise takımdan ayrılabilir. Sağ kanat pozisyonunda oynayabilen oyuncuyu isteyen takımlar arasında Galatasaray da bulunuyor. Kerem Aktürkoğlu ve Sofiane Feghouli’nin olası ayrılığında sağ kanada hamle yapması beklenen sarı kırmızılılar, rotayı Solbakken’e kırdı. Peki, Ola Solbakken kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, genç hücum oyuncusunun kariyeri ve istatistikleri…

Ola Solbakken Kimdir?

Ola Solbakken, 7 Eylül 1998 tarihinde Norveç’in Melhus kentinde dünyaya gelmiştir. 23 yaşındadır. Yüksek fizik gücü ve hücum hattındaki başarısı ile Avrupa’dan birçok kulübün radarına girmeyi bildi. Sağ kanat, sol kanat ve forvet pozisyonlarında oynayabilen Solbakken, kariyerini Norveç Ligi ekiplerinden Bodo/Glimt takımında sürdürüyor.

Bodo/Glimt Onun Dönüm Noktası Oldu

Futbola, Norveç’in köklü kulübü Rosenborg altyapısında başlayan Solbakken, 2015 yılında henüz 17 yaşındayken kulübün ikinci takımına gönderilir. 3 yıl süreyle ikinci takımda oynadıktan sonra bu kez bir başka ekip Ranheim’ın yolunu tutar. Bedelsiz olarak geldiği Ranheim’da 2 yıl kadar forma giyen genç oyuncu, 2020 yılında Norveç’in lokomotif kulüplerinden Bodo/Glimt’e geçer. Glimt, Solbakken için Ranheim’a 65 bin Euro ödeme yapar. 2 yıl boyunca Bodo/Glimt takımında oynayan genç oyuncu, 2021 yılında şampiyonluk da yaşadı.

Ancak, onun popülaritesini arttıran asıl olay, AS Roma maçındaki performansıydı. Jose Mourinho’nun çalıştırdığı Roma’ya içerde 2 gol birden atan Solbakken, deplasmanda da gol atma başarısı gösterdi. 23’lük yıldız adayının bu başarısından sonra çoğu Avrupa ekibi adeta sıraya dizildi.

Galatasaray Solbakken’i İstiyor

Solbakken için “Yeni Haaland” benzetmeleri yapıldı. Galatasaray teknik heyeti ve yönetim, 2021 yılında başlatılan “Gençleştirme Projesi” kapsamında Solbakken’i de değerlendirmeye aldı. Ancak, sarı-kırmızılılar bu transferde tek değil. Almanya Bundesliga ekiplerinden Bayer Leverkusen ile İtalya Serie A ekibi Sampdoria ve Sassuolo da oyuncuyu isteyen takımlar arasında. Oyuncunun kulübü Bodo/Glimt de, takımlardan en az 6 milyon Euro civarında bonservis bedeli talep ediyor. Norveç basınında çıkan haberlere göre, sarı kırmızılı ekip hem oyuncunun takımıyla hem de oyuncuyla anlaşma sağladı.

Ola Solbakken’in İstatistikleri

Galatasaray’ın da istediği Ola Solbakken, profesyonel futbol kariyerinde şimdiye dek 107 maça çıkarken 20 kez fileleri havalandırdı. Attığı gol kadar asist de yapan oyuncunun total asist sayısı ise 23.Yani, 107 maçta 43 kez doğrudan veya dolaylı olarak skora katkı sağladı.

Piyasa Değeri

Transfermarkt’te yer alan verilere göre, Ola Solbakken’in güncel piyasa değeri 2 milyon Euro civarında. Ancak, takımının oyuncusu için belirlediği asgari rakam, bunun üç katı kadar. Solbakken’i transfer etmeyi düşünen takımların Norveç kulübüne en az 6 milyon Euro teklif etmesi gerekiyor.

Ola Solbakken’in Oynadığı Takımlar

13 Kasım’da Norveç Milli Takımı’na çağrılıp Letonya ve Hollanda maçlarında süre alan Ola Solbakken’in şimdiye dek oynadığı takımların listesi şu şekilde:

  • Rosenborg

  • Ranheim

  • Bodo/Glimt

Bodo/Glimt Hangi Takımla Eşleşti?

Norveç temsilcisi Bodo/Glimt, UEFA Avrupa Konferans Ligi Play Off turunda İskoçya temsilcisi Celtic ile eşleşti. Ola Solbakken'in transferi yaz dönemine kalırsa, Bodo/Glimt çatısı altında Celtic'e karşı forma giyecek.