Dennis Man kimdir? Romanya futbolunun yükselen yıldızı Trabzonspor’a doğru…

Rumen futbolunun dünyaya armağanı Dennis Man, son dönemde Süper Lig’i domine eden Trabzonspor’la anılıyor. Daha önce, Parma’dan Alexander Sörloth’u transfer eden bordo mavililer, bu kez rotayı genç Man’a kırdı. Peki, taraftarı bir hayli heyecanlandıran Dennis Man kimdir? Rumen oyuncu, bir dönem Manchester City kampına da katılmıştı. İşte, Dennis Man’ın oynadığı takımlar ve kariyer istatistikleri…

Dennis Man kimdir? Romanya futbolunun yükselen yıldızı Trabzonspor’a doğru…
Dennis Man kimdir? Romanya futbolunun yükselen yıldızı Trabzonspor’a doğru…
GİRİŞ 05.01.2022 19:29 GÜNCELLEME 05.01.2022 19:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ianis Hagi, Olimpiu Morutan, Alexandru Cicaldau derken Rumen futbolunun son ismi Dennis Man oldu. Nitekim, Dennis Man da aynı ekolden çıkmış bir isim. Önceki yıl, astronomik bir bonservis bedeliyle İtalya ekibi Parma’nın yolunu tutan genç futbolcu, takımdan ayrılmak için adeta gün sayıyor. Takımın Serie B’ye düşmüş olması, kendisini burada kanıtlayamaması ve verilen forma şansını iyi değerlendirememesi bu kararı alma nedenleri arasında. Trabzonspor da, Dennis Man için en yüksek yüzdeye sahip takımlardan biri. Geçtiğimiz sezon, yaz transfer döneminde aynı ekipten Alexander Sörloth’u renklerine bağlayan ekip bu kez rotayı genç Dennis Man’a kırdı. Man da, Trabzonspor’un ilgisine kayıtsız değil. Takımın Abdullah Avcı yönetiminde iyi bir ivme yakalaması, Bakasetas ve Hamsik gibi tecrübeli isimleri barındırması onu Trabzon’a yaklaştıran etmenler arasında. Peki, Dennis Man kimdir? İşte, genç Rumen’in şimdiye dek oynadığı takımlar ve kariyer istatistikleri…

Dennis Man kimdir?

Dennis Man, Romanya’nın Macaristan sınırına yakın Vladimirescu kentinde dünyaya geldi. 26 Ağustos 1998 tarihinde doğan Man, 23 yaşındadır. Futbola, doğduğu şehrin takımı Vladimirescu’da başlamıştır.

2005 yılında henüz 7 yaşındayken çime çıkan oyuncu, 4 yıl sonra ülkenin güçlü takımlarından Atletico Arad’a transfer olmuştur. Atletico Arad’daki formundan ötürü bir dönem Manchester City’nin kampına da katılan Man, kamp sürecini başarısız geçirince tekrar yurduna dönmüştür. 5 yıl süreyle Atletico Arad’da oynadıktan sonra, Arad kentinin en güçlü takımı UTA Arad’a 175 bin Euro bedelle geçmiştir.

2015 yılında profesyonel olmuş ve 17 yaşında yaptıklarıyla ülkenin en popüler ekibi Steaua Bükreş’in radarına takılmıştır. Bükreş yönetimi, 2 yıl önce 175 bin Euro’ya alınan Man için UTA Arad yönetimine 1 milyon 850 bin Euro ödeme yapmıştır. 5 yıl kadar Steaua’da oynayan Dennis, 2020 yılında tam 13 milyon Euro bonservis bedeliyle o dönem Serie A’da oynayan Parma’ya transfer oldu. Ancak, takımın yarım dönem içinde küme düşmesi genç oyuncu için beklenmedik bir hayal kırıklığıydı. Bu yıl Serie B’de 10 maça çıkan Man, 2 de gol atmasına karşın beklentilerin altında kaldı. 

Dennis Man Hangi Takımlarda Oynadı?

23 yaşındaki genç Rumen Dennis Man’ın kariyeri boyunca oynadığı takımların listesi şu şekildedir:

  • Vladimirescu: 2005

  • Atletico Arad: 2009

  • UTA Arad: 2014

  • Steaua Bükreş: 2016

  • Parma: 2021

Dennis Man’ın Piyasa Değeri

Transfermarkt’te yer alan veriler doğrultusunda, Dennis Man’ın güncel piyasa değeri 8 milyon Euro civarındadır. Geçtiğimiz yıl 11 milyon Euro bandına kadar çıkan genç oyuncu, dönem içerisinde piyasa değerinde kayıp yaşamıştır. 23’lük yıldız adayı, sağ kanat ve forvet mevkilerinde performans gösterebilmektedir.

Kariyer İstatistikleri ve Milli Takım

İlk kez 2018 yılında, henüz 20 yaşındayken Romanya Milli Takımı’nın formasını sırtına geçiren Dennis Man, 3 yılda 13 maça çıkarken 3 kez fileleri havalandırmayı başardı. Genç oyuncu, kariyerinin ilk milli takım golünü 2019 yılında Malta’ya karşı attı. 23’lük futbolcu, kariyerinde 203 resmi maça çıkarken 68 kez fileleri havalandırıp 34 kez asist yaptı. Yani, oynadığı maçların yarısında skora katkı sağlamasını bildi.

Trabzonspor ve Galatasaray’la anılıyor!

Parma’da gözlerden uzak bir deneyim yaşayan Dennis Man, İtalya’dan ayrılacağı günü bekliyor. Oyuncuya talip iki takım da Süper Lig’den. Abdullah Avcı idaresinde ligi domine eden Trabzonspor ve Fatih Terim’in gençlerle kurduğu yeni Galatasaray, Dennis için ilk sıradaki ekipler. Ancak, genç Dennis; her ne kadar Galatasaray’da 2 Rumen olmasına rağmen, Trabzonspor’u daha da öne koyuyor. Takımın Süper Lig’deki etkileyici futbolu ve tecrübeli oyunculara sahip olması nedeniyle bordo mavililere daha yakın.

Parma'dan Beklenmedik Karar

2021 ara transfer döneminde büyük ümitlerle Parma'ya transfer olan Dennis Man beklentilerin altında kaldı. Kulüp, genç oyuncuyu takımdan göndermeyi ve gelir oluşturmayı planlıyor. Man için Türkiye'den Galatasaray ve Trabzonspor devrede. 

YORUMLAR 1
  • HARAMİDERE li 2 yıl önce Şikayet Et
    Trabzona yaramaz.imparator onu gs ya alır.
    Cevapla