Doğan Alemdar kimdir? Galatasaray, Rennes’ten genç file bekçisini…

Avrupa’da ve Türkiye’de ara transfer dönemi için kulüplerin çalışmaları sürüyor. Doğan Alemdar da Galatasaray’ın gündemine gelen isimler arasında. Önceki sezon Kayserispor’da oynayan Doğan Alemdar kimdir ve kaç yaşındadır? Yaz transfer döneminde takımından bonservis bedeliyle Rennes’e geçen genç file bekçisinin kariyeri ve istatistikleri haberimizde…

Doğan Alemdar kimdir? Galatasaray, Rennes’ten genç file bekçisini…
Doğan Alemdar kimdir? Galatasaray, Rennes’ten genç file bekçisini…
GİRİŞ 03.01.2022 15:28 GÜNCELLEME 03.01.2022 15:28

Galatasaray’da Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera’nın sakatlığından sonra kale hattında sorun yaşanıyor. İsmail Çipe’nin beklentileri karşılayamaması nedeniyle yönetim kaleci arayışlarına başladı. Sarı kırmızılılar, transfer hedefi olarak önceliği bir dönem Kayserispor’da oynayan Doğan Alemdar’a ayırdı. Fransa Ligue 1’de Rennes’in formasını terleten Doğan Alemdar kimdir? Aynı zamanda, Ümit Milli Takım’da da forma giyen 19 yaşındaki eldiven, Türkiye’nin geleceği olarak görülüyor. Ancak, Fransa’da beklediği forma şansını bulamayan Doğan’ın Avrupa’da veya başka bölgelerdeki ekiplere kiralanması da gündemde önemli yer tutuyor.

Ara transfer dönemi ne zaman başlıyor? (2022) Kış transfer sezonu kaç gün sürecek?Ara transfer dönemi ne zaman başlıyor? (2022) Kış transfer sezonu kaç gün sürecek?

Doğan Alemdar kimdir?

Doğan Alemdar, 29 Ekim 2002’de Kayseri’de dünyaya gelmiştir. 19 yaşındadır. Futbola doğduğu şehrin takımı Kayserispor’da başlamıştır. 2018 yılında henüz 16 yaşında olmasına rağmen U-19 kategorisine yükseltilmiştir. Bir yıl süreyle U-19’da forma giydikten sonra Temmuz 2019’da A Takım’a çıkmıştır. 17 yaşında profesyonel sözleşme imzalayan Doğan, ilk etapta takımın Rumen file bekçisi Silviu Lung’un gerisinde forma bekledi.

Lung Sakatlandı, Alemdar’a Gün Doğdu!

2020-21 futbol sezonunda tecrübeli eldiven Lung’un sakatlığından ötürü kaleyi devralan Alemdar, 29 maçta takımının kalesini korudu. 29 maçlık periyotta kalesinde 38 gol görünce, düşük gol yeme istatistiği ile Avrupalı kulüplerin dikkatini çekmeyi başardı. 2021 yazında Ümit Milli Takım kampına da katılan genç eldiven, hayalinin Avrupa’da kalecilik yapmak olduğunu dile getirmişti. Doğan’ın bu açıklamalarından kısa süre sonra Ligue 1’in köklü kulüplerinden Rennes, Kayserispor’un kapısını çaldı.

Takımına Para Kazandırdı

Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı da, genç eldivenin transferine ilişkin ilk detayları kamuoyu ile paylaştı. Doğan’ı ‘evladı’ olarak gördüğünü belirten Gözbaşı, 19’luk kalecinin Fransa’ya gideceğini ilk ağızdan paylaşan kişiydi. Başkanın bu açıklamalarından sonra Doğan, 27 Ağustos 2021 tarihinde 3.5 milyon Euro bedelle Rennes’in yolunu tuttu. Kayserispor altyapısında yetişen eldiven, 2 yıllık A Takım macerasından sonra hayalini gerçekleştirip Avrupa’ya gitti. Üstelik, takımına kayda değer bir meblağ da kazandırmasını bildi.

Fransa’da Bir Kez Oynadı!

Fransa’daki ilk yılında, Rennes’in yedek kalecisi olarak sezonu açan Doğan Alemdar, ilk devrede sadece 1 maçta forma şansı buldu. Coupe de France’da ilk kez sahaya çıkan genç eldiven, AS Nancy karşılaşmasında bir de gol yedi. Normal süresi 1-1 berabere biten maç penaltılara gidince, Nancy cephesi penaltılarda 5-4’lük skorla turladı.

Galatasaray’la anılıyor

Süper Lig’in ilk yarısını beklentilerin bir hayli altında kapatan Galatasaray’da kaleci arayışı sürüyor. Fernando Muslera’nın sakatlığından ötürü takımın kalesini İsmail Çipe korurken, taraftar ve teknik heyet yönetimden yeni kaleci talebinde bulundu. Yönetim de, kale hattını daha da güçlendirebilmek için alternatif isimlere yöneldi. Aday listesinde genç Doğan’ın adı da var. Ancak, Rennes yönetimi Alemdar’ı bırakma taraftarı değil. Fransız ekibi, Doğan’ı “kulübün geleceği” olarak gördüklerini ve bu sebeple bırakma taraftarı olmadıklarını açıkladı.

Doğan Alemdar’ın Oynadığı Takımlar

2002 doğumlu Doğan Alemdar’ın 2 yıllık profesyonel kariyerinde oynadığı takımların listesi şu şekilde:

  • Kayserispor: 2019-2021

  • Rennes: 2021-Devam ediyor (3.5 milyon Euro bedelle transfer edildi)

Doğan Alemdar, 4 kalecisi bulunan Rennes’in üçüncü sıradaki ismi. Takımın birinci sıradaki kalecisi Alfred Gomis ile Romain Salin’in gerisinde. Dördüncü sıradaki kaleci Pepe Bonet (18) ile de kıyasıya bir rekabet içerisinde.