Beşiktaş'tan transfer hamlesi! Galatasaray maçında sonra 3 isimle birden masaya oturuyor

Adım adım şampiyonluğa yürüyen Beşiktaş'tan transfer hamlesi birden geliyor. Son oynanan maçlarda takımda bazı oyuncuların performansını zirveye taşımasından sonra Teknik Direktör Sergen Yalçın bazı isimler için "takımda kesinlikle kalmalı" raporu verdi. İç transferde hareketli günlerin yaşanacağı Siyah Beyazlılarda dış transferde de hareketlilik başlıyor. İşte Galatasaray maçında sonra oturulacak 3 isim!

Beşiktaş'tan transfer hamlesi! Galatasaray maçında sonra 3 isimle birden masaya oturuyor
Beşiktaş'tan transfer hamlesi! Galatasaray maçında sonra 3 isimle birden masaya oturuyor
GİRİŞ 05.05.2021 12:06 GÜNCELLEME 05.05.2021 12:06

Şampiyonluğun en iddialı adayı olan Beşiktaş'tan transfer hamleleri gelmeye başlıyor. Bu sene performansıyla göz dolduran ve takımda yıldızlaşan bazı isimler iç transfer harekatında Siyah Beyazlıların öncelik vereceği isimler olacak. Özellikle Sergen Yalçın'ın takımda kesinlikle kalmasını istediği 3 isimle birden Galatasaray maçında sonra masaya oturuluyor. Diğer taraftan dış transferde de hareketli bir döneme giren Kara Kartal Lig bitmeden bazı oyuncularla imza aşamasına gelmek istiyor. 



Beşiktaş'ta İlk Hedef Rachid Ghezzal

Beşiktaş sezon sonunda Rachid Ghezzal'ı kadrosunda tutabilmek için yoğun çaba harcayacak. Siyah-beyazlılar özellikle son haftalarda müthiş bir performans ortaya koyan Cezayirli yıldızla yola devam edebilmek için tüm imkanlarını seferber edecek. 

Teknik Direktör Sergen Yalçın, Leicester City'den kiralanan 28 yaşındaki yetenekli oyuncunun mutlaka kadroda tutulmasını istiyor. Deneyimli oyuncunun, yöneticilerle yaptığı görüşmelerde, "Rachid mutlaka kalmalı. Son derece karakterli ve yetenekli bir oyuncu. Bu takıma vereceği daha çok şey var" ifadelerini kullandığı aktarıldı.

Başarısız geçen Fiorentina macerasının ardından Beşiktaş'ta adeta yeniden doğan Rachid Ghezzal'ın da kariyerine kesinlikle siyah-beyazlı takımda devam etmek istediği öğrenildi. Sergen Yalçın'la büyük bir uyum yakalayan Cezayirli oyuncunun bu konuda kararlı olduğu ve farklı tekliflerle ilgilenmediği vurgulandı.

Beşiktaş Yönetimi'nin, Ghezzal'ın bonservisi için şimdiden ciddi bir miktarı gözden çıkardığı da ifade edildi. Siyah-beyazlılar şampiyonluğun kesinleşmesi durumunda Leicester City'ye resmi teklifte bulunacak. İngiliz ekibinin 1 yıl sözleşmesi kalan Ghezzal için 5 milyon euro civarında bir bonservis isteyeceği ileri sürüldü. Beşiktaş'ın ise 3,5-4 milyon euroya Cezayirli futbolcunun bonservisini almanın hesaplarını yaptığı kaydedildi.

Ghezzal bu sezon yaptığı birbirinden güzel asistler ve attığı kritik gollerle Beşiktaş'ın başarısında büyük pay sahibi oldu. Cezayirli yıldız 28 lig maçında 22 gole doğrudan katkı yaptı. Takım arkadaşlarına 17 asist yapan Ghezzal, 5 kez de kendisi fileleri havalandırdı.



Aboubakar'a Yeni Sözleşme Yolda!

Süper Lig'de 16. şampiyonluk için artık geri sayıma geçen Beşiktaş, Vincent Aboubakar'ı mutlaka kadrosunda tutmak istiyor. Siyah-beyazlı yönetim, bir süredir yeni sözleşme için görüştüğü ve olumlu dönüş aldığı Kamerunlu golcüyle, Galatasaray derbisinden sonra bir araya gelecek.

Kartal sezon başında Porto'dan bonservis bedeli ödemeden renklerine bağladığı 29 yaşındaki Aboubakar'a performansa dayalı 1+1 yıllık sözleşme imzalatmıştı. Deneyimli oyuncu, Teknik Direktör Sergen Yalçın yönetiminde ortaya koyduğu başarılı performansla kafalardaki tüm soru işaretlerini silerken, büyük takdir ve güven kazandı.

Siyah-beyazlılar, Galatasaray derbisinden hemen sonra masaya oturulacak Vincent Aboubakar'a 2 senelik yeni sözleşme imzalatmak istiyor. Yönetim, Kamerunlu golcünün bonuslarla birlikte 1,5 milyon euro olan yıllık ücretini de artırmaya karar verdi.

İkinci dönemini yaşadığı Beşiktaş'ta yeniden kendini bulan Aboubakar'ın da takımda kalmaya hazır olduğu belirlendi. Bu düşüncesini yönetimle paylaşan başarılı oyuncunun maddi konulardaki görüşmelerin tamamlanmasından sonra 2 yıllık resmi sözleşmeye imza atacağı aktarıldı.

Bu arada siyah-beyazlı yönetimin, Aboubakar'ın yeni sözleşmesine de sakatlık riskine karşılık özel maddeler koyacağı vurgulandı. Sakatlık yüzünden forma giyemeyeği maçlar için Kamerunlu oyuncunun yıllık ücretinden kesinti yapılacağı ileri sürüldü.

Vincent Aboubakar'ın 1+1 yıllık mevcut sözleşmesinde 30 maça bağlı otomatik uzatma opsiyonu bulunuyor. Bu sezon 30 resmi müsabakada (En az 45 dakika) oynaması halinde yıldız futbolcunun kontratı otomatik olarak 1 sezon daha uzayacak.

Siyah-beyazlılar, Vincent Aboubakar'ın yıllık ücretine ciddi bir zam yapacak. Kamerunlu golcünün 1,5 milyon euro olan garanti parası net 2,5 milyon euro seviyesine çıkarılacak. Bu paranın bir bölümünün yine performansa dayalı olacağı ifade edildi.



Sırada Gökhan Töre Var

Beşiktaş Yönetimi, Vincent Aboubakar gibi Gökhan Töre'nin sözleşmesini de uzatmak istiyor. Siyah-beyazlılar sezon başında Gökhan'la da 1+1 senelik kontrat imzalamıştı. Teknik Direktör Sergen Yalçın'ın son dönemde ortaya koyduğu performansla takıma büyük katkı yapan Töre'nin kadroda tutulmasını istediği öğrenildi. Yönetimin, Aboubakar'ın hemen ardından Gökhan Töre ile masaya oturarak, deneyimli oyuncunun sözleşmesindeki uzatma opsiyonunu devreye alacağı kaydedildi.



Dış Transferde Hedef Vedat Muriqi

Şampiyonluğunu ilan etmeye hazırlanan Beşiktaş'ta flaş gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Ara transfer döneminde yıldız isimleri kadrosuna kazandıran siyah beyazlılar, yaz transfer dönemi için çalışmalarına son sürat devam ediyor. Birçok bölge için transfer arayışlarına giren Beşiktaş, yıldız bir ismi gündemine aldı.

Fotomaç Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve A Spor yorumcusu Zeki Uzundurukan, Beşiktaş'ın Vedat Muriqi hamlesini duyurdu. Uzundurukan yaptığı açıklamada, "Şampiyonluk için geri sayıma geçen Beşiktaş'ta transfer çalışmaları da sürüyor. Kartal, Lazio'da yeteri kadar forma şansı bulamayan Vedat Muriqi'yi kiralamak için harekete geçti. Siyah beyazlılar, Aboubakar ile de 3 yıllık sözleşme uzatacak." dedi.