Serdar Aziz Kimdir? | Galatasaray Yeni Transferi

Galatasaray ile anlaştığını açıklayan Serdar Aziz kimdir? Aslen nereli? Kariyeri ve transfer detayları haberimizde…

Serdar Aziz Kimdir? | Galatasaray Yeni Transferi
Serdar Aziz Kimdir? | Galatasaray Yeni Transferi
GİRİŞ 23.06.2016 16:58 GÜNCELLEME 23.06.2016 17:21
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Transfer sezonunun açılması ile büyük kulüpler ile adı sıkça anılan isim Serdar Aziz, bu gece itibari ile Galatasaray ile anlaştı. Menajerinin yaptığı açıklama doğrultusunda Serdar Aziz Galatasaray ‘a imza attı. Serdar 'ın Aziz 'in menajeri, İnstagram 'dan duyurduğu transfer için, " Kardeşime yeni kulübü hayırlı olsun " ifadesini kullandı.

Ardından dün Galatasaray, Bursaspor'dan transfer ettiği Serdar Aziz ile 2020 yılına kadar anlaşma imzaladı. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in katılımı ile Türk Telekom Arena'da düzenlenen imza töreninde Serdar Aziz, kendisini 4 yıllık sarı-kırmızılı kulübe bağlayan sözleşmeye imza attı.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek düzenlenen imza töreninde yaptığı açıklamada, teknik heyetin verdiği rapor doğrultusunda takımdaki eksikleri gidermeye başladıklarını belirterek, "İlk transferimiz de Serdar Aziz. Kendisini çok uzun zamandır takip ediyoruz. Galatasaray'a çok verimli olacağını düşünüyorum. Kendisine yeni takımında başarılar diliyorum. Galatasaray ailesine 'hoş geldin' diyorum'' dedi.

Peki, Serdar Aziz kimdir?

1990 yılında Bursa ‘nın Osmangazi ilçesinde dünyaya gelen 26 yaşındaki futbolcu 1.83 boyunda ve stoper mevkiinde görev alıyor.

Babası Makedonya 'da doğmuştur ama Türk kökenli bir ailedir. Annesi de Bursa'da doğmuştur. Bir erkek kardeşi ve bir kız kardeşi vardır. Aziz'in babası Bursa'da bir amatör futbolcuydu. Aziz 10 yaşına geldiğinde Bursa'da futbol okuluna gitmeye başladı. Bursaspor ile gençlik sözleşmesi imzaladı. Aziz kısa boylu olduğundan dolayı orta sahada oynadı. Ancak, Aziz orta sahada oynayacak tekniği olmadığı için Aziz'in hocası defansta oynatmaya karar verdi.

2007 yılında Merinosspor ‘a 1 yıl kiralanan futbolcu 2008 yılında tekrar Bursaspor U21 takımına dönmüştü. Yine aynı yıl içerisinde Bursaspor ‘un A takına yükselen futbolcu 2015-2016 sezonunda Bursaspor ile çıktığı 23 maçta 2 gol ve 3 asist ile takımına katkı sağladı.

Serdar Aziz, 2 kez Türkiye U-16, 13 kez Türkiye U-17, 7 kez Türkiye U-18, 18 kez Türkiye U-19, 2 kez Türkiye U-20, 15 kez de Türkiye U-21, 1 kez A2 Millî Takımı forası giymiştir.

9 kez de A Millî Takımı forması olmak üzere toplam 67 kez millî formayı giymiştir ve müsabakalarda 2 gol kaydetmiştir.

 

YORUMLAR 3
  • osman 7 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun
    Cevapla
  • 007 7 yıl önce Şikayet Et
    Oh be :) bnce iyi transfer
    Cevapla
  • riza 7 yıl önce Şikayet Et
    takimda forvet yok, ekonomik krizde kulup. serdara 4.5 milyon mu iyi? daha bu yil avrupaya borclar yuzunden gidemedik
    Cevapla