Emre Mor‘un Danimarka Ligi görüntüleri paylaşım rekorları kırıyor

EURO 2016 ‘da Milli forma ile tarih yazan Emre Mor ‘un Danimarka ligi performansı, İzle…

Emre Mor‘un Danimarka Ligi görüntüleri paylaşım rekorları kırıyor
Emre Mor‘un Danimarka Ligi görüntüleri paylaşım rekorları kırıyor
GİRİŞ 22.06.2016 17:29 GÜNCELLEME 23.06.2016 09:42

EURO 2016 öncesi hazırlık maçları ile adını duyuran, ardından turnuvada ilk maça sonradan girmesine rağmen milyonları mest eden Emre Mor, Çek Cumhuriyeti açı ile de tahtını sağlama alıp en genç asist yapan milli oyuncu olarak adını tarihe yazdırdı. B.Dortmund transferi ile de tüm dünyanın artık tanığı isim olan Emre Mor ‘un daha önce forma giydiği Danimarka Ligi ‘nde sergilediği performans son günlerde çok izleniyor. İşte o görüntüler;

Danimarka'da (Brønshøj) 24 Temmuz 1997 yılında doğan Emre Mor, FC Nordsjaelland U19 takımı formasını giyiyordu. Danimarka 'nın Lyngby FK takımında futbol yaşantısına başlayan oyuncu hızı, rahat adam eksiltmesi ve şutları ile dikkat çeken isim artık tüm dünyanın gözdesi. Hal böyle olunca Danimarka takımı FC Nordsjaelland ‘a sergilediği performanslar paylaşım rekorları kırıyor.

28 Kasım 2015 'de oynanan FC Nordsjælland - Randers maçının 84. dakikasında oyuna girip profesyonel kariyerine başlayan oyuncu, sonraki lig maçında ise Brondby karşısında ilk 11 'de  forma giyme şansı bulmuş ve iyi bir maç çıkararak kendisini kanıtlamayı başarmıştı.

Dün Çek Cumhuriyeti maçında Burak Yılmaz'ın golünün asistini yapan Emre Mor ise, Euro 2016'da şimdiye kadar asist yapan en genç oyuncu oldu. Emre Mor ayrıca,  Scifo ve Rooney 'in ardından 1980'den bu yana, Avrupa Şampiyonaları finalinde asist yapan en genç 3. isim unvanını elde etmişti.

Makedon bir anne ile Uşaklı bir babanın çocuğu olan Emre Mor, 2015'te Danimarka vatandaşlığını seçti. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, meşakkatli bir mücadele ile 18 yaşındaki Emre Mor'u Milli Takım'a kazandırdı. Önce hapishanedeki baba Ersoy Mor ikna edildi, ıslak imzası alındı. Ardından Emre'nin TC kimliği çıktı.

Terim'in çok istediği ve gizli yürütülen çalışmalar sonunda Emre, 17 Mayıs 2016'da annesi ve menajeri Mustafa Özkan'la birlikte Kopenhag'daki Türk Büyükelçiliği'ne gelerek Türk vatandaşı olduğunu kanıtlayan nüfus cüzdanını Konsolos Mustafa Güneş'in elinden aldı. Tüm bu süreçte Terim, Emre'yi 18 Mart 2016'da Türkiye U21 takımının Slovakya ile oynadığı maçın kadrosuna aldı.

2013 yılından beri Danimarka Milli Takımı’nın alt yaş gruplarında mücadele eden Emre, milli forma ile toplamda 22 maça çıkıp 3 de gol atmayı başardı. Türk Milli Takım’ını tercih eden Emre, Karadağ maçında ilk kez sahaya çıktı.