Arda Turan kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır?

İspanya'nın Barcelona takımında forma Arda Turan kimdir? Başarılı futbolcu Arda Turan aslen nerelidir ve kaç yaşındadır? İşte biyografisi

Arda Turan kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır?
Arda Turan kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır?
GİRİŞ 12.06.2017 09:41 GÜNCELLEME 12.06.2017 09:42
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Arda Turan kimdir?

30 Ocak 1987 yılında Bayrampaşa doğumlu olan Arda Turan, futbola Altıntepsi Makelspor’da başlamıştır. Babası Adnan Turan, başarılı futbolcunun yetiştiği kulüp olan Altıntepsi Makelspor‘da başkanlık yapmaktadır.

Kova burcu olan Arda Turan, 2000 yılında Galatasaray altyapısında yer almıştır. 2004-2005 sezonunda Galatasaray ana kadrosuna giren futbolcu, tecrübesizlikten kaynaklı olarak Manisaspor’a kiralanmıştır. Manisaspor’da büyük yükseliş gösteren Arda Turan bir sonraki sezon Galatasaray’a geri dönmüştür.

2011 Ağustos ayında Atletico Madrid'le 4 yıllık sözleşme imzalamıştır. Galatasaray bu transferden 12 Milyon Euro bonservis bedeli almıştır. Sözleşmede, "Atletico Madrid, UEFA Avrupa Ligi'ne kalırsa 500 bin, Şampiyonlar Ligi'ne kalırsa 1 milyon euro ekstra ödeme yapacaktır" maddesi de yer almaktadır.

7 Temmuz 2015 tarihinde 34 milyon Euro (7 milyon başarı bonusları dahil) bonservis bedeli karşılığında İspanyol takımı Barcelona'ya 5 yıllığına transfer oldu. Rüştü Reçber'den sonra Barcelona forması giyecek ikinci Türk futbolcu oldu.

ARDA TURAN OYNADIĞI FUTBOL KULÜPLERİ

– Altıntepsi Makelspor

– Galatasaray

– Manisaspor

– Atletico Madrid

– Barcelona

YORUMLAR 2
  • bahadir 7 yıl önce Şikayet Et
    hani aslen nereliymis?
    Cevapla
  • Yüksel 7 yıl önce Şikayet Et
    2. değil 3. Türk Futbolcu oldu seyit cem ünsal, rüştü reçber, arda turan
    Cevapla