Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne veda etti!

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu rövanşında Dinamo Kiev'e 2-1 mağlup olarak turnuvaya veda etti.

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne veda etti!
Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne veda etti!
GİRİŞ 27.07.2022 20:01 GÜNCELLEME 27.07.2022 23:08
Bu Habere 496 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turunda 0-0 kaldığı maçın rövanşında Dinamo Kiev'i konuk etti. Ülker Stadı'nda oynanan ve normal süresi 1-1 tamamlanan karşılaşmayı uzatma bölümünde bulduğu golle Ukrayna temsilcisi 2-1 kazandı.

Dinamo Kiev karşılaşmanın 57. dakikasında Buyalsyi'nin golüyle 1-0 öne geçti. Maçın 89. dakikasında sahneye Fenerbahçe'nin başarılı savunmacısı Szalai çıktı ve takımına 1-1 eşitliği getiren golü kaydetti.



Mücadelenin ilk 90 dakikası bu skorla sona erince maç uzatmalara gitti. Dinamo Kievli Karavaev karşılaşmanın 114. dakikasında attığı golle takımını 2-1 öne geçirdi.

Sarı-lacivertliler uzatma dakikalarında birçok pozisyona girmesine rağmen aradığı golü bulamayınca karşılaşma 2-1 Dinamo Kiev üstünlüğüyle sona erdi. 

Bu sonucun ardından Dinamo Kiev, Şampiyonlar Ligi'nde 3. eleme turuna yükseldi. Temsilcimiz Fenerbahçe ise yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek. 

Sarı-lacivertlilerin UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turundaki rakibi Çekya'nın Slovacko ekibi olacak. İlk maç 4 Ağustos tarihinde Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde oynanacak. Şampiyonlar Ligi'nde 3. eleme turuna yükselen Dinamo Kiev de Sturm Graz'la karşılaşacak.

Fenerbahçe 10 kişi kaldı

Mücadelenin 29. dakikasında sarı kart gören İsmail Yüksek, 53. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. 

Valencia penaltı kaçırdı

Karşılaşmanın 68. dakikasında Valencia ceza sahasında yerde kaldı ve Fenerbahçe penaltı kazandı. 70. dakika penaltı vuruşunu kullanmak için topun başına geçen Valencia, Dinamo Kiev kalecisi Bushchan'ı geçemedi ve penaltı atışından yararlanamadı.



Fenerbahçe: 1 - Dinamo Kiev: 2

Stat: Ülker

Hakemler: Massimiliano Irrati, Filippo Meli, Domenico Rocca (İtalya)

Fenerbahçe: Altay Bayındır, Osayi-Samuel, Tisserand (Dk. 85 Lincoln Henrique), Szalai, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek, Arao (Dk. 95 Novak), İrfan Can Kahveci (Dk. 46 Emre Mor, Dk. 76 Bruma), King (Dk. 63 Crespo), Rossi, Valencia (Dk. 76 Serdar Dursun)

Dinamo Kiev: Bushchan, Kedziora (Dk. 91 Karavaev), Zabarnyi, Popov, Dubinchak (Dk. 106 Vivcharenko), Sydorchuk (Dk. 106 Andriyevskiy), Shaparenko, Tsygankov, Verbic (Dk. 37 Vanat), Buyalskiy (Dk. 67 Garmash), Besedin (Dk. 67 Shepeliev)

Goller: Dk. 57 Buyalskiy, Dk. 114 Karavaev (Dinamo Kiev), Dk. 88 Szalai (Fenerbahçe)

Kırmızı kart: Dk. 53 İsmail Yüksek (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 13 Tsygankov, Dk. 33 Sydorchuk, Dk. 45+2 Dubinchak, Dk. 58 Buyalskiy, Dk. 60 Shaparenko, Dk. 68 Popov, Dk. 111 Garmash (Dinamo Kiev), Dk. 37 Osayi-Samuel, Dk. 45+2 Valencia, Dk. 63 Emre Mor, Dk. 98 Szalai (Fenerbahçe)

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 496
  • Aliko 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu takıma altın bırak 25 50 kuruşlar halinde bozup bozup harcanır
    Cevapla
  • ts61 1 yıl önce Şikayet Et
    başarısızlık genlerine işlemiş, acınacak hale gelmiş bir camia.
    Cevapla
  • OSMANLI TOKADI 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede futbol oynanmiyor ancak birbirlerini yenip milleti avutuyorlar ...dagilmis yabanci oyunculari gitmis kiev üstelik savasla mücadele ediyorken ona ragmen fb yi istanbulda yeniyor eliyor simdi bu fener mi türkiye sampiyonlugun en büyük adayi avrupada gelene gidene yenil sonra 100 yil arka arkaya sampiyon olsan türkiyede hic bir kiymeti yok malesef türkiyede oynayan yabancilar baska ülkelerde 500 bine oynuyor türkiye gelince iki 2bucuktan asagi vermiyorlar bu kafayla sürülmeye mahkumsunuz hem netice sifir hemde kulüp ler borc bataginda ...sonuc hep ayni hüsran
    Cevapla
  • Çok Cahil Birisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Dakka 1 skor belli. Daha ligler başlamadan Avrupa'ya havlu atan bir fb. bu takım mı ligi şampiyon olarak bitirecek. Ali Koç'la bu iş OLMUYORRRRRRRRR.
    Cevapla
  • mysti 1 yıl önce Şikayet Et
    arda sakatmi niye oynatmadı. geçen sezon ligde 2 sıraya yükselme de ki en büyük etkenlerden biri ismail kartal ve o idi.. bu adam onu da harcayacak..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle