TFF'den bir skandal karar daha! Hakeme saldırıda cezalar hafifletildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, müsabaka hakemine yönelik fiili saldırı için getirilen puan silme ve alt lige düşürme cezalarını iptal etti.

GİRİŞ 22.03.2024 22:24 GÜNCELLEME 23.03.2024 10:22
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

TFF'nin açıklamasına göre Tahkim Kurulu; Fenerbahçe, Beşiktaş, Kasımpaşa, MKE Ankaragücü, İstanbulspor, Pendikspor, Karagümrük, Sivasspor ve Adana Demirspor'un TFF Yönetim Kurulu tarafından 12 Ocak tarihinde futbol disiplin talimatının 44. maddesine eklenen yaptırımlara yönelik itirazlarını görüştü.

Kurul, yaptığı değerlendirme sonucunda oy birliğiyle futbol disiplin talimatının 44. maddesine eklenen ilgili bendin iptaline karar verdi.

TFF Yönetim Kurulu, 12 Ocak tarihinde futbol disiplin talimatının 44. maddesinin 3. bendine "Futbolcu, yönetici veya kulüp görevlilerinin müsabaka görevlilerine yönelik fiili müdahale içeren saldırılarında, bu kişilerin mensubu olduğu kulübe lig usulüne göre düzenlenen müsabakalarda 3 puandan 6 puana kadar puan silme cezası, eleme usulüne göre düzenlenen müsabakalarda kulübün ilgili turnuvadan ihracına karar verilir. Lig usulüne göre düzenlenen müsabakalarda kulüp mensupları tarafından ihlalin aynı sezon içerisinde ikinci kez tekrarı halinde, kulüp ligden ihraç edilerek bir alt lige düşürülür." maddesini eklemişti.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 103
  • Abbas 1 ay önce Şikayet Et
    Bundan sonraki kararda sahaya girmek serbest, seyirciyi tahrik etmek, dövmek serbest olur. Seneye de Amerikan futboluna geçeriz.
    Cevapla
  • Veto 1 ay önce Şikayet Et
    TFF yetkilileri bakın size taktik vereyim. Yabancı hakem getirin maçlara, nasıl olsa hakeme saldırmak suç olmaktan çıkıyor iki hakem katledilsin. O hakemler hangi ülke vatandaşı ise o ülke ile bir kriz ve ya çatışmanın eşiğine gelinsin. İkinci teklifim de baçları TFF üyeleri başkanı da dahil olmak üzere kendileri yönetsinler.
    Cevapla
  • talhaaa 1 ay önce Şikayet Et
    ne futbolmuş arkadaş yaa, memleketin başka sıkıntısı yokmu.... kaldırın şu futbolu memleketten zaten ne faydasıvarsa
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Eee hakemin yediği yumruk yanına kalacak şimdi
    Cevapla
  • Rebelboy1903 1 ay önce Şikayet Et
    Ortalığı futbol ile karıştırmak peşindeler demedi demeyin. Gerçi ben basketbol seviyorum. Seyircisi futboldan az ama kalite var futbol taraftarı gibi sığ kişiler az
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle