TFF'den Göztepe - Fenerbahçe maçı için açıklama

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) Göztepe - Fenerbahçe maçında yaşanan olaylara ilişkin açıklama geldi.

GİRİŞ 18.08.2024 14:17 GÜNCELLEME 18.08.2024 16:12
Bu Habere 166 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), dün oynanan Göztepe-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylara ilişkin açıklama yaptı.

TFF’nin resmi internet sitesinden konuya ilişkin yapılan kamuoyu duyurusunda şu ifadelere yer verildi:

“Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında oynanan Göztepe A.Ş. - Fenerbahçe A.Ş. müsabakasında futbol sahalarında görmek istemediğimiz birtakım hadiseler yaşanmıştır.

Misafir takım taraftarlarının tribüne girişlerinde yaşanan birtakım olaylardan dolayı, misafir takım kulüp başkanının talimatlara aykırı bir şekilde sahaya girip müdahale etmesini doğru bulmuyor ve kabul etmiyoruz.



Bununla birlikte; misafir takım kulüp başkanına münferiden yapılan fiziki müdahaleyi çirkin buluyor ve hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı'na geçmiş olsun dileklerimiz iletiyoruz.

Yaşanan olayların, futbolda oluşturmak istediğimiz kardeşlik iklimine faydası olmadığı aşikardır. Futbolun tüm paydaşlarının ortak olduğunu, futbolumuzun marka değerini daha iyi noktalara taşıyabilmek için bu paydaşların sağduyulu bir şekilde birlikte hareket etmesi gerektiğini önemle belirtmek isteriz.

Süreç detaylı bir şekilde federasyonumuzun ilgili kurulları tarafından değerlendirilecek olup, gerekli kararlar ivedilikle alınacaktır.”

Kulüpler Birliği'nden sağduyu çağrısı

Kulüpler Birliği Vakfı, Trendyol Süper Lig'in ikinci haftasında oynanan Göztepe-Fenerbahçe karşılaşmasında sarı-lacivertli kulübün başkanı Ali Koç'un iterek düşürülmesini kınadı.

Vakıf'tan yapılan açıklamada, "Kulüpler Birliği Vakfı olarak, Trendyol Süper Lig'in ikinci haftasında oynanan Göztepe- Fenerbahçe maçında, Sayın Başkan Ali Koç'a yönelik gerçekleştirilen ve Göztepe taraftarlarına, camiasına isnat edilemeyecek üzücü saldırıyı kınıyoruz. Suçluların bir an önce adalet önüne çıkmasını bekliyor ve futbolun birleştirici gücüne her zamankinden fazla ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde tüm paydaşları sağduyuya davet ediyoruz." ifadeleri yer aldı.

Seyfullah KAYGUSUZ Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Seyfullah KAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir. Mesleki hayatına Haber7.com’da devam etmektedir.
YORUMLAR 166
  • Tolga 3 hafta önce Şikayet Et
    Şu yorumlara baktım da ne yazık, bu saldırıyı övüyorsunuz, demek ki biz zaten millet olarak ilkeliz.
    Cevapla
  • oduncu salih 3 hafta önce Şikayet Et
    yalı bebesine caydırıcı cezalar verilmeli yada her fırsatta böyle zopalanmalıdır. Virecen odunu anam anam
    Cevapla
  • Vatandaş38 3 hafta önce Şikayet Et
    Peki bu küpler birliği başkanın sahaya girmesinde doğru bulmadığını kurallara aykırı olduğunu neden söylemiyor, adaletli açıklama yapın , başkanı yitende ceza alsın eğerki başkanın oraya girmesi kanuni değilse o da cezasını alsın
    Cevapla
  • ev sahibi 3 hafta önce Şikayet Et
    Bu adam neden her stadda ukala ukala dolaşıyor anlamıyorum
    Cevapla
  • Tolga 3 hafta önce Şikayet Et
    Her stat dediğin 1. si senin gibi tüm GS 'lilere koyduğumuz stat, 2. de Göztepe stadı, başka bir stada girdi mi başkan ? Bu stada niye girdi ? Maçı daha yakından seyretmek için mi ? Oku öğren.
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    İbrahim başkan sana güvendik Türk futbolunu temizle güzel abim.vallahi büyük olaylar gelecek carsambanin gelişi Perşembe den belli.Kurallar uygulansın kâfi ben Galatasaray liyim benim kulübüm yaparsa İlk ona ver cezayı ama Yeter adam parası varsa kayirilmasin artık Adalet parasına göre değil hakliligina göre olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle