'Kazananların antrenörü gibiyim'

VakıfBank Kadın Voleybol Takımı Antenörü Giovanni Guidetti, "Kendimi kazananların antrenörlüğünü yapıyor gibi hissediyorum" dedi.

'Kazananların antrenörü gibiyim'
'Kazananların antrenörü gibiyim'
GİRİŞ 13.10.2013 23:17 GÜNCELLEME 13.10.2013 23:25

Guidetti, FIVB Dünya Kulüplerarası Kadınlar Voleybol Şampiyonası finalinde, Brezilya'nın Unilever Volei takımını 3-0 yenerek kupayı kazanmalarının ardından düzenlenen basın toplantısında, teknik ekibe ve oyunculara teşekkür etti.

Çok iyi savunma yaptıklarını vurgulayan Guidetti, savunmanın neredeyse her topa müdahale ettiğini belirterek, "Maçı kazanmanın yüzde 20'si taktiğe, yüzde 80'i ise motivasyon ve oyuncuların kalitesine bağlı. Bu nedenle iyi oyunculara sahip olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Kendimi kazananların antrenörlüğünü yapıyor gibi hissediyorum. Durum zorlaştıkça ve baskı arttıkça daha iyi oynuyorlar. Bu bir antrenör için büyük bir şans" diye konuştu.

Madalya kazanmanın antrenörün görevi olmadığını, antrenörün görevinin takımı maksimum düzeye çıkarmak olduğunu ifade eden Guidetti, şöyle devam etti:

"Dünyanın en iyi antrenörü olabilirsiniz ama elinizde materyal yoksa asla kazanamazsınız. Çok iyi oyuncularım olduğu için şanslıyım. Kazanmak bağımlılık yapıyor, kazandıkça kazanmak istiyorsunuz. Takımımla büyük bir hikaye yaratıyoruz. Buna devam etmeliyiz. Çünkü hoşumuza gidiyor. Bundan sonraki hedeflimiz daha iyi oynamak."

NAZ AYDEMİR: "GERİDE BİLE OLSAK YENİLEBİLECEĞİMİZİ DÜŞÜNMÜYORUM"
VakıfBank'ın milli pasörü Naz Aydemir ise rakiplerinin iyi olduğunu ancak bu takımın neler yapabileceği konusunda önceden çalıştıklarını söyledi.

Aydemir, "Bugün çok iyi savunma yaptık. Ataklarımız o düzeyde değildi. Savunma ve bloklar maçı getirdi. Sahadayken, 10 sayı geride olsak bile yenilebileceğimizi düşünmüyorum. Çünkü takımımın sonuna kadar mücadele edeceğini ve seti kazanacağını biliyorum" dedi.