Mehmet Demirkol kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır?

Türk futbol yazarı ve yorumcusu Mehmet Barbaros Demirkol kimdir? NTV Spor kanalında Spor Servisi programının usta yorumcusu Mehmet Demirkol’un hayatı ve biyografisi…

Mehmet Demirkol kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır?
Mehmet Demirkol kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır?
GİRİŞ 02.11.2017 14:36 GÜNCELLEME 02.11.2017 14:36

MEHMET DEMİRKOL KİMDİR?

Mehmet Barbaros Demirkol 1970 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. İstanbullu terzi bir anneye ve Hataylı devlet memuru bir babaya sahiptir. Mehmet Demirkol lise eğitimini Galatasaray Lisesinde almıştır. Lisans eğitimini ise Marmara Üniversitesi Fransızca Kamu Yönetimi okuyarak tamamlamıştır. Mehmet Demirkol, iki çocuk babasıdır.

Eğitim hayatını tamamladıktan sonra 1994 yıllarında, halkla ilişkiler şirketi olan Kapital’de 5 yıl metin yazarlığı yapmıştır. Demirkol yazarlığa ilk önce Gazete Pazar’da başlamıştır. İlk futbol yazısı her hafta yayınlanan Gazete Pazar’da çıktı. Metin yazarlığı ve Futbol yazılarına gazete kapanana kadar devam etti. Yazarlığa başladığı ilk günlerden itibaren dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Demirkol ayrıca Fenerbahçelidir.

Usta yazar Mehmet Demirkol, 1999 yılında askerlik görevini yerine getirdiği dönemde ülkemizde yaşanan 17 Ağustos depremi ve sonrasında yaşadığı olaylar onu ciddi derecede sarstı. Askerliğini tamamladıktan sonra kendini toparlayabilmek adına Amerika’ya gitti. Amerika dönüşünde aldığı teklifler sonucunda tekrar yazmaya başladı. Yeni Binyıl ve Radikal’de yazarlığa devam etti.  Radikal’de yazarlığına 2002 Dünya Kupası’nı yerinde takip ederek, gözlemlerini paylaşarak gazeteci kimliğini de göstermiş oldu. Mehmet Demirkol, Radikal Futbol Dergisi’nin kurucu ekibinde yer aldı.

2002 Dünya Kupası’nda ki yazıları ve yorumlarını bir araya getirerek “TAEK Han Min Guk – 2002 Dünya Kupası Mektupları” adında eserini yayınladı.

Mehmet Demirkol, 2001 yıllarında Milliyet Gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. NTV spor kanalında Spor Servisi ve 90+ programlarında yorumculuk ve Fanatik Gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. NTV Spor kanalı programlarında yorumculuğa devam eden Demirkol, Spor Servisi programında Bülent Korkmaz ve Metin Tekin ile birlikte yorumculuk yapmaktadır. Avrupa ligi ve şampiyonlar ligi maçları sonrasında ligin değerlendirildiği programda Güntekin Onay ve Metin Tekin ile maç yorumları yapmaktadır.