Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı

Trendyol Süper Lig'in 34. haftasında Fenerbahçe sahasında Beşiktaş'ı 2-1 mağlup ederek 3 puanı hanesine yazdıran taraf oldu.

GİRİŞ 27.04.2024 20:59 GÜNCELLEME 28.04.2024 10:49
Bu Habere 196 Yorum Yapılmış

Trendyol Süper Lig'in 34. haftasındaki derbi mücadelesinde Fenerbahçe sahasında Beşiktaş'ı konuk etti. Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmayı sarı-lacivertliler 2-1 kazandı. 

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 31. dakikada Batshuayi ile 69. dakikada İrfan Can Kahveci kaydetti. Beşiktaş'ın tek golünü 82. dakikada Cenk Tosun attı. 

Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 89'a yükselterek lider Galatasaray'ı takibini sürdürdü. Sarı-lacivertliler 93 puanı bulunan Galatasaray'la arasındaki 4 puanlık farkı korudu. Beşiktaş ise 51 puanda kaldı. 

Gelecek hafta Beşiktaş sahasında Çaykur Rizespor'u konuk edecek. Fenerbahçe ise deplasmanda Konyaspor'la karşılaşacak. 

Beşiktaş 10 kişi kaldı

Karşılaşmanın 25. dakikasıdna Beşiktaş'ın tecrübeli orta saha oyuncusu Al-Musrati, Fred'e yaptığı faul sonrası sarı kart gördü. Pozisyonu VAR'da izleyen hakem Volkan Bayarslan, sarı kartı iptal ederek kırmızı kart gösterdi. Al-Musrati'nin oyundan atılmasıyla Beşiktaş maçın geri kalan dakikalarını 10 kişi tamamladı.



İsmail Yüksek maça devam edemedi

Mücadeleye 11'de başlayan İsmail Yüksek, maçın 15. dakikasında sakatlık yaşadı. Taç çizgisinde verdiği pas sonrası yerde kalan Yüksek, iki dakika sonra orta sahada kendini yere bıraktı.



Becao da çıkmak zorunda kaldı

Hakem Volkan Bayarslan, sağlık ekibini sahaya davet ederken İsmail Yüksek sedyeyle kenara geldi. 25 yaşındaki futbolcunun yerine Rade Krunic oyuna dahil oldu. Yabancı kuralı gereği sahada 2 yerli oyuncusu kalan sarı-lacivertlilerde, zorunlu olarak 19. dakikada Rodrigo Becao - Çağlar Söyüncü değişikliği yapıldı.



İrfan Can Kahveci, 18. golüne imza attı

Sarı-lacivertlilerin milli futbolcusu İrfan Can Kahveci, bu sezon gösterdiği gol katkısıyla dikkat çekiyor. Kariyerinin de en iyi sezonunu yaşayan 28 yaşındaki futbolcu, üst üste 3 karşılaşmada da fileleri havalandırmayı başardı. Başarılı oyuncu ligde Sivasspor ve Beşiktaş ile UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Olympiakos maçlarında gol sevinci yaşadı. Derbinin 69. dakikasında Szymanski'nin pasında topla buluşan İrfan Can, ceza sahası içi sağ çaprazdan yaptığı vuruşla takımının ikinci golünü attı.

Bu sezon Süper Lig'de 30 maçta 12 gol, 7 asistlik performans sergileyen İrfan Can, Avrupa Konferans Ligi'nde de 6 kez gol sevinci yaşadı. Başarılı orta saha bu sezon sarı-lacivertli forma altında 18. golüne ulaştı.



Batshuayi toplamda 23. golüne ulaştı

Fenerbahçe'nin Belçikalı forveti Michy Batshuayi, Beşiktaş maçında attığı golle takımının galibiyetinde önemli rol oynarken ligde 11, toplamda 23. golüne ulaştı.



Fenerbahçe, Beşiktaş'ı sahasında 3 sezon sonra mağlup etti

Siyah-beyazlılara karşı son galibiyetini Aralık 2019'da 3-1'lik skorla elde eden sarı-lacivertliler, sonraki süreçte 2 mağlubiyet, 1 beraberlik yaşadı. Sezonun ilk yarısında Dolmabahçe'de oynanan maçı 3-1 kazanan Fenerbahçe, bugün de sahadan galibiyetle ayrıldı.



Beşiktaş, derbi galibiyeti olmadan sezonu kapatacak

Fenerbahçe’ye 2-1 mağlup oldu. Bu sonuçla siyah-beyazlılar, derbi galibiyeti alamadan 2023-2024 sezonunu kapatmış olacak. Ligin 9. haftasında deplasmanda Galatasaray’a 2-1 yenilen Kartal, 15. haftada ise Tüpraş Stadyumu’nda Fenerbahçe’ye 3-1 kaybetti.
Siyah-beyazlılar, ligin ikinci yarısında ise 28. haftada Galatasaray’a bu kez evinde 1-0 mağlup oldu.



Beşiktaş, Kadıköy’de son 7 lig maçında 7 kırmızı kart gördü

Beşiktaş, Süper Lig’de Fenerbahçe ile deplasmanda oynadığı son 7 maçta 7 kırmızı kart gördü. Siyah-beyazlılarda 25. dakikada Al-Musrati, kırmızı kartla oyun dışında kalarak takımını yalnız bıraktı. Kartal, Kadıköy’de oynanan son maçlarda gördüğü kırmızı kartlarla dikkat çekiyor.



Semih Kılıçsoy'a, Fenerbahçe tribünlerinden alkış

Siyah-beyazlılarda mücadeleye 11'de başlayan Semih Kılıçsoy, 78. dakikada yerini Cenk Tosun'a bıraktı. Tabelada numarasını gören genç oyuncu, uzak köşeden sahayı terk etti. Bu sezon gösterdiği başarılı performans nedeniyle sarı-lacivertli tribünler de Semih'i oyundan çıkarken alkışladı.



Beşiktaş rekor mağlubiyete ulaştı

Fenerbahçe karşısında 13. mağlubiyetini alan Beşiktaş, Süper Lig tarihinde en çok mağlup olduğu sezonu yaşıyor.



İsmail Kartal, son 8 derbiyi kaybetmedi

Beşiktaş maçıyla birlikte Fenerbahçe'nin başında 10. derbisine çıkan Teknik Direktör İsmail Kartal, son 8 derbi mücadelesini kaybetmedi.



Fenerbahçe: 2 - Beşiktaş: 1

Stat: Ülker

Hakemler: Volkan Bayarslan, Serkan Ok, Serkan Olguncan

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi-Samuel, Becao (Dk. 19 Çağlar Söyüncü), Djiku, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek (Dk. 19 Krunic), İrfan Can Kahveci, Fred, Tadic, Szymanski (Dk. 88 Mert Hakan Yandaş), Batshuayi (Dk. 74 Dzeko)

Beşiktaş: Mert Günok, Necip Uysal, Worrall, Colley, Masuaku, Al Musrati, Muçi (Dk. 62 Chamberlain), Gedson Fernandes, Rashica (Dk. 46 Ghezzal), Muleka, Semih Kılıçsoy (Dk. 78 Cenk Tosun)

Goller: Dk. 30 Batshuayi, Dk. 69 İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Dk. 82 Cenk Tosun (Beşiktaş)

Kırmızı kart: Dk. 25 Al Musrati (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 8 Necip Uysal, Dk. 56 Ghezzal, Dk. 90+3 Masuaku (Beşiktaş), Dk. 77 Osayi-Samuel (Fenerbahçe)

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 196
  • Yado 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu fenerbahçe-beşiktaş maçı Galatasaray ile alakası yok Ne yedin Ne içtin belli değil sırf konuşmuş olmak için Galatasaray düşmanlığından yazıyorsun atan Fener yatan Beşiktaş utanmazlar
    Cevapla
  • Rüzgar gülü 1 hafta önce Şikayet Et
    Trabzonspor-galatasaray'a yenilince binlerce saçma sapan laf eden Fenerliler Nerede acaba ne oldu Sizin kankanız da size mi yenildi diyelim o zaman. futboldan tiksindirdiniz insanı Bir çekilseniz de şu Türk futbolu gerçekten bir futbol olsa, spor değil Bizans oyunları sayenizde
    Cevapla
  • Sincap 1 hafta önce Şikayet Et
    kimse boş konuşmasın azıcık delikanlı olun bjk ye 24 cü dakika kırmızı kart aynı pozisyonda fenerde oldu kart yok neden acaba hadi fenerasyonu anladıkda bunu bjk lilerin görmezden gelmesine ne demeli bjk de karakter yoksunu oldu çıktı mı diyelim galiba öyle
    Cevapla
  • Vatandaş1223 1 hafta önce Şikayet Et
    Maç gs Bjk ile oynansaydı Bjk ye verilen hemde 24.dakikadaki kırmızı kart için maçı sattılar derdiniz ne oldu
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    tek büyük takım GALATASARAY
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle