Almanya'dan akıllara zarar 'Erdoğan' yalanı!

Samsun'daki oynanan Atiker Konyaspor Beşiktaş maçındaki olayları fırsat bilen Alman Die Welt gazetesi, akla ziyan ifadelerle yaşananları Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bağladı.

Almanya'dan akıllara zarar 'Erdoğan' yalanı!
Almanya'dan akıllara zarar 'Erdoğan' yalanı!
GİRİŞ 08.08.2017 09:40 GÜNCELLEME 08.08.2017 10:04
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Saldırganlar için 'Erdoğan yanlısı' uydurmasını ortaya atıp, 'karışıklığın yurt geneline yayıldığı' yalanına başvurdu. Sanki dünyanın hiçbir yerinde benzer gerginlikler yaşanmıyormuş gibi, Türkiye'yi 'kaos ülkesi' olarak göstermeye kalktı. 

Türkiye'yi karıştırmak için fırsat kollayan provokatörler şimdi de Konya-Beşiktaş süper kupa finalini hedef seçti. Provokatörler, taraftarları sahaya dökmek için her yolu denedi. Facianın eşiğinden dönüldü.    

Samsun'daki Yeni 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanan ve Atiker Konyaspor'un Beşiktaş'ı 2-1 mağlup ederek, Süper Kupa'nın sahibi olduğu maçın ardından olaylar çıktı. Karşılaşmanın bitiş düdüğüyle ise iki takım taraftarlarından çok sayıda taraftar sahaya indi. Maç sırasında da yaşanan taşkınlıklarda sahaya atlayan taraftarlar güvenlik ekiplerince etkisiz hale getirilirken, sahaya kelebek tabir edilen kesici aletin atılması olayın büyüklüğünü gözler önüne serdi. Siyah beyazlı oyuncu Quaresma çakıyı hakem Aydınus’a teslim etti. Her iki takımın tribünlerinde provokatörler başroldeydi. Taraftarlara sık sık sahaya inmeleri için telkinlerde bulunuldu.  

HOLİGANLARIN ARASINA SIZDILAR

Yaşananalar kafalarda soru işaretleri bıraktı. Çocukların yiyeceği cipsler bile stadyumlara alınmazken sayısız patlayıcı ve meşalenin içeriye nasıl sokulduğu araştırılıyor. Holiganlar daha stada girmeden provokasyonların başladığı da belirlendi. Beşiktaşlı taraftarı taşıyan otobüste yapılan aramada çok sayıda kesici alet ele geçirildi. Beşiktaşlıların yanlarında getirdiği, üzerinde ''Yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa'' yazılı pankart 'izin alınmadığı' gerekçesiyle içeri sokulmadı. Oysa Çarşı grubunun arasına karışan terör yanlıları, terör örgütü DHKP-C'nin propagandasını içeren dövizi herkesin gözü önünde açtı. Faciaya davetiye çıkaran maç ile ilgili soruşturma açıldı.

ALMANLAR FIRSAT KOLLUYOR

Türkiye’ye karşı her platformda karalama kampanyası başlatan Almanya, olaylı karşılaşmanın ardından saldırıya geçti. Die Welt gazetesi, provokatörlerin başrolde olduğu olaylardan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sorumlu tuttu. Saldırganlar için 'Erdoğan yanlısı' uydurmasını ortaya atıp, 'karışıklığın yurt geneline yayıldığı’ yalanına başvurdu. Almanlar, dünyanın hiçbir yerinde benzer olaylar yaşanmıyor algısı oluşturmaya çalıştı. Türkiye’yi 'kaos ülkesi' olarak göstermek için her yola başvurdular.

KAYNAK: GÜNEŞ
YORUMLAR 62
  • hansmüller 6 yıl önce Şikayet Et
    bu almanlar hinzir yiye yiye hinzirlasmis resmen
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    konyaspor bir süre seyircisiz oynamali,sahaya inen holiganlara agir para cezalari verilip ikinci bir emre kadar top oynama yerlerine sokulmamalilar
    Cevapla
  • iltisaklımısın 6 yıl önce Şikayet Et
    canını yakanın canını yakmazsan sayende? her fırsatı değerlendirirler birde diplomatlarına izin veriyorsunuz denge kurma hayalin yüzünden Yeni TÜRKİYE dengesizleşiyor
    Cevapla
  • Şevket Hoca 6 yıl önce Şikayet Et
    domuz eti yemekten kafayı üşüttü kafirler....
    Cevapla
  • ben de haklıyım 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu rezaletin sorumlusu öncelikle Futbol Federasyonudur. Tüm dünyaya rezil olduk. Millet içeriye arabasını soksa sıkıntı yaşamayacakmış. Bu nasıl serbestlik böyle? Ya BJK taraftarları da sahaya inseydi? Ayrıca sahaya girenlere en büyük ceza verilmeli. "Bela geliyorum demez" derler ancak bu sefer dedi. Hem 1. lig final maçı hem de Konya-Başakşehir maçında bu rezalet yaşanmıştı. Gavurun eline malzeme vermemek lazım. Sorumluları mutlaka cezalandırılmalı. Gavurun ne dediğine de o kadar aldırış etmemek lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle