Yusuf Şimşek: 'FB elime düşsün diye dua ettim'

Geçen sezon Denizli'de verdiği asistle eski takımını yıkan Fenerbahçe'li Yusuf Şimşek'ten bomba açıklamalar. Yusuf, Fenerbahçe inşallah elime düşer diye dua ettiğini belirtti..

Yusuf Şimşek: 'FB elime düşsün diye dua ettim'
Yusuf Şimşek: 'FB elime düşsün diye dua ettim'
GİRİŞ 12.06.2006 12:13 GÜNCELLEME 12.06.2006 12:13

Süper Lig'de geçen sezonun son haftasında F.Bahçe'ye karşı başarılı bir futbol ortaya koyarak Sarı-Lacivertli takımı şampiyonluktan eden futbolcuların başında gelen Yusuf Şimşek, sezon başında 'F.Bahçe inşallah son maçta elime düşer' diye dua etmiş.

Denizlispor'un F.Bahçe ile 1-1 berabere kaldığı maçta evsahibi ekibin attığı golün pasını veren Yusuf Şimşek haftalık haber dergisi Aksiyon'a birbirinden ilginç açıklamalarda bulundu. 'Beni habersiz A.Sebat'a satan Aziz Yıldırım'a en güzel cevabı sahada verdim' diyen Yusuf, Aziz Yıldırım'ın F.Bahçe'de oynarken kendisini A.Sebat'a habersiz bir şekilde sattığını iddia etti. 'A.Sebat'ta yarım sezon oynadım. Sezon sonu gelince bonservisimle satıldığımı öğrendim. Bu bana çok dokundu. Ta o zaman inşallah F.Bahçe elime düşer diye dua ettim. Bu sezon başı fikstür çekildiğinde son maç Denizli-F.Bahçe olunca da 'Allah'ım inşallah F.Bahçe şampiyonluk maçı oynamak için Denizli'ye gelir ben de onlara en güzel cevabı sahada veririm' diye dua ettim. Çok güzel denk geldi. . İnsanlar eski takımımıza karşı nasıl mücadele ettiğimizi, nasıl onurlu, şerefli adam olduğumuzu gördü' diye konuştu.

Yusuf, Aksiyon dergisine tarihteki yerini alan Denizli-F.Bahçe maçından önce ve sonra yaşadıklarını da şöyle anlattı. 'Ben Ç.Rize deplasmanından geldikten sonra telefonumu kapattım. Dedikodulara neden vermemek için. F.Bahçeli dostlarım arar, bize karşı oynama der. Laf arasında onları kırmamak için yanlışlıkla 'abi oynamam' dersin. Sonra telefonunun dinlendiğini düşün. Ben ne yapacağım o zaman. Kapattım telefonu. Evin telefonunun fişini de çektim. Eşimin telefonunu da kapattırdım. Başka bir hat aldık En büyük korkum kötü oynamaktı. Allah korusun kötü oynasaydım, herkes ne derdi. Eski takımına karşı oynamadı. Maçı sattı. Gerçekten çok riskli bir maçtı benim için'. Perşembe kampa girdiklerini dile getiren Yusuf, 'Ne yaparız. Nasıl oynarız. Hoca anlattı. Biz kendi aramızda konuştuk. Birbirimizi destekledik. Hoca iyi taktik verdi. 'Alex, Aurelio, Appiah'la adam adama oynayacaksınız' dedi. Ben ve Selahattin'e kanatları kapatacaksınız yani Serkan ve Ümit'in önünü. Mehmet'e de 'iki stoperden sen sorumlusun' dedi'.

Yusuf maç günü yine hiçbir dedikoduya mahal vermemek için stadyumda müsabaka öncesi iki takımın sahayı gezmeye çıktığı anda bile sahada olmadığını söyledi. F.Bahçeli oyuncularla arasında hiçbir konuşma olmasın diye böyle yaptığını belirten Denizlispor'lu oyuncu, soyunma odasında arkadaşlarına dışarıda hava nasıl diye sorduğunu belirterek, 'Tüm takım 'abi bunlar şampiyon olmuşlar gibi havalı geldiler buraya' diye cevap verdi. Biraz da bizi motive eden F.Bahçeli futbolcular oldu. Çocuklar onların bu halleri karşısında daha da hırslandılar. Gördünüz açık ve net pozisyonları yoktu. Eğer Selahattin o golü atsaydı. Ta maçı o an koparırdık. Tarihte böyle maç olmaz herhalde. Hepimiz başı dik şekilde ayrıldık'. diye konuştu.

Sahaya konfetilerin atılmasını maçta yapılan en olumlu olay olarak yorumlayan Yusuf, 'Aslında konfetilerin atılması hem bize hem de F.Bahçe'ye yarıyordu. Oyun duruyor. Rakiplerin maçları bizden önce bitecekti. Belki de yapılan en doğru şeydi. Ama uzatma olmasına rağmen bizim çocukların nasıl oynadığını tüm Türkiye gördü'. Yusuf verdiği gol pasını ve atılan golden sonraki anı ise 'Anlatılmaz. Yaşanması gereken bir olay. Allah'ıma şükürler olsun yaşadım da. Vicdanım çok rahat. Bir tane şut attım. Hayatım boyunca attığım iki üç şuttan bir tanesidir. Ben bile inanamadım. Demek ki o kadar hırslanmışım ki. O kadar dolmuşum ki'. diyerek özetledi.

Aynı anda oynanan G.Antep-Malatya maçının skorunu saha içinde öğrenip öğrenmediklerine dair soruya ise Yusuf, şu karşılığı verdi:'Ben oyundan çıkana kadar hiçbir şeyden haberim yoktu. Birkaç defa kulübeye gittik. Sorduk. Ama kulübedekiler Malatya geride olduğu halde bize her defasında maç 0-0 devam ediyor dediler'. Uzatma dakikalarında takım arkadaşı Burak'ın Appiah'ın önüne topu indirmesi olayı ile ilgili olarakta konuşan Yusuf, 'Allah korusun Appiah'ın vurduğu şut gol olsaydı, Burak'ın durumu ne olacaktı. Burak sattı diyeceklerdi. Her şeyi derlerdi. Takım sattı. Bizim başkan bir hafta önce açıklama yaptı ben F.Bahçeliyim diye. Burak maçtan sonra 'Abi Allah yüzüme baktı.' dedi. Çocuğu görseniz nasıl sevindi o şut gol olmadığında'.

Yusuf, G.Saray'ın Beşiktaş maçını almasıyla Sarı-Kırmızılı takımın şampiyon olduğunu dile getirdiğini anlatarak, 'O maç Allah'ın takdiri, ben öyle düşünüyorum. O gol oldu ben G.Saray şampiyon oldu dedim. Berabere bitseydi şampiyon olma şansları sıfırdı'. Yusuf Şimşek, maçtan bir hafta önce kapattığı telefonlarını maç bittikten sonra açtığını ve gelen mesajların çoğunda 'F.Bahçe'den yediğin para sana haram zıkkım olsun' yazdığını kaydederek, 'Satsamıydım, haram para mı yeseydim? Ben anlamıyorum insanları. Bugüne kadar çocuğuma haram para yedirmedim. Yedirmem de.' dedi. G.Saraylı taraftarların maçtan sonra kendisini tebrik ettiğini belirten Yusuf, 'Ama futbolcular aramadı. Bence aramaları gerekiyordu. Biz olmasaydık şampiyon olamıyorlardı. Son on dakika bıraksaydık şampiyon olamıyorlardı. Hasan Şaş'ı maçtan sonra gördüm. Ben de aynı şekilde sevinirdim. Onlara piyango vurdu bence. Çoğu inanmıyordu, bu şekilde mücadele edeceğimize'. açıklamasında bulundu. Son olarak F.Bahçe'den kendi isteğiyle ayrıldığını, ayrılırken teknik direktör Daum'u suçladığını anlatan Yusuf, o günlerde Daum'u suçlayarak hata yaptığını söyledi. 'Daum, suçlanacak değil, çalışılacak bir hoca bugün baktığım zaman ona haksızlık yapmışım.' diye pişmanlık duyan yıldız oyuncu, bu takımda gece hayatı ile gündeme gelmesi ile ilgili olarak ise 'Ben Denizli'de de gece hayatı olan bir oyuncuydum. Ama orada pek duyulmuyordu. F.Bahçe'de aza indirmeme rağmen bu çok büyütüldü. Kabul ediyorum o günlerde hatalı davrandım.'diye sözlerini tamamladı.