Adana Kurtuluş Yarı Maratonu'na doğru

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hadi: "Yarı maratona Türkiye'nin yanı sıra çok sayıda ülkeden sporcu katılacak"

Adana Kurtuluş Yarı Maratonu'na doğru
Adana Kurtuluş Yarı Maratonu'na doğru
GİRİŞ 28.12.2014 10:10 GÜNCELLEME 28.12.2014 10:10

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, bu yıl beşincisi gerçekleştirilecek "Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Adana Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu"na çok sayıda ülkeden sporcu da katılacağını bildirdi.

Hadi, geçen hafta Gaziantep'te gerçekleştirilen "Kurtuluş Maratonu"nda 4 kupa ile dönen sporcular ve Adana Masterler Atletizm Kulübü Başkanı Necmi Tadır'ı makamında kabulünde, kentlerin tanıtımında evrensel dil olan sporu her yönüyle değerlendirmek gerektiğini ifade etti.

Adana Masterler Atletizm Kulübü üyelerinin Türkiye'deki tüm maratonlara katılarak kentin adını duyurduğunu aktaran Hadi, şunları kaydetti:

"4 Ocak Pazar, Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda 5. Uluslararası Adana Kurtuluş Yarı Maratonu'nu gerçekleştireceğiz. Bununla ilgili tüm hazırlıkları tamamladık. Yarı maratona Türkiye'nin yanı sıra çok sayıda ülkeden sporcu katılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün desteğiyle Türkiye'de en fazla para ödülü dağıtılan maratonda toplam 150 bin lira ödül verilecek. Ayrıca tüm katılımcılara yarışma logolu madalya, tişört ve katılım belgesi dağıtacağız."

800 başvuru oldu

Adana Masterler Atletizm Kulübü Başkanı ve Adana Uluslararası Maraton Organizasyon Komitesi Üyesi Necmi Tadır da maratonun her yıl üzerine koyarak ilerlediğini bildirdi.

Yarı maratona tüm üyelerle katılacaklarını vurgulayan Tadır, internet ortamında bugüne kadar 800 başvuru yapıldığını, kayıtların devam ettiğini aktardı.

KAYNAK: AA