Anadolu Efes, Real Madrid'i ağırlıyor

Lacivert-beyazlılar, THY Avrupa Ligi A Grubu 5. haftasında yarın İstanbul'da İspanyol ekibi Real Madrid ile karşı karşıya gelecek

Anadolu Efes, Real Madrid'i ağırlıyor
Anadolu Efes, Real Madrid'i ağırlıyor
GİRİŞ 13.11.2014 10:21 GÜNCELLEME 13.11.2014 10:21

Anadolu Efes Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi A Grubu 5. hafta maçında yarın İstanbul'da İspanyol ekibi Real Madrid ile karşılaşacak.

Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 20.00'de başlayacak.

THY Avrupa Ligi'nin 4. haftasında Anadolu Efes, Rusya'nın Nizhny Novgorod takımını deplasmanda 76-66 mağlup etti, Real Madrid ise evinde Dinamo Sassari'yi 115-94'lük skorla yendi.

Puan durumu

THY Avrupa Ligi'nde 4. haftanın ardından A Grubu'nda Anadolu Efes 3 galibiyet ve 1 mağlubiyetle üçüncü, namağlup Real Madrid ise 4 galibiyet ile lider durumda bulunuyor.

Grupta son puan durumu şöyle:

Takımlar O G M A Y Av. P
1.Real Madrid 4 4 0 379 323 56 8
2.Zalgiris Kaunas 4 3 1 310 276 34 7
3.Anadolu Efes 4 3 1 302 282 20 7
4.Unics Kazan 4 1 3 307 297 10 5
5.Nizhny Novgorod 4 1 3 300 371 -71 5
6.Dinamo Sassari 4 0 4 317 366 -49 4

Özerhun: "Sahamızda kaybetmek istemiyoruz"

Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun, sahalarında kaybetmek istemediklerini ifade etti.

Özerhun, karşılaşma ile ilgili görüşlerini lacivert-beyazlı kulübün internet sitesinde şöyle açıkladı:

"Geçtiğimiz hafta Nizhny Novgorod'u deplasmanda yenerek bir hafta önceki Zalgiris Kaunas mağlubiyetini bir nebze de olsa telafi ettik. Real Madrid, Avrupa Ligi'nin güçlü takımlarından biri. Biz hedeflerimizi tek tek düşünerek ilerliyoruz ve kendi sahamızda kaybetmek istemiyoruz. Sakat oyuncularımızın çok olduğu bu dönemde takımımız geçen hafta çok iyi mücadele etti ve takım oyununu ortaya koydu. Yine aynı mücadeleyi gösterirsek kazanmamamız için önümüzde bir engel yok. Evimizde oynayacağımız bu karşılaşmada en büyük beklentimiz de taraftarımızın desteği. Altıncı adam yanımızda olduğunda işler daha kolaylaşıyor. Onların muhteşem desteği bize her zaman güç veriyor. Umuyorum ki cuma gecesi taraftarlarımıza Abdi İpekçi'de bir zafer gecesi yaşatacağız."

Ivkovic: "İyi savunma yapmalıyız"

Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, Real Madrid'in Avrupa Ligi'nde ilk dört haftanın ardından birçok kategoride lider durumda bulunduğunu hatırlatarak, maçla ilgili görüşlerini şu şekilde açıkladı:

"Avrupa Ligi'nin beşinci haftasında Avrupa'nın en yetenekli takımlarından biri olan Real Madrid'i konuk edeceğiz. Her şeyden önce iyi bir maç çıkarmalıyız. Zalgiris Kaunas'a karşı evimizde kaybettikten sonraki ilk iç saha maçımız olan Real Madrid mücadelesinin önemi arttı. Real Madrid, Avrupa Ligi'nde ilk dört haftanın ardından birçok kategoride lider durumda bulunuyor. Maç başına 96 sayı ile en çok sayı atan takım, maç başına 26 asist ile en çok asist yapan takım ve yine maç başına 9,5 top kaybı ile en az top kaybeden takım konumundalar. Bu yüksek rakamlara ulaşmalarına izin vermemeliyiz ve iyi savunma yapmalıyız. Maçın kontrolünü elimizde bulundurmalıyız ve ikili oyunlarda onları durdurmalıyız."

Rakamlarla Anadolu Efes

Anadolu Efes'te sakatlığı nedeniyle yarınki maçta forma giyemeyecek Nenad Krstic, Avrupa Ligi'nde ilk dört haftanın ardından maç başına 22,33 indeks ortalaması ile en değerli oyuncu sıralamasında ilk sıradaki yerini korudu. Sırp oyuncu ayrıca, maç başına 6 isabetli serbest atış ile bu kategoride ilk sırada bulunuyor.

Lacivert-beyazlıların Gabonlu oyuncusu Stephane Lasme, Real Madrid maçı ile birlikte Avrupa Ligi kariyerindeki 100. maça çıkacak.

Lasme, bugüne kadar yaptığı 143 blok ile Avrupa Ligi tarihinde en çok blok yapan oyuncular sıralamasında ikinci sırada yer alıyor. Başarılı oyuncu aynı zamanda maç başına 1,5 blok ortalaması ile ilk dört haftanın ardından en çok blok yapan oyuncu sıralamasında üçüncü sırada bulunuyor.

Anadolu Efes'in takım kaptanı Doğuş Balbay, geçtiğimiz sezon ilk turun son haftasında İstanbul'da Anadolu Efes ile Real Madrid arasında oynanan karşılaşmada dört top çalma ile Avrupa Ligi kariyerinde bir maçtaki en çok top çalma rakamına ulaşmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL