Bu maç 84 yıl sonra bitecek

Sakız Adasını, K.Yaka ile Lailapas arasında 1930 yılında yarım kalan ve 84 yıl sonra tamamlanacak olan maçın heyecanı sardı.

Bu maç 84 yıl sonra bitecek
Bu maç 84 yıl sonra bitecek
GİRİŞ 20.04.2014 08:30 GÜNCELLEME 20.04.2014 08:30

Sakız Adası'nda dostluk maçı heyecanı var. Karşıyaka ile Yunanistan'ın Sakız Adası'nda bulunan Lailapalas takımı arasında 84 yıl önce başlayan ancak 3. dakikada aşırı yağış sebebiyle yarım kalan dostluk maçının kalan 87 dakikası 10 Mayıs'ta Sakız'daki Fafalion Stadı'nda oynanacak.
Türkiye gazetesinin haberine göre, maç günü Sakız Limanı, Türk ve Yunan bayraklarıyla süslenecek. Resmi bir ziyafet düzenlenecek. İki takım birlikte hem Türk hem de Yunan milli marşını söyleyecek.
Yarım kalan dostluk maçının detaylarını anlatan Yunan tarihçi ve yazar Makridakis, Lailapas takımının o maçtan bir süre sonra kapanması nedeniyle o dönemde maçın tamamlanmasının mümkün olmadığını ifade etti. Takımın 2009 yılında tekrar kurulmasıyla görüşmelere başladıklarını anlatan Giannis Makridakis, "Irkçılığa karşıyız, aramızda sınırlar var ama biz bunlara inanmıyoruz. Farklıyız ama insanız ve beraber yaşamamız gerekiyor. Karşıyaka'ya götürdüğümüz teklifin kabul edilmesinden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

BÜYÜK KARŞILAMA

Yunan kulübünün yöneticilerinden Theodosis Grigorakis, maça gelecek Türk takımının 1930'daki gibi karşılanacağını, limanda yapılacak karşılama sonrası akşam saatlerinde stadyuma geçileceğini ifade etti. Karşılaşmanın ardından Türk ve Yunan sanatçıların konser vereceğine işaret eden Grigorakis, 1930'daki takımlarda oynayan ve yönetici olan kişilerin çocuk ya da torunlarına da ulaşarak karşılaşmaya davet edeceklerini belirtti. Lailapas Teknik Direktör Michalis Kottakis de "Umarız maçı bu sefer tamamlayacağız ve sonraki yıllarda diğer maçlarla devam edeceğiz" diye konuştu.

HER YIL OYNANSIN

Karşıyaka Kulübü Genel Sekreteri Mehmet Yayan ise Lailapas yöneticilerinin kendilerini çok sıcak karşıladığına dikkati çekerek, "Dedelerimizin 84 yıl önce başlayan dostluğunu devam ettirmek üzere geldik. Bu karşılaşma Türk - Yunan dostluğu için önemli kilometre taşı olacak. Biz de en az Yunanlı dostlarımız gibi maçı heyecanla bekliyoruz" dedi. Yayan, bundan sonra bu maçın geleneksel hale getirilmesi için çaba göstereceklerini de ifade etti. Karşıyaka Teknik Direktörü Yusuf Şimşek de yıllar önce yarım kalan maçın tekrar oynanması için çaba sarfedenlere teşekkür ettiğini, iki ülke insanlarının dostluğunu bir adım öteye götürecek bu maçın kendisini de heyecanlandırdığını ifade etti.

TARAFTARA DAVET

Karşıyaka Profesyonel Futbol Şube Başkanı Mustafa Özçakar Karşıyakalı taraftarları 10 Mayıs'ta Sakız'a beklediklerini söyledi. Özçakar, "Çarşı grubuna sesleniyorum, 10 Mayıs'ta Sakız'ı Karşıyaka sahili gibi yapmalıyız. Lailapas taraftarlarıyla birlikte bir karnaval düzenleyelim. En az 2 bin kişiyi buraya bekliyoruz. Önümüzdeki sene biz de Yunan rakibimizi Karşıyaka'da ağırlamak istiyoruz" diye konuştu.