Terim: Bize çelme takan takmış

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, Danimarka'yla oynanacak hazırlık maçı öncesinde açıklamalarda bulundu.

Terim: Bize çelme takan takmış
Terim: Bize çelme takan takmış
GİRİŞ 02.09.2014 22:36 GÜNCELLEME 02.09.2014 22:36

İşte Terim'in açıklamalarından satırbaşları:

"Danimarka'nın 125. yılı. Onlar bu yılı çok önemsiyorlar. Biz de önemsiyor ve saygı duyuyoruz. Bu seneki statü biraz farklı. Bazen puan maçından önce, bazen de sonra hazırlık maçı yapmaya müsait bir fikstürümüz var. 1 ahftada iki adet resmi, puan maçı yapmayacağız. Bu farklı bir durum. Hollanda maçındaki maçtan sonra Lüksemburg veya herhangi bir takımla oynayabiliriz. Kazakistan'a gitmeden oynayabiliriz. Bu da özellikle aldığımız bir maç oldu. Danimarka'yı tercih etmemizin sebebi de 1225. yıllarında bize teklif getirmeleriydi."

"BREZİLYA'YA GİDEMEMEK ÜZDÜ..."

"Güzel bir maç olacak. İyi bir takımla oynayacağız. Dünya Kupası'na gidememenin üzüntüsünü yaşayan takımlardan. O yüzden tempolu ve puan maçını aratmayacak bir maç olacağını düşünüyorum. Umarım oyun ve skor açısından iyi bir maç olud. Eksiklerimizi görür ve İzlanda maçına kadar tamamlamaya çalışırız." 

"PLANIMIZ 2018 RUSYA İÇİN..."

"Biz öncelikle 4 senelik bir plan yaptık. Dünya Kupası'na takımı hazırlıyoruz. Bu Avrupa Şampiyonası'nı önemsememek değil. Ona da katılmak istiyoruz. Gidelim de nasıl gidersek gidelim. Onu amaçlıyoruz. Dünya Kupası'nı izlerken oradaki bir çok takımdan daha iyi olduğumuz, renk katacağımız yazıldı çizildi. Biz bunları okuyunca daha da üzüldük. Bu yüzden Dünya Kupası'nı daha çok istiyoruz. Avrupa'ya da gitmek istiyoruz. En iyi şekilde gitmek isteriz tabii ki."

"Çok iyi bir takımla oynayacağız. Çoğu oyuncusunu tanıyoruz. İzlanda'ya benzer bir takım. Bu yüzden Danimarka'yı seçtik. Ben biliyorsunuz hazırlık maçlarının resmi maçlar gibi zorlu geçmesinden yanayım. Önemli bir rakip olarak burayı seçtik."

"HAKAN VE SEMİH OYNAMAYACAK..."

"Bazı oyuncularımızı oynatamayacağız. Hakan Çalhanoğlu'nun üst adelesi riskli gözüküyor. Arda zaten 1 aydır oynamıyor. İzlanda maçı hedef maçımız. Belki son yarım saat oyuna sokabiliriz. Mustafa'nın bir sakatlığı vardı. Biraz dinlendirdik. Semih malesef rahatsız durumda. Bu 4-5 gün onun için iyi olacak. 

Herkesin oynama isteği beni sevindiriyor. Sakatlık veya herhangi bir sebebin arkasına sığınmadan oynamak istemeleri bana gurur veriyor. Ama biz de oyuncuları kulüplerine kazasız belasız göndermek istiyoruz. İnsan sağlığı kazanılacak maçlardan daha önemli. Biz de sağlık heyetimizle bu kararı duygusallıktan uzak almak istiyoruz."

"Hazırlık maçındaki 6 oyuncu değiştirme hakkımızı kullanacağız. 17 oyuncuyu da görmek istiyorum. Genel olarak kadroyu açıkladım. Kişiler değişebilir ama sistem aynı şekilde. Çıkıp oynayacağız."

"İZLANDA KIŞIN DAHA KÖTÜ"

"İzlanda iyi, canlı ve sert bir takım. Birinci maçı bu mevsimde oynamak istemeyiz ama hiç olmazsa bir tesellimiz var. Oraların Eylül'ü de belli olmaz ama Kasım Aralık'ta daha soğuk olabilir. Ama çok önemli bir rakip olduğu bir gerçek."

"BİZE ÇELME TAKAN TAKMIŞ"

"Her takım bize her şeyi yapmış geçmişte. Bir çok ülke bize çelme takmış. Letonya maçını hatırlıyorum. İzlanda zaten gereğini yapmış. Hollanda'yla zaten oynadık. Çek Cumhuriyeti ve Kazakistan da aynı şekilde. Her rakibimizi ciddiye almamız gereken bir gruptayız. Bazen 1 gol 1 puan sizi yolunuzdan ayrı koyabiliyor. Sistemimizi ve yüreğimizi her maça yansıtmalıyız. Sonuçta her takımın hayalinde Avrupa Şampiyonası'na gitmek var."

"BİZ BURADA BİR AİLEYİZ"

"Daha ligin başındayız. Öyle bir zamanda milli takımı çağıracağız ki lig alev almış. Biri seviniyor. Diğeri üzülüyor. Bizim görevimiz bunu kapatmak. Buradaki sıcak ortam onların kötü enerjisini alıyor. Burada güzel bir aile ortamı oluşuyor. Altını çizerek söylüyorum. Buradaki aile ortamında iklim çok güzel."