Toyota, Sakaryaspor'un sponsoru oldu

Toyota Türkiye, Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Sakaryaspor ile sponsorluk anlaşması imzaladı.

Toyota, Sakaryaspor'un sponsoru oldu
Toyota, Sakaryaspor'un sponsoru oldu
GİRİŞ 06.08.2012 14:30 GÜNCELLEME 06.08.2012 14:30

Atatürk Stadı'nda düzenlenen imza töreninde konuşan Toyota Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Orhan Özer, Sakarya'ya daha fazla katkıda bulunmak istediklerini belirterek, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ile yaptıkları görüşmenin ardından sponsorluk anlaşması imzalamaya karar verdiklerini söyledi.

Kulüp için daha fazlasını yapmayı istediklerini ifade eden Özer, ''İnşallah daha da ileride katkılarımız artacak. Yapabildiğimizin en iyisini yapmak için uğraştık ve bu noktaya geldik. Anlaşmanın inşallah Sakaryaspor'a katkısı olacaktır, inşallah bir kademe ilerleme imkanı yaratacaktır. Diğer kuruluşlara da bunu öneriyorum'' dedi.

Kulüp Başkanı Vedat Yaşlıca ise anlaşmanın maddi sıkıntılar yaşayan kulübe büyük katkı sağlayacağını anlattı.

''Bu anlaşma Sakarya ve Sakaryaspor için milattır'' diyen Yaşlıca, yıllardır Sakarya'da faaliyet gösteren Toyota Türkiye'nin şehrin sevdası olan Sakaryaspor için katkı vermeye başladığını, hep birlikte takımı daha iyi yerlere getireceklerini söyledi.

-''Sakaryaspor hızla kurumsallaşıyor''-

Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu da şehirde faaliyet gösteren diğer kuruluşlardan Sakaryaspor'a katkı sağlamalarını istedi.

Toçoğlu, anlaşmanın içeriğinin kendileri için önemli olmadığına dikkati çekerek, ''İlimizde faaliyet gösteren Toyota'nın uzattığımız ele karşılık vermesini konuşmamız lazım. Toyota, Orhan Özer'in gayretiyle Sakaryaspor için uzattığımız eli boş çevirmemiştir'' diye konuştu.

Toyota'nın yeni model otomobil üretimiyle daha da büyüyeceğine işaret eden Toçoğlu, kulübe yapacakları katkının daha da artacağına inandığını bildirdi.

Toçoğlu, kentte faaliyet yürüten kuruluşların sosyal sorumluluk projelerinde daha fazla yer alması gerektiğini vurgulayarak, ''İnşallah Toyota, yakında Sakarya'da okul da yapacak ve Sakaryaspor'a katkı sağlayacak. Bunun yanında Sakarya'da faaliyet gösteren ve şehrimizde kazanan diğer firmaların da sosyal projelerde artık Sakarya'da olduklarını göstermelerini istiyoruz. Sadece Sakaryaspor için değil, diğer alanlarda da bunu gerçekleştirmeliyiz'' şeklinde konuştu.

''Bundan sonra Sakaryaspor'a katkı sağlamaya çalışan Toyota'ya şehir olarak sahip çıkacağız'' diyen Toçoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

''Sakaryaspor ile Toyota arasında başlatılan bu yakınlaşmanın hızla devam edeceğini ümit ediyorum ama bu yetmez. Sakaryaspor'a katkı sağlaması için çalışmalarımız bundan sonra da devam edecektir. Hiç kimse bu anlamda taşın altına elini sokmaktan çekinmesin. Bir güvensizlik ortamından kimse bahsetmesin. Birtakım basit mazeretlerin arkasına sığınarak kimse sahadan uzak kalmasın. Bu kulüpte 'güvensizlik durumu' diye bir şey artık yok. Her şey kayıt altında. Sakaryaspor hızla kurumsallaşıyor. Herkes elini taşın altına sokmalı. Bir güvensizlik kalmadı bu kulüpte. Kimsenin bu anlamda söz söylemeye hakkı yok.''

Konuşmaların ardından Toyota Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Özer ve Sakaryaspor Kulüp Başkanı Yaşlıca, Atatürk Stadı'ndaki panolar ile bilet reklamlarını içeren 500 bin liralık sponsorluk anlaşmasına imza attı.

KAYNAK: AA