Maçta ortalık savaş alanına döndü!

Bitlis'in iki takımı Bitlis Özgüzeldere Spor ile Tatvan Gençlerbirliği Spor arasında oynanan maçta olaylar çıktı.

GİRİŞ 15.04.2015 18:04 GÜNCELLEME 15.04.2015 18:04

Bitlis Özgüzeldere Spor ile Tatvan Gençlerbirliği Spor arasında karşılıklı gül alıp vermeyle başlayan Bölgesel Amatör Lige yükselme maçı sonrasında olaylar çıktı, polis taraftarları dağıtmak için gaz ve tazyikli su kullandı.  

Bugün saat 13.00’de Bitlis 8 Ağustos Stadyumu’nda karşı karşıya gelen takımlar, maç öncesinde birbirlerine gül verdiler. Maçın ilk yarısı Tatvan Gençlerbirliği Spor’un 2-0’lık üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarının 70’nci dakikasında Özgüzeldere Spor’dan Aziz Allotey durumu 2-1’e getiren golü kaydetti. Gelişen ataklardan sonuç alınamayan maç, Tatvan Gençlerbirliği Spor’un 2-1’lik üstünlüğüyle sona erdi.

TAŞLI SALDIRI

Maçın son düdüğü ile birlikte Tatvan Gençlerbirliği Spor’un futbolcuları Bitlis Emniyet Müdürlüğü’ne ait bir otobüse alındı. Bu sırada Özgüzedereli sporcular bu duruma tepki gösterdi. Saha içerisinde yaşanan kısa arbedenin ardından maçı izlemeye gelen taraftarlar da emniyet mensuplarına taşlı saldırıda bulundular. 

OLAYLAR SOKAKTA DEVAM ETTİ

Stadın boşaltılmasının ardından olaylar sokaklarda da devam etti. Atatürk Mahallesi Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kalabalık, slogan atarak polisi taşladı. Polis ise gruba tazyikli su ve gaz kullanarak dağıtmaya çalıştı. Olayla yaklaşık bir saat sürdü.

KAYNAK: İHA