Galatasaray açıkladı! Tazminat...

Galatasaray'da Mancini ile yolların ayrıldığının açıklanmasının ardından herkesin aklına "Tazminat ödendi mi?" sorusu geldi.

Galatasaray açıkladı! Tazminat...
Galatasaray açıkladı! Tazminat...
GİRİŞ 11.06.2014 14:25 GÜNCELLEME 11.06.2014 14:25

 

2 yıllık daha sözleşmesi bulunan ve yılda 4.5 milyon euro kazanan Mancini ile yollar ayrılmak istenirse, sözleşmenin tamamında hak edilen paranın tazminat olarak ödenmesi gerekiyordu. Bu da 9 milyon euro tutuyordu.

Mancini'ye tazminat ödenip ödenmediği sorusunun yanıtı, Galatasaray'ın Borsa'ya gönderdiği açıklama net biçimde yer aldı ve İtalyan hocaya her hangi bir tazminat ödenmediği belirtildi.

KAP'a gönderilen açıklamadaki ilgili cümle şöyle: "Varılan anlaşmaya göre, Sayın Mancini sezon sonu itibarı ile tahakkuk etmiş olan  ücretinin dışında başkaca herhangi bir talepte bulunmamıştır"

Yapılan anlaşmada;

Mancini'nin sözleşmesinde sadece sözleşmeyi bozan taraf için tazminat hakkı oluşuyor. Mancini görevi devam ederken gelecek bir teklife evet demesi durumunda 9 Milyon Euro tazminat ödeyecekti. Fakat başarısızlık durumunda görevden ayrılması, "yönetimle karşılıklı görüşülüp ortak bir karar olarak değerlendirileceği" ve "tazminat" hakkı doğurmayacağı ifade ediliyordu.

Eğer ki Galatasaray yönetimi Mancini'yi görevden tek taraflı alsaydı, yine tazminat işleyecek ve başarılı teknik adam görev almadığı sezondaki hak edişlerini de elde etmiş olacak.